Obavijesti

Show

Komentari 18

Dug put od 'Prve ljubavi': Dino pjeva sa svjetskim zvijezdama

Dug put od 'Prve ljubavi': Dino pjeva sa svjetskim zvijezdama
13

Jelusić je još kao slatki dječak osvojio publiku svojim taletnom. Danas Dino gradi zavidnu karijeru. Izgleda i zvuči kao prava rock zvijezda u što smo se uvjerili i ovaj put prateći show 'Zvijezde pjevaju'...

VIDEO

Pjevač Dino Jelusić (26), pobjednik je showa 'Zvijezde pjevaju', zajedno sa partnericom Tarom Thaller (21).

Dino je rođen 4. lipnja 1992., u Požegi. Jelusić je još kao slatki dječak osvojio publiku svojim talentom. Danas Dino gradi zavidnu karijeru. Izgleda i zvuči kao prava rock zvijezda u što smo se uvjerili i ovaj put prateći show 'Zvijezde pjevaju'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:20

Dino je pobijedio 2003. na dječjem Eurosongu s pjesmom 'Ti si moja prva ljubav', a strast prema glazbi otkrio je kada je prvi put čuo Gibonnija (50).  

- Uvijek sam uzimao metlu i pjevao njegove pjesme, a moji roditelji su to prepoznali. Poslali su me na Turbolimač show, nakon toga su uslijedili festivali i osam godina nakon mog prvog pojavljivanja na televiziji bio sam na dječjem Eurosongu - ispričao nam je Dino. Tata mu je predložio da ode na natjecanje, a pjesmu je radio na dan kad ju je trebao predati. 

- 'Sklepao' sam nešto i rekao 'idemo to odsvirati i poslati'. U 23.55 sati poslao sam na televiziju, deset dana kasnije javio je Rajko Dujmić (64) da sam prošao u top deset. Morao sam doći dokazati da sam napisao pjesmu - kaže Dino kojemu je Rajko predvidio pobjedu u Hrvatskoj i vani. 

Dino se dobro nosio s popularnošću iako je putovao po svijetu dok su se njegovi vršnjaci kartali s pokemonima. Na račun pjesme 'Ti si moja prva ljubav' djevojke su mu se često upucavale. 

- Cure nekako totalno polude kada se spomene ta pjesma. Još nikad nisam vidio da netko može biti vezan za tu pjesmu - rekao je Jelusić.

Glazbenici pokazali srce: Dino Jelusić nastupao je za Milu (2)
Glazbenici pokazali srce: Dino Jelusić nastupao je za Milu (2)

Dodao je i da se više nikada ne bi prijavio na Eurosong, odnosno Doru. 

- Ja sam s deset godina prošao ono što danas prolaze mladi pjevači. Ne bi htio otići na Eurosong jer to više nije izbor za pjesmu nego za kostim, freak show i paradu kiča - objasnio je Dino.

Dino je krajem prošle godine s bendom Trans-Siberian Orchestra završio čak treću turneju po Americi za koju kaže da je bila jako teška i trajala je više od tri mjeseca. 

- To je neusporedivo s ovim što se događa u Hrvatskoj. Sviram u Arenama, jedan dan pjeva Ariana Grande, imamo isti catering kao Bruno Mars. To je potpuno drugi svijet - ispričao je Dino koji radi s 90 posto svojih idola iz djetinjstva. U Americi boravi po velikim hotelima i uvijek ga dočeka što god poželi. 

- Jednom sam napisao na listu Snickers iz dosade i donijeli su mi kutiju od metar i pol punu njega - kaže Dino, ali ipak dodaje kako mu nedostaje mamina kuhinja i ćevapi, ali i bliski ljudi iz Hrvatske. 

U zadnjih nekoliko godina izbacio je i nekoliko singlova za koje misli da su mogli biti hit, ali kao problem navodi nedostatak menadžera ili nekoga tko će ga pogurati. Ipak, misli da hrvatska glazba ide ne bolje i da je bitna dobra pjesma bez obzira na žanr. 

- Volim Parni valjak, neke stvari od Opće opasnosti, Majke, Gibonnija, Massima... Vanna mi je jedna od najdražih pjevačica - rekao je Jelusić. Od početka su mu roditelji velika podrška. Bili su uz njega uz sve uspone i padove.

Inače, Jelusić je bio i prijatelj s preminulim glumcem Robertom Budakom čija je smrt bila šokantna. 

- Nevjerojatan talent, jako simpatičan i drag. Kad sam pročitao da je s 26 godina otišao, jako me iznenadilo. To je apsolutna tragedija, a još se ne zna ni uzrok - ispričao je Dino. 

Podsjetimo, prvi pobjednik dječjeg Eurosonga danas niže uspjeh za uspjehom. Nakon što je pobijedio na svjetskom festivalu pjevača 'New Wave' u Sočiju 2016., kojeg je otvorio Sting, postao je i član benda Trans-Siberian Orchestra (TSO). Američki progresivni bend pozvao je talentiranog glazbenika na svoju audiciju na Floridi 2016.

Screenshot RTL

- Mislim da je vrijeme za najveću objavu dosad. Dakle, u 4. mjesecu sam se našao na privatnoj audiciji u Morrisound Studiju, Tampa, Florida, za bend Trans-Siberian Orchestra. 5 dana studija, 20 sati pjevanja, od bluesa, soula, do najtvrđeg metala. Nakon 2 mjeseca sam dobio poruku da sam jedan od dvojice pjevača koji su prošli audiciju. Znači od ove godine, na turneju idemo Mats Levén (Therion, Adagio, Candlemass, Yngwie Malmsteen) i ja. Turneja traje 2 mjeseca (i tako svake godine) po cijeloj Americi, počevši na Floridi, sa završetkom u Seattle-u - napisao je Dino tada na svom Facebook profilu.

Odabran: Dino Jelusić postao član poznatog američkog benda
Odabran: Dino Jelusić postao član poznatog američkog benda

Trans-Siberian Orchestra prodaje albume u više od 10 milijuna primjeraka, a za njihove koncerte koji su glazbeni, ali i vizualni spektakli, uvijek se traži karta više. 

Osim nastupanja za TSO, Dino ima svoj domaći bend Animal Drive s kojim pokorava inozemno tržište . Izdali su album 'Bite!' u veljači 2018. na kojem su radili s izdavačkom kućom Frontiers Records. Riječ je o kući koja stoji iza slavnih bendova poput Whitesnakea, Toto-a, Skid Rowa i LA Gunsa. Animal Drive bend nastupa diljem Europe. Članovi benda su Dino Jelusić (26), Keller (26), Rokindja (29) i Zvonimir Mihaljević-Zvone (26). Bend trenutno snima pjesme za novi album. 

Također 2016. Dino je oduševljavao svojim glasom i u mjuziklu 'Josip i čudnovate boje njegovih snova' redatelja i glumca Richarda Monteze, u glavnoj ulozi 'Josipa'.

- Lijepo da me se redatelj sjetio unatoč čestom kašnjenju na probe - šalio se tada Dino.

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...