Show

Komentari 0

'Dvojnike smo dugo tražili, a igrati slavne je nezahvalno...'

'Dvojnike smo dugo tražili, a igrati slavne je nezahvalno...'

Odabir glumaca koji igraju poznate osobe ovisio je o veličini uloge lika poznate osobe. Ako je uloga bila veća i zahtjevnija, bilo je neophodno naći dobro od oboje, objasnio je producent serije Ivan Maloča

Ovog ponedjeljka domaća publika je mogla uživati u novoj, 4. sezoni 'Crno-bijelog svijeta'. Doduše, tek nakon što su pogledali pola 12. epizode prve sezone. Netko je na HRT-u napravio pogrešku, najavljene su sankcije, prava epizoda je na kraju puštena s pola sata zakašnjenja, a reagirali su i glumci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Filip Riđički gledao je u ekran u nevjerici i smijao se, kao i Slavko Sobin.

- Ovo se samo kod nas događa... - komentirali su, a društvene mreže su se zapalile od šala na račun pogreške.

No pustimo sad malo pogreške. Nova sezona je krenula, omiljeni likovi upadaju u nove avanture, a evo kako je bilo na snimanjima....

- S obzirom na mnogo glumaca uopće, dvojnici su se tražili već od početka, od prvih castinga. Prema uputama redatelja i pretraživanju stvarnih osoba, casting agencija Serena Pro, kao i naša Kaja Šišmanović, koja je, uz glumačku ulogu, ove sezone preuzela i casting, odradili su sjajan posao. Većinom je za svaku ulogu bilo predloženo i po nekoliko glumaca ili statista, a za neke se odmah znalo da naprosto mogu to izvesti. Da tako kažem, problematične su bile neke situacije, poznato je da smo tražili čak i pomoć medija kad smo bili u potrazi za, primjerice, dvojnikom Mirka Novosela. Međutim, nasreću, sve je zaista odlično završilo i vjerujem da će gledatelji biti zadovoljni, a u nekim slučajevima siguran sam i zapanjeni sličnošću sa stvarnim osobama - rekao nam je producent serije Ivan Maloča.

Govori da su pri odabiru glumaca koji igraju poznate osobe birali ovisno zapravo o veličini uloge lika poznate osobe...

- Naime, kad bi bila riječ o tome da se netko poznat pojavi tek nakratko, ima kratku ili čak i nema repliku, prednost bismo davali fizičkoj sličnosti. Ako je uloga bila veća i zahtjevnija, svakako je bilo neophodno naći dobro od oboje, i glumačko umijeće i fizičku sličnost koju bi maska lako nadogradila. Mislim da je nezahvalno glumiti poznate osobe, jer svi ih se sjećamo. Treba paziti i na govor i gestikulacije te se zapravo ne vježba samo dijalog i glumljenje scene, nego i oponašanje. Osamdesete ipak nisu bile toliko davno te se mnogo naših gledatelja sjeća i velikih trenutaka, ali i ličnosti koje su na ovaj ili onaj način ocrtale to razdoblje, stoga ih se ne može prevariti - kaže Maloča.

Jedna od takvih uloga zapala je i našeg voditelja Mirka Fodora, koji je utjelovio velikog Branka Lustiga.

- Nisam se bunio kad me je producent nazvao i ponudio mi ulogu. Iznenadio sam se, pogledao sam se u ogledalo i tražio sličnost s Lustigom - kaže Fodor.

Voditelj je imao i čast upoznati Branka. Tijekom osamdesetih glumio je u Lustigovu filmu 'Rat i sjećanja'. Kaže da je tad imao više uloga - 'bio je' statist, vojnik, logoraš. Za 'Crno-bijeli svijet', snimanje doduše od jednog dana, imao je i probu kostima, a Branka je 'dočarao' i sa sličnim naočalama i šeširom te kaže da je promijenio i način govora. 

Najčitaniji članci