Obavijesti

Show

Komentari 124

'Dolores je bila glumica, žena, vatra i suza i nedovršen stih'

'Dolores je bila glumica, žena, vatra i suza i nedovršen stih'
15

U Šibeniku je u 14 sati počela komemoracija za Dolores Lambašu koja je u srijedu ujutro stradala u prometnoj nesreći. Njezino tijelo nije izdržalo teške ozljede

VIDEO

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u 14 sati počela je komemoracija za Dolores Lambašu. Posljednji pozdrav tragično preminuloj glumici došli su uputiti brojni njezini prijatelji, kolege glumci i rodbina. 

Među okupljenima bio je i gradonačelnik Šibenika, Željko Burić, koji se poput ostalih upisao u knjigu žalosti. Glumice se prisjetila ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

- Otišla je od nas osoba puna života, koja je bila optimistična i uvijek nas uveseljavala. Živjela je punim plućima, u petoj brzini, no nažalost nije ostvarila želju da igra na ovim daskama. Život priča priče, a ova je priča nažalost sada završila. Ona je sada negdje gore i sa smješkom prati sve ovo što se događa. Ostat će uvijek s nama, onakva kakva je bila. Vesela, optimistična i puna života - rekla je na komemoraciji Nera Gojanović. 

Zbog smrti glumice potresen je i šibenski glumac Mate Gulin (71)

- Strašno mi je teško. Kad je Dolores bila mala djevojčica njezin djed često me znao zaustavljati na cesti i pričati kako je  Dolores talentirana te da lijepo pjeva - rekao nam je glumac na komemoraciji  te dodao da se s Dolores upoznao na snimanju filma 'Vjerujem u anđele'.

'Strašno je kad netko tako mlad umre. Pred njom je bila karijera'

- Družili smo se na Visu. Bila je divna. Svaki dan kad bi završili sa snimanjem filma, s ostatkom ekipe družili bi se na nezaboravnim zabavama. Dolores bi mi se uvijek javila kad bi došla u Šibenik, a kad bih ja bio u Zagrebu, družili bi se u kafiću Gavella. Strašno je kad netko tako mlad umre. Pred njom je bila karijera - zaključio je glumac te dodao da se s glumicom sreo u Zagrebu prije 15 dana. 

'Neka ti Bog da svoj mir, zbogom divna moja mala'

- Obećala mi je da ćemo ići na kavu. Ali draga Dolores, nažalost, ništa od naše kave. Možda se sretnemo tamo negdje gore. Neka ti Bog da svoj mir, zbogom divna moja mala - rekao je Gulin.

Doloresin kolega, Joško Ševo, oprostio se od Dolores u ime Društva hrvatskih dramskih umjetnika i u ime profesora, dekana i studenata Akademije dramskih umjetnosti.

- Tu sam prije svegao kao onaj koji te volio. Mi smo glumci u Hrvatskoj mala obitelj, a danas odlazi članica naše obitelji. Postoje one teške vijesti, za koje pamtimo trenutke kad smo ih primili. Tako je bilo kada je došla vijest da je naš Dražen Petrović poginuo, a tako ću i pamtiti gdje sam bio i što sam radio kad sam primio ovu strašnu vijest. Zvone telefoni, stižu loše vijesti i onda još i gore. Šok, nevjerica, pa tuga, gusta i ljepljiva. Natočio sam čašu vina, crnog. Arsen i ja. Pustio sam pjesmu našeg sugrađanina Arsena Dedića 'Djevojka iz moga kraja'' i pokušao posložiti misli - rekao je Ševo i izrecitirao pjesmu za koju je naglasio da izgleda kao da ju je Arsen za nju pisao i da je najbolje opisuje.

'Ja vjerujem u anđele, pa ih molim da te dobro paze i čuvaju'

- Bila si moja studentica, pa prijateljica i kolegica. Bila si ono što si uvijek htjela, bila si glumica, pajdašica, prijateljica, žena i djevojčica, vatra i suza i nedovršen stih. Ja vjerujem u anđele, pa ih molim da te dobro paze i čuvaju. Zbogom draga - rekao je Ševo. 

Glumica je u srijedu ujutro tragično preminula u prometnoj nesreći na A3 kod Velike Kopanice. Stojan je prošao s lakšim ozljedama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael
Rai slučajno otkrio da je Izrael u Italiji imao 40 % televotea! Širi se snimka i jedna luda teorija
APSURD NA EUROSONGU

Rai slučajno otkrio da je Izrael u Italiji imao 40 % televotea! Širi se snimka i jedna luda teorija

Nakon polufinala se predstavnica Izraela Eden Golan popela na drugo mjesto na kladionicama te joj predviđaju 17 % šanse za pobjedu