Obavijesti

Show

Komentari 49

'Emmanuelle' je izgubila bitku s rakom grla u 61. godini života

'Emmanuelle' je izgubila bitku s rakom grla u 61. godini života
5

Nizozemska glumica Sylvia Kristel preminula je u noći na četvrtak u snu. Proslavila se 1974. ulogom u erotskom filmu 'Emanuelle'. U srpnju je imala moždani udar

VIDEO

Umrla je tijekom noći u snu, izjavila je Marieke Verharen, glumičina agentica za novinsku agenciju AFP.

Nizozemska glumica Sylvia Kristel preminula je u 61. godini od raka grla s kojim je vodila bitku od 2001. godine.

Glumica, koja se proslavila 1974. godine ulogom u francuskom erotskom filmu 'Emanuelle', u srpnju je završila u bolnici zbog moždanog udara. Zbog uloge u filmu čija se radnja vrti oko seksualnih avantura mlade djevojke u Aziji postala je seks ikona 1970-ih godina. U kinima u Parizu prikazivali su ga 13 godina. Već 1975. snimila je drugi nastavak filma 'Emmanuelle 2' te još dva nastavka, 1977. i 1984. godine.

- Figura mi nije bila loša, ali grudi? Izgledala sam poput dječaka - čudila se Sylvia kako je dobila ulogu u filmu 'Emanuelle'.

'Za seks simbole je najbolje da umru do 40. godine'

Jednom je izjavila kako bi za seks simbole najbolje bilo da umru do 40. godine.

– Filmove poput 'Emmanuelle' ne bih radila opet, posebno ne u mojim godinama, a nisam sigurna ni da li bih da danas imam 23 godine kao u vrijeme snimanja filma prihvatili tu ulogu – rekla je glumica 2010. godine.

Svoju posljednju filmsku ulogu ostvarila je u filmu Ognjena Sviličića '2 sunčana dana', koji je premijeru imao 2010. godine.

U srpnju 2010. godine glumica je stigla u Pulu zbog premijere Sviličićeva filma na Pula film festivalu. Sviličića je prvi put vidjela u Nizozemskoj gdje joj je ponudio ulogu u filmu.

– Upitao me da li se još bavim glumom, a ja sam odgovorila da ako je dobar scenarij i za dobar novac. Nisam vjerovala da će mi Ognjen poslati scenarij, ali kada je to učinio bila sam ugodno iznenađena njegovom kvalitetom. Uloga starije gospođe koju skupina mladih nagovori na izlet u planine, gdje se počnu svađati pa se potom izgube i na kraju zbliže, jako mi se dopala i prihvatila sam Ognjenovu ponudu i tako došla u Hrvatsku – izjavila je tada glumica koja se osim rada na filmu i kazalištu bavila i slikarstvom, a režirala je i jedan animirani film.

Od 11 godine je pušila duhan bez filtera, bila je strastvena pušačica

Poznato je da je glumica bila strastvena pušačica. Od 11 godine je pušila duhan bez filtera. Rak grla dijagnosticiran joj je 2001. godine. Išla je na kemoterapije i bila na operaciji jer joj se rak proširio na pluća, a potom i na jetru.

Osim pušenja, Kristel je u autobiografiji 'Nude' progovorila i ovisnosti o alkoholu, kokainu i drugim drogama te bolesnim vezama sa starijim muškarcima u kojima je htjela pronaći oca.

- Kad sam imala 14 godina roditelji su mi se rastali. Tata je ostavio mene i mamu zbog druge žene. To mi je bio najtužniji događaj u životu - izjavila je jednom preminula glumica koja je u aubiografiji otkrila da su je zlostavljali razni muškarci u motelu koji su vodili  njezini roditelji.

Triput se udavala

Prvi put udala se za 28 godina starijeg Huga Clausa. No ostavila ga je zbog Iana McShanea koji je bio 10 godina stariji od nje. Nisu se vjenčali, a zajedno su proveli pet godina. Dok je hodala s njim počela je uzimati kokain.

- Morala sam ga uzimati kako bih radila ono što su radili svi. U vrijeme kad sam bila ovisnica mislila sam da je kokain neki supervitamin i bilo mi je uzbudljivije našmrkati se kokaina nego se oblokavati ogromnim količinama alkohola - napisala je u autobiografiji. 

Imala je nekoliko nesretnih ljubavnih veza, među kojima i s kolegama Warrenom Beattyjem i Gerardom Depardieuom.

Nakon veze s McShaneom udala se još dva put, prvi put za američkog poduzetnika, a zatim za producenta Phillippea Blota. Nakon toga 10 godina je provela s radijskim producentom Fredom De Vreeom koji je 2004. godine umro od raka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić
Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala