Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Dosta je bilo: Veliki festival je zabranio Netflixove filmove

Francuski su filmaši, kao i njihovi sindikati, prošle godine bili bijesni zbog situacije kada su se na festivalu u Cannesu pojavili i Netflixovi filmovi. To se više neće događati

Foto: REUTERS/PIXSELL
0 komentara

Najveća streaming kompanija na svijetu, Netflix, dobila je zabranu sudjelovanja na Cannesu. Thierry Fremaux, upravitelj festivala, objasnio je zašto se Netflix ne smije natjecati za Palme d'Or.

- Prošle godine, kada smo odabrali dva filma ('Okja', 'The Meyerowitz Stories'), očekivali smo da ćemo moći uvjeriti Netflix da ih prikaže u kinima. Bio sam drzak, a oni su odbili - izjavio je Fremaux u intervjuu.

IGRAČ BROJ 1 Steven Spielberg odvest će nas u neviđenu virtualnu stvarnost

Francuski su filmaši, kao i njihovi sindikati, bili zbog ove situacije bijesni.

- Ljudi iz Netflixa uživali su na crvenom tepihu i u drugim filmovima. Ali sada razumiju da je ideja njihovog modela oprečna našem - dodao je direktor instituta 'Lumière'.

Gotovo razbješnjeli umjetnik nastavio je kritizirati Netflix.

- Kino i dalje trijumfira posvuda čak i u ovoj zlatnoj eri serijala. Povijest kina i povijest interneta su jako različite - na koncu je konstatirao francuski filmaš.

S takvim stavom, da je iskustvo u kinu nepovredivo i sveto, Cannes je zauzeo vrlo jasan stav naspram Netflixa, Amazona i drugih studija koji su naveliko počeli sa svojom produkcijom ugrožavati kino dvorane.

Tema: FILM

Message