Show

Komentari 2

Đorđe Balašević ostavio obitelji oproštajno pismo: 'Pripremio je sve, sad mu ispunjavamo želje'

Đorđe Balašević ostavio obitelji oproštajno pismo: 'Pripremio je sve, sad mu ispunjavamo želje'

Neprežaljeni glazbenik napisao je mail svojoj obitelji s uputama koje su zvučale poput pjesme. Pismo je napisao tri mjeseca prije smrti, a njegova kći Beba nije ga htjela pročitati jer ju je ta pomisao ljutila

Đorđe Balašević preminuo je u veljači ove godine, a tri mjeseca prije toga ostavio je oproštajno pismo svojoj obitelji kako bi imali zadnji njegov tekst nakon što umre. Iako se na početku nisu slagali s tim načinom, danas njegovu volju provode svakodnevno.

- Strašno me je to nerviralo. Zvučalo je kao nešto što mi treba sve da radimo kad on više ne bude tu. I ja sam mu rekla: 'Neću to čitati'. 'Ne, ne neću ja još nigdje ići, nego da imate', rekao mi je. To nije bio popis zahtjeva, jer on nije bio čovjek koji je zahtijevao. To je bilo nešto kao ona Kiplingova pjesma 'Ako' - ispričala je Đolina kći Beba tijekom gostovanja u RTS-ovoj emisiji "TV lica kao sav normalan svet', pa dodala:

POGLEDAJTE VIDEO:

- To nije pisano u stihu, ali to je za mene sigurno jedna od najljepših stvari koje je on ikada napisao, koja nikada neće biti objavljena, jer je to između njega i nas.

Uz bebu, u emisiji su gostovali i Oliver i Aleksa, a Đolina kći otkrila je ipak djelomično što im je napisao u pismu.

- U tom pismu je on, između svih ostalih stvari na koje nas upućuje, rekao i kako da se odnosimo prema njegovom autorstvu, prema onom što će nas dočekati kada izmile miševi iz boce, kada počnu badavani mudrovati. I na ovo što se događa ovih dana, jedan plotun bljuvotina na obitelj. I na to nas je pripremio. Rekli smo da nećemo citirati ni jednu njegovu rečenicu, ali i to je rekao. Kako da se odnosimo prema njegovom djelu, prema onom što će ljudi od nas tražiti. Mi samo provodimo ono što je želio čovjek koji je nama ispunio sve želje dok je bio tu. Mi sad njemu ispunjavamo želju - ispričala je.

Najčitaniji članci