Obavijesti

Show

Komentari 6

Epski film Alfreda Hitchcocka će uskoro dobiti novo ruho

Epski film Alfreda Hitchcocka će uskoro dobiti novo ruho
5

Kao i u Hitchcockovom filmu, priča se događa poslije Drugog svjetskog rata, a glavni likovi su i dalje mještani mirnog obalnog grada koji se nađu pod napadom divljih galebova

VIDEO

Kako živimo u eri kada se sve prerađuje, tako i djela kojima prerada stvarno nije potrebna dobivaju nove verzije. U pitanju je klasik Alfreda Hitchcocka, 'Ptice'.

U jednom je trenutku čak i Michael Bay bio zainteresiran za projekt, no (srećom) producent David Heyman je uskočio, te je u igru doveo i BBC. Samim time što je uključen i BBC, u pitanju će biti televizijska serija.

BBC namjerava pozornije pratiti originalnu priču autorice Daphne du Maurier, a pisac odnosno scenarist zadužen za prilagodbu je Conor McPherson.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sam McPherson je još 2009. priču preinačio u kazališnu predstavu, s time da se u njegovoj verziji nisu niti jednom vidjele ptice. U glavnoj se ulozi pojavio Ciaran Hinds ('Igra prijestolja').

Kao i u Hitchcockovom originalu, priča je smještena vremenski netom poslije Drugog svjetskog rata. Glavni likovi su i dalje mještani mirnog obalnog grada koji se nađu pod napadom podivljalih galebova i drugih ptica. Nova verzija bi trebala imati drugog lika u fokusu, a ne bogatašicu Melanie Daniels, dok bi radnja trebala biti izmještena iz San Francisca u engleski Cornwall.

S toliko promjena u radnji, postaje jasno kako u pitanju nije obična prerada filma, već se originalni materijal nanovo snima. Kad uzmemo u obzir koliko bi teško bilo doseći nivo kvalitete kojeg je postavio Hitchcock svojim originalnim filmom, jasno nam je zašto su producenti odlučili ne ići na direktnu kopiju.

Valja spomenuti da je ovo projekt koji je u planiranju već cijelo desetljeće, s prvotnom idejom da film bude prerađen u novi film, s oznakom da je prikladan za cjelokupno gledateljstvo. Taj je projekt propao, kao i onaj da film postane iznimno krvav, a propali su i svi pokušaji da se uključe poznati redatelji.

Hoće li televizijska verzija uroditi plodom mogli bismo vidjeti u skorašnje vrijeme.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode