Obavijesti

Show

Komentari 3

Dubioza kolektiv: Indie garage bendovi su Europi već dosadili

Dubioza kolektiv: Indie garage bendovi su Europi već dosadili
1

Dubioza kolektiv će u četvrtak popodne svoj "Apsurdistan" predstaviti fanovima u Aquarius music shopu u Varšavskoj ulici u Zagrebu, a posjetili su i 24sataTV

VIDEO

Dugoočekivani album bosansko-hercegovačkog sastava Dubioze kolektiv napokon je službeno na policama od ponedjeljka, 15. travnja. U četvrtak popodne će svoj "Apsurdistan" predstaviti fanovima u Aquarius music shopu u Varšavskoj ulici u Zagrebu, a pripremili su i malo iznenađenje.

Prije službene promocije su Vedran i Brane posjetili studio 24sataTV-a, gdje su nam otkrili detalje turneje i o čemu su pisali nove pjesme. Istaknuli su kako je pjesma "Brijuni" s njihovog novog albuma napravljena za promidžbu turizma u Hrvatskoj. Kazali su i kako političari ponekad reagiraju na tekstove njihovih pjesama. Osim toga, komentirali su i kako inozemna publika prihvaća njihovu glazbu.

Te priče koje mi pričamo su univerzalne i razumljive su. U Norveškoj i Bugarskoj nas shvaćaju

- Te priče koje mi pričamo su univerzalne i razumljive su. U Norveškoj i Bugarskoj nas shvaćaju. Kada se priča o desničarenju, svi to dobro shvaćaju jer je svima to zapravo blisko - kazali su iz benda. Dodali su i kako imaju dvije karijere paralelno.

- Izdajemo i albume na engleskom jeziku. Teme prilagođavamo i prevodimo na univerzalniji jezik - rekli su. Istaknuli su kako čitavi istok Europe emotivnije shvaća njihove tekstove, ali i da je na zapadu Europe rock n' roll već doza konzumerizma. 

- Čips, hamburger ili koncert Brucea Springsteena, sve su to tamo iste stvari. Konzumacija glazbe je već dosadila prosječnom Europljaninu. Dosadili su engleski indie garage bendovi i treba ljudima nešto novo - rekli su iz Dubioze kolektiv. 

Čips, hamburger ili koncert Brucea Springsteena, sve su to tamo iste stvari. Konzumacija glazbe je već dosadila 

- Dosta sviramo, a uvijek je izazov ići negdje gdje nismo bili. Ove godine idemo u Rusiju, gdje dosad nismo bili. Zanima nas kako to sve izgleda. Prošle smo godine prvi put bili u Portugalu, a ove godine ćemo se i vratiti ondje. Taj izazov novog teritorija je nekako zanimljiv - rekli su. 

Dodali su kako ove godine nastupaju na festivalima po Europi te da će na prostor bivše Jugoslavije ponovno doći nakon ljeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine