Obavijesti

Show

Komentari 13

Dubioza Kolektiv planira iduće godine ići na Eurosong: 'Radit ćemo kampanju i pozvati sve'

Dubioza Kolektiv planira iduće godine ići na Eurosong: 'Radit ćemo kampanju i pozvati sve'
3

Pozvat ćemo narod i da pored poruke uplate po deset eurocenti i tako budu financijeri našeg puta na Eurosong. Na ovaj način bismo mogli nastupiti i predstavljati sve, bez obzira na državljanstvo, izjavio je Brano

VIDEO

Imamo još toliko želja i ideja gdje bismo mogli svirati. Najveća želja bila bi da sljedeće godine nastupimo na Euroviziji. Osmislili smo čitav koncept. Radit ćemo kampanju u kojoj ćemo pozvati sve ljude svijeta da pošalju poruku upravi ovog prestižnoga glazbenog natjecanja. Otkrio je to multiinstrumentalist kultnog benda Dubioze Kolektiv, Brano Jakubović (43) za Slobodnu Dalmaciju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dubioza kolektiv 02:20

Bend je tijekom karijere pjevao i na vrlo nesvakidašnjim pozornicama - pred članovima Vijeća Europe u Strasbourgu, u domu umirovljenika, na tržnicama, zatvoru. A sada im je velika želja, kaže Brano, da nastupe i na Eurosongu.

- U poruci stoji molba da u revijalnom dijelu programa nastupi Dubioza kolektiv, koji će izvesti pjesmu ljubavi, mira i tolerancije. Jako bi nam teško bilo izabrati neku državu u ime koje bismo nastupali jer u bendu imamo pet različitih državljanstava, a i glazbeno natjecanje na nacionalnom nivou nam se malo gadi. Pozvat ćemo narod i da pored poruke uplate po deset eurocenti i tako budu financijeri našeg puta na Eurosong. Na ovaj način bismo mogli nastupiti i predstavljati svih, bez obzira na državljanstvo, naciju ili vjersku pripadnost - izjavio je.

Dotaknuo se i novog albuma 'Agrikultura' koji je, kaže, nastao u protekle dvije godine.

- Agrikultura je mini album od osam pjesama. jednostavno, na broju osam, cjelina se zaokružila i nije bilo više potrebe dodavati nove pjesme. Prilično je stilski šaren i neodređen. Na albumu ima svega, od rocka do kazačoka, od Nirvane preko Rihanne do Silvane - izjavio je Brano te otkrio s kojim je ciljem nastao.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nastao je iz naše potrebe da skrenemo pažnju da, zbog pretjeranog interesa za virtualno i digitalno, uskoro nećemo imati što jesti, jer bi svi bili youtuberi i IT-jevci, a lopata, motika i kramp gade se svekolikom pučanstvu. Problem je što se bitcoin i NFT ne mogu pojesti - izjavio je.

Rijeka: Doček Nove godine na Korzu

Ova godina, kaže Jakubović, biti će im vjerojatno rekordna po broju zakazanih koncerata.

- Mi smo već uvelike na turneji. Od kraja ožujka već smo odsvirali nizozemsku, francusku i njemačku turneju. Polovinom svibnja čeka nas dva tjedna koncerta po Ujedinjenom Kraljevstvu, odakle se vraćamo u Umagu - izjavio je te nadodao da se jako raduju ponovnoj užurbanosti koja ide uz njihov posao.

ANKETA Ovih 25 pjesama bori se za pobjedu u finalu Eurosonga
ANKETA Ovih 25 pjesama bori se za pobjedu u finalu Eurosonga

Pored nastupa na Eurosongu, kaže Brano, voljeli bi nastupiti na Eiffelovom tornju, Pompejima...

- Piramide u Visokom jer su one sad popularnije i od ovih u Egiptu, i u buregdžinici kod Osmana - izjavio je Brano.

Sarajevo: Članovi Dubioze Kolektiv stigli podržati rudare u prosvjedu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...