Obavijesti

Show

Komentari 8

Elvis Presley: Kralj koji je umro prerano, ali otišao legendarno...

Elvis Presley: Kralj koji je umro prerano, ali otišao legendarno...
16

LEGENDE OTIŠLE NA ISTI DAN Kralj rock and rolla preminuo je 16. kolovoza 1977. godine. Na isti dan 41 godinu kasnije glazbeni svijet se oprašta od 'kraljice soula', Arethe Franklin

VIDEO

Čovjek koji se rodio da postane legenda. Njegova karijera je započela dok je još bio tinejdžer, a vrijeme je pokazalo da mu je put bio trnovitiji nego što je očekivao. Elvis Presley, Kralj rock and rolla koji je prerano otišao. 41 godinu prerano. Da je živ, danas bi imao 83 godine.

 

Classic car, classic cool. #ElvisPresley

Objavu dijeli Elvis Presley (@elvis)

Život mu je od samog početka počeo tragedijom. Njegova majka Gladys Presley nosila je blizance, Elvisa i njegovog brata, Jessea Garona Presleya. Jesse nije preživio porod, a nekoliko minuta nakon nesretnog Jessea, rodio se mali Elvis. Iako je poznat po crnoj zalizanoj kosi, Elvis je do svojih tinejdžerskih dana bio potpuno plav. Kasnije mu je kosa postupno počela tamnjeti. 

 

Hip shaker and heartbreaker. #ElvisPresley

Objavu dijeli Elvis Presley (@elvis)

Njegovo omiljeno jelo bio je sendvič s maslacem od kikirikija, bananom i slaninom. Majka mu je za dvanaesti rođendan poklonila njegovu prvu gitaru na kojoj je naučio svirati. Dok je odrastao, radio je neobične poslove poput čuvara filmskog kazališta i vozača kamiona. Počeo je pjevati u lokalnim barovima pod imenom ‘The Hillbilly Cat’.

Nakon što je nastupio na televiziji, pokazao je kontroverzne pokrete koje je radio kukovima. Za to doba, takav način plesanja bio je 'preizazovan' i 'preseksualan'. Od tada, Elvisa su na nastupima za televiziji snimali samo do pojasa. Također, bio je prvi izvođač koji je koristio karate poteze na svojim koncertima. Nije ni čudo što ih je koristio jer je 1960. godine dobio crni pojas. 

Tinejdžerice su postale histerične zbog njegovih izrazito seksualnih pokreta nogama i kukovima zbog čega je i dobio nadimak 'Elvis the Pelvis' ('Elvis - zdjelica'). Godine 1956., nakon šest televizijskih nastupa na 'The Stage Show', Elvis je glumio u svojem prvom glumačkom djelu ‘Love Me Tendeer’, prvom od 33 filmova u kojima je glumio.

Dvije godine nakon snimanja prvog filma, Elvis je otišao u vojsku i preselio se u Njemačku. Tamo je upoznao 14-godišnju djevojku Priscillu Ann Wagner (73), za koju će se, nakon osam godina udvaranja, vjenčati i s njom dobiti svoje jedino dijete, kćer Lisu Marie Presley (50). 

 

Going to be announcing something really soon....🎼...w.n.o.s.a..

Objavu dijeli Lisa Marie Presley (@lisampresley)

Elvis se vratio 1970-ih s live koncertima, obišao je cijele Sjedinjene Države, pojavivši se na pozornici u više od 500 nastupa uživo, a mnogi od njih bili su u potpunosti rasprodani. Njegov brak završio je razvodom, a zbog stresa i iscrpljenosti  prilikom snimanja pjesme je pao u nesvijest. Stalna putovanja, dovelo je kralja do kroničnog debljanja te je postao ovisan o antidepresivima. 

Elvis nije volio sukobe. Želio je otpustiti svog menadžera, Toma Parkera, mnogo puta. Rekao bi njihovom zajedničkom prijatelju: "Reci Parkeru da je otpušten."  Prijatelj bi prenio poruku, na što bi Parker odgovorio:  "Reci Elvisu da mi osobno kaže". Elvis to nikada nije učinio.

U kasnijoj životnoj dobi okrenuo se više gospel glazbi te je za izvedbe u tom žanru osvojio tri Grammy nagrade. Čak si je nabavio i kućnog ljubimca, čimpanzu po imenu Scatter. Sanjao j o igranju uloge Don Vita Corleonea u filmu ‘The Kid’, ali kad je zatražio audiciju bio je odbijen. 

Elvis Presley umro je u dobi od 42 godine, 16. kolovoza 1977. u svojoj kući u Gracelandu, nedaleko od Memphisa, šokirajući svoje fanove širom svijeta. Njegova obdukcija otkrila je deset različitih lijekova u krvotoku. U vrijeme njegove smrti, prodao je više od 600 milijuna singlova i albuma. Od svoje smrti Graceland je postao svetište za milijune sljedbenika širom svijeta i drugo najposjećenije mjesto u SAD-u, odmah nakon Bijele Kuće. 

Elvisovo tijelo bilo je smješteno u obiteljskoj grobnici u Memphisu. Međutim, jedanaest dana nakon sprovoda, pokušali su ukrasti njegovo tijelo, ali plan nije uspio, a trojica muškaraca optužena su za prekršaj. Zbog tog incidenta  njegov je otac, Vernon Presley, dobio odobrenje da tijela Elvisa i njegove majke preseli u vrt iza Gracelanda. 

 

"She was always my best girl." Happy #MothersDay!

Objavu dijeli Elvis Presley (@elvis)

Svoju posljednju pjesmu otpjevao je u svom domu, okružen prijateljima i obitelji. Nikada nije imao službeni koncert izvan američkog kontinenta. Svoju prvu europsku turneju najavio je za 1978. godinu koju nikada nije doživio.

VIDI OVO: Kylie svima pokazala svoju kolekciju torbica i pola njih su Birkinice

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu