Obavijesti

Show

Komentari 30

Estrada u suzama: Željko je bio humanitarac, naš dobri duh...

Estrada u suzama: Željko je bio humanitarac, naš dobri duh...
5

Španali smo nogomet na Sveticama, ali Željko je rekao da ne može doći na utakmicu jer s obitelji putuje na skijalište u Austriju, gdje mu je sin konobario. Testiran je na koronu i bio pozitivan, rekao je Petrović

VIDEO

Sesvetski glazbenik Željko Lapec preminuo je u utorak u 60. godini. Bio je pozitivan na korona virus, javljaju njegovi prijatelji. 

Preminuo glazbenik Lapec: 'Bio je pozitivan na korona virus...'
Preminuo glazbenik Lapec: 'Bio je pozitivan na korona virus...'

Lapec je svirao u nekoliko bendova, a 1990. je osnovao grupu Amadeus. Snimili su kazetu 'Zvijezde padaju', a iduću godinu još jednu 'Kud će suza nego oku'. Lapec je najveću popularnost stekao 90-ih s hitom 'Fajrunt'. Gledatelji ga pamte i iz glazbenog showa 'Nikad nije kasno' gdje se na RTL-u natjecao prije tri godine. S 42 godine postao je najmlađi djed u Hrvatskoj nakon što mu je kći Sara rodila dijete s 15 godina. Željko je iza sebe ostavio još troje djece Tamaru, Dominika i Patriciju.

Od glazbenika se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji i kolege.

Glazbenika Maria Kršića iz tamburaškog sastava 'Gazde' zatekla je tužna vijest.

- Od posljedice korona virusa umro je naš kolega i prijatelj. Njegovoj obitelji iskrena sućut, a siguran sam da sada negdje iznad oblaka njegov vedar duh i smijeh odzvanja nebeskim prostranstvima. Lapec, počivaj u miru - oprostio se Kršić. Uz poruku je objavio i njegovu pjesmu 'Fajrunt'. 

Davor Petrović Pero, glazbenik koji svira u bendu Jelene Rozge, s Željkom se čuo 3. ožujka i dogovarao za partiju nogometa, kojeg su često igrali. 

- Španali smo nogomet na zagrebačkim Sveticama, ali Željko je rekao da ne može doći na utakmicu, jer s obitelji putuje na skijalište u Austriju, gdje mu je sin radio kao konobar. Poslije toga se nismo čuli, ali sam od naših zajedničkih prijatelja naknadno doznao da je, po povratku u Hrvatsku, testiran na korona virus. Bio je pozitivan, a kako je uz to godinama bolovao od astme, cijela situacija se zakomplicirala i nažalost završilo je tragično. Ne mogu vjerovati da ga više nema - rekao je Pero za Jutarnji List.  Inače, devedesetih je Lapec igrao nogomet s glazbenim zvijezdama na humanitarnim utakmicama. 

Novinar Marko Šivak također se prisjetio zajedničkih nogometnih turnira. 

- Ostali smo bez suigrača i prijatelja, svijet je ostao bez dobrog čovjeka. Počivao u miru, Željko - napisao je na društvenoj mreži. Pjevač Amir Kazić Leo (54) oprostio se od kolege na Facebooku, objavivši zajedničku fotografiju.

- Dragi moj Dedo, počivaj u miru. Baš sam volio tog čovjeka - napisao je. 

Priložio je i snimku zajedničkog nastupa gdje pjevaju 'Budi moja ili njegova'. 

Glazbenik Ivan Martić Ivica također se oprostio od kolege kojeg je znao dugi niz godina.

- Jako tužno. Suosjećam s obitelji Lapec, od djetinjstva smo se poznavali, u istom kvartu smo odrasli, uvijek smo imali muzikantske teme i prepirke. Jako je bio pozitivan i nasmijan u bilo kojoj životnoj situaciji. Počivaj u miru - napisao je Ivica. 

I Boris Đurđević iz Colonije se prisjetio Željka. 

- Mi smo još prije 20 godina skupa igrali nogomet i tek poslije sam saznao da je krajem osamdesetih imao nekoliko grupa i snimio albume s grupom Amadeus. Bio je super osoba, vedar i nasmijan. Nemam riječi - rekao je Đurđević za Večernji list. Pjevač Dario Mijatović zatečen je viješću o gubitku kolege. 

- Šok! Počivaj u miru dragi prijatelju - napisao je. Glazbenik Žarko Janić nazvao ga je 'dobrih duhom'.

- Neizmjerno sam tužan. Ode naš dobri duh Željko Lapec Žac - komentirao je Janić. Glazbenik Darus Despot se zadnji put sa Željkom čuo 18. ožujka.

- Još uvijek ne mogu povjerovati u tu strašnu i pretužnu vijest. Zadnji put kad sam te nazvao rekao si da si pozitivan na koronu, ali da će biti sve u redu... I svaki dan sam se nadao da ćeš nazvati. Sad mi je žao što naš zadnji razgovor nije bar duže trajao. Počivaj u miru dragi prijatelju. Slava ti vječna - napisao je Despot. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'
NISU SE MOGLI KONCENTRIRATI

Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'

Jennifer je nosila bijelu majicu, a čini se da ispod nje nije bilo grudnjaka, što su svi odmah primijetili...