Obavijesti

Show

Komentari 15

Elizabeta II. ima stroga pravila: Članovi kraljevske obitelji ne smiju koristiti mobitel za stolom

Elizabeta II. ima stroga pravila: Članovi kraljevske obitelji ne smiju koristiti mobitel za stolom
4

Iako bi obrok s kraljicom mogao biti prilično zastrašujući, čini se da će se mnogi umiriti kada otkriju da kraljevska obitelj prezire iste loše manire za stolom kao i svi mi

VIDEO

Kao najdugovječniji monarh u povijesti, ne iznenađuje da kraljica Elizabeta II. (96) više voli da se ljudi oko nje pridržavaju pravila. Sama kraljevska obitelj ima niz protokola kojih se mora pridržavati, dok se osoblje palače, ali i sama kraljica također moraju ponašati na određene načine, piše Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

kraljica 01:37

Kraljevski stručnjak Gyles Brandreth pojavio se u ITV-ovoj emisiji 'This Morning' i raspričao se o kraljici te njenim pravilima za stolom, a pritom je priznao da mu je ona uzor u svemu.

Malta: Održana tradicionalna ve?era  CHOGM u Corinthia Palace hotelu

Kraljica Elizabeta je glava kraljevske obitelji i odgovorna je za osiguravanje da se pojedini članovi pridržavaju kraljevskog protokola. Iako se članovi kraljevske obitelji moraju pridržavati svojih specifičnih protokola, kraljica također voli da i oni slijede normalna zdravorazumska pravila. Prema riječima Brandretha, koji dobro poznaje kraljevsku obitelj i vrlo je dobro informiran o ovoj temi, kraljica ne odobrava loše ponašanje za stolom.

Queen's Platinum Jubilee celebrations in London

- Jedna od stvari koje neće dopustiti za stolom sa svojim unucima, pa čak i svojim praunucima, su mobilni telefoni za vrijeme obroka - otkrio je Gyles.

- Ona voli formalan obrok. To ne znači da morate imati ubrus, ali morate lijepo sjediti za stolom i nikako ne smijete jesti otvorenih usta - dodao je.

Kraljica Elizabeta II. unatoč poteškoćama s kretanjem otišla je u godišnji posjet Škotskoj
Kraljica Elizabeta II. unatoč poteškoćama s kretanjem otišla je u godišnji posjet Škotskoj

Tradicionalno se pribor za jelo drži tako da je nož u desnoj ruci, a vilica u lijevoj. Članovi kraljevske obitelji moraju postaviti svoj pribor za jelo na ispravan način kako bi dali do znanja da su završili s jelom.

Iako bi obrok s kraljicom mogao biti prilično zastrašujući, čini se da će se mnogi umiriti kada otkriju da kraljevska obitelj prezire iste loše manire za stolom kao i svi mi.

Kraljica Elizabeta II posjetila sajam cvije?a 'Chelsea Flower Show '

Prema bivšem kraljevskom kuharu Darrenu McGradyju, kraljica ima pravilo da u njenom jelovniku ne smije biti škroba nakon doručka. Ovo se pravilo, međutim, zanemaruje kada je riječ o državničkim večerama. Umjesto toga radije bira večere kao što su pečena riba ili piletina s povrćem ili salatom.

696360685

Međutim, njezino čvrsto pravilo je izbjegavanje češnjaka kao sastojka u jelima. Namirnice koje kraljica također ne voli su krumpir i tjestenina.

- Nikad ne možemo poslužiti ništa s češnjakom ili previše luka. Također nismo mogli poslužiti meso koje je skoro pa sirovo, jer je ona voljela da je meso jače pečeno - objasnio je McGrady.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...