Show

Komentari 0

Eurovizijske kladionice ponovo predviđaju pobjedu Talijana

Eurovizijske kladionice ponovo predviđaju pobjedu Talijana

Naime, njihova je pjesma trenutačno druga na kladionicama i to odmah iza Ukrajine. Tako bi prema trenutnim kladionicama Italija ponovno mogla pobijediti, što se nije dogodilo od početka devedesetih

Ovogodišnji Eurosong u Italiji sve je bliže. Za manje od mjesec dana čeka nas veliki spektakl u Torinu i to zahvaljujući pobjedi Maneskina. Ovo je prvi puta nakon trideset godina da će se održati upravo u Italiji, a kladionice već sada predviđaju njihovu pobjedu drugu godinu zaredom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, njihova je pjesma trenutačno druga na kladionicama i to odmah iza Ukrajine. Tako bi prema trenutnim kladionicama Italija ponovno mogla pobijediti, što se nije dogodilo od početka devedesetih. Tada je Irska oborila rekorde i pobijedila tri godine zaredom i to 1992., 1993. i 1994. godine.

2021 MTV EMAs

Ako Italija pobijedi i ove godine, Eurosong 2023. godine mogao bi se održati u Italiji, ali i negdje drugdje. Naime, zemlji koja pobjedi na natjecanju prvoj se ponudi da organizira natjecanje, ali svaka od njih to može i odbiti, a pogotovo ako pobijedi drugu godinu zaredom.

Primjerice, Izrael je na Eurosongu pobijedio 1978. i 1979. godine. Nakon prve pobjede 1978. organizirali su natjecanje, ali već godinu kasnije nisu zbog financijskih razloga. Eurosong je prve godine ipak održan u Hagu, a Izrael se, navodno, nije ni pojavio jer se datum natjecanja poklopio s datumom židovskog blagdana Jom Hazikarona.

Najčitaniji članci