Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Duško Lokin: Opet su me priveli kao da sam terorist

Pjevača je 1986. godine zabunom hvatao Interpol zamjenivši ga teroristom, a onda ga je australska policija 'zaskočila' zbog zaboravljene torbe

Miranda Čikotić
Foto: Miranda Čikotić
9 komentara

Mislio je da ga više nikad neće zamijeniti s teroristom, a onda je prije mjesec i pol u sitne sate stigao na aerodrom u australski Perth. “Skršen” od 24-satnog leta, na stajalištu taksija zaboravio je sportsku torbu. Vratio se sat kasnije, a oko torbe su bili naoružani specijalci. Dvojica su skočila na njega i privela ga na ispitivanje. Pustili su ga nakon pola sata shvativši da u torbi nije bomba nego novac, dokumenti i brijaći aparat. Prije 23 godine priveli su ga i Nijemci zbog sumnje da je iranski terorist.
- U svibnju 1986. nas petorica smo iz Zagreba krenuli na koncert u Munchen u bijelom Fordovu kombiju. Na svakom stajanju primijetili smo helikopter, ali nije nam to bilo sumnjivo. Bilo nam je čudno samo što su nas Nijemci pustili preko granice bez pregleda. Na izlazu s autoceste dočekala nas je policijska blokada - 15 auta zakrčilo je cestu. Izvukli su nas iz kombija držeći uperene puške i pretraživali. Prestrašio sam se kao nikad vidjevši kako se mladom policajcu tresu ruke. Shvatio sam da zbog pogrešnog pokreta mogu poginuti - ispričao je Duško Lokin (66). U policijskoj postaji sjedili su zaključani u mraku.
- Optuživali smo jedan drugog da nešto švercamo. Nakon sat vremena došao je gospodin u odijelu, vratio nam putovnice i ispričao se. Interpol nas je zamijenio s iranskim teroristima koji su krenuli iz Zagreba jednakim kombijem. Naši su im objasnili da sam pjevač, a ne terorist - kaže Lokin.

FACEBOOK: POMOZIMO DUŠKU U BORBI PROTIV TERORIZMA
Na Facebooku se jučer pojavila grupa “Potpora Dušku Lokinu u borbi protiv terorizma”, čiji je cilj poduprijeti Duška i njegov tupe u borbi protiv neopravdanih optužbi, a ima i grupa za one drukčijeg mišljenja: “Duško Lokin je sakrija bombu ispod perike!!!”


RIHANNA SE SMRZAVALA DOK SU JE PRETRAŽIVALI
U zračnoj luci u Los Angelesu Rihannu (21) su temeljito pretražili. Pjevačica naviknuta na povlašten tretman nije očekivala da će je toliko zadržati, pa se smrzavala u majici bez rukava. Unatoč nervozi, bila je pristojna prema službenicima zračne luke.

Naši partneri pišu
Message