Obavijesti

Show

Komentari 0

Drive-in kina postaju hit: Zbog korone sve ih je više i kod nas

Drive-in kina postaju hit: Zbog korone sve ih je više i kod nas
5

Puna parkirališta ispred kino platna pod zvjezdanim nebom mogla bi postati svakodnevica. Ili barem nešto što ćemo gledati svakog vikenda narednih tjedana i mjeseci.

VIDEO

S popuštanjem epidemioloških mjera u Hrvatskoj otvaraju se ranije zatvoreni objekti, ljudi se počinju družiti, a pokreću se i neke nove ideje. Naravno, drive-in kina nisu u suštini nova ideja. Koncept je populariziran u SAD-u još sredinom 20. stoljeća, ali u Hrvatskoj cijela priča nikad nije zaživjela ni približno na toj razini. Ispostavilo se da je Europljanima klasično kino uvijek bilo mnogo privlačnije.

Coronavirus - drive-in cinema

No kako će do idućeg guranja u punoj dvorani s kokicama u rukama proći još neko izvjesno vrijeme, a kulturna događanja iznimno su pogođena na svim razinama, ovaj američki koncept gledanja filmova iz automobila vraća se na mala vrata. Ovog puta razlog je zdravstvene prirode, ali puna parkirališta ispred kino platna pod zvjezdanim nebom mogla bi postati svakodnevica. Ili barem nešto što ćemo gledati svakog vikenda narednih tjedana i mjeseci. 

I Zagreb će ovaj vikend dobiti filmsko-glazbeni drive-in...
I Zagreb će ovaj vikend dobiti filmsko-glazbeni drive-in...

Zagrebačka filmska publika vjerojatno je već upoznata s drive-in kinom na parkiralištu kod zagrebačke Kockice, a ovog tjedna pojačanje stiže i s projekcijama na dvije nove lokacije. Na parkiralištu Hala V iza zagrebačkog Tehničkog muzeja na rasporedu su filmsko-glazbene večeri, koje od 15. do 17. svibnja donose domaće filmske hitove uz popratni glazbeni program, a sve uz propisane mjere prevencije. Također, od 14. svibnja metropola dobiva i humanitarno drive-in kino na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma, gdje će publika svake večeri moći pratiti blockbustere na dva velika ekrana i s kapacitetom od 300 automobila.

Coronavirus - drive-in cinema

Riječko Autokino na parkiralištu Beretich već je započelo sa svojim projekcijama, a interes je očekivano velik. Isto kao i u Varaždinu, a tamo se sve u vrijeme popuštajuće pandemije virusa odvija na parkiralištu gradske Arene. No koncept nije rezerviran samo za veće gradove, zainteresiranih ima i u manjim sredinama. Svoje drive-in kino za nadolazeći vikend dobit će i u Oroslavju, i to na na parkiralištu Punkt Beer Housea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode