Obavijesti

Show

Komentari 5

Država je tužila Trumpa zbog prevare studenata na fakultetu

Država je tužila Trumpa zbog prevare studenata na fakultetu
3

Glavni državni odvjetnik izjavio je da je multimilijarder polaznicima svog Sveučilišta obećavao da će ih učiniti bogatašima, no za skupu školarinu nije im ponudio ništa

VIDEO

Njujorški glavni državni odvjetnik Eric Schneiderman podigao je tužbu protiv Donalda Trumpa kojom traži 40 milijuna dolara odštete od američkog magnata nekretnina zbog vođenja lažnog Sveučilišta Trump na kojem je polaznicima obećavao da će ih učiniti bogatašima. No umjesto da ih na skupim seminarima savjetuje kako zgrnuti bogatstvo, multimilijarder im navodno zauzvrat ništa nije ponudio.

Schneiderman je izjavio da je od 2005. do 2011. godine većina od pet tisuća studenata, koji su platili 35.000 dolara za školovanje, mislila da će barem upoznati Trumpa. No sve što su dobili od skupih i uglavnom beskorisnih seminara bilo je to što su se fotografirali ispred fotografije u prirodnoj veličini jednog od najbogatijih ljudi na svijetu.

- Sveučilište Trump se uz znanje i sudjelovanje Donalda Trumpa oslanjalo na njegovo priznanje i status slavne osobe kako bi iskoristilo klijente koji su vjerovali u brend Trump - rekao je Schneiderman.

Zvijezda showa 'The Apprentice' uzvratila je da je tužba lažna i politički motivirana te da Schneiderman od njega na taj način želi iznuditi novac za kampanju. Trumpov odvjetnik izjavio je da je gotovo 98 posto studenata u anketama program Sveučilišta ocijenilo izvrsnim.

- Cijela istraga je politički motivirana i riječ je o velikom gubitku novca poreznih obveznika - zaključio je.

Trump je od 2010. godine na kampanje u New Yorku potrošio više od 136.000 dolara dok je za Schneidermanovu kandidaturu za javnog tužitelja dao 12.500 dolara.

Ministarstvo obrazovanja naredilo je Trumpu da promijeni naziv Sveučilišta prije nekoliko godina, jer nema licencu i ne ispunjava zakonske definicije. Prije dvije godine ono je preimenovano u Poduzetnički institut Trump od kada su protiv njega podnijete brojne prijave i pokrenuto nekoliko parnica, jer nije ispunio svoja obećanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško
Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje