Show

Komentari 276

Ella Dvornik oštro protiv Crkve: 'Prabaka im je davala zlato za kruh, skoro su umrli od gladi...'

Ella Dvornik oštro protiv Crkve: 'Prabaka im je davala zlato za kruh, skoro su umrli od gladi...'

Ella je snimila video na TikToku i objasnila svoje iskustvo na Prvoj Pričesti, dok je bila u osnovnoj školi. Ispričala je kako joj je svećenik tada rekao da je neće pričestiti zbog oca i toga što odašilje negativnu energiju

Influenserica Ella Dvornik (30) obrušila se na crkvu kao instituciju u svom TikTok videu, a objasnila je kako je prabaka svima zabranila da idu u crkvu. Video je započela svojim iskustvom na sakramentu Prve Pričesti, odglumivši dijalog između svećenika i sebe:

- Velečasni, zašto toliko mrzite sve? Zar nije vjera o slobodi i ljubavi? Zar ne voli Bog svu svoju djecu? - započela je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svećenik joj je zatim odgovorio:

- Ti se ne možeš pričestiti. Tata ti je narkoman i odašilješ negativnom energijom. Javit ću tvojim roditeljima da te izbacujemo iz crkvenog vjeronauka - napisala je citirajući svećenika.

- Iskreno, nisu ni htjeli da se pričestim. Moja prabaka je svima zabranila da idemo u crkvu jer je u 1. svjetskom ratu svećenicima davala zlato za kruh i na kraju su svi gotovo pomrli od gladi. Vojnici su joj pomogli da prehrani djecu. Ja sam jedina koja je imala malo povjerenja, ali sada mi je jasno zbog čega nam je zabranila posjet crkvi. Bog nema veze s vama.

Ellin video je prikupio gotovo četiri tisuće lajkova, a u opisu je napisala kako je sve iz videa nažalost istinita priča, te kako vjeruje da vjera nema veze s Crkvom. U komentarima ispod je napisala dodatno objašnjenje:

- Samo želim reći da poštujem sve vjere, ali ne poštujem institucije koje na njima kapitaliziraju - 

U komentarima su ju pratitelji podržali: 

- Divim ti se što si usprkos svega danas predivna mama i osoba - pisali su joj, no nisu se svi složili s Ellinim razmišljanjem.

 

Najčitaniji članci