Obavijesti

Show

Komentari 0

Exit i UKF pripremili su još iznenađenja za ovu godinu

Exit i UKF pripremili su još iznenađenja za ovu godinu
8

X-Bass program je skroz izvan kontrole jer mu se pridružuju ANDY C, DIMENSION, FRED V & GRAFIX feat DYNAMITE MC, GORGON CITY, MY NU LENG...

VIDEO

EXIT i UKF pripremili su još iznenađenja za Main Stage EXIT festivala 2014.

X-Bass program je potpuno izvan kontrole jer mu se pridružuju ANDY C, DIMENSION, FRED V & GRAFIX feat DYNAMITE MC, GORGON CITY, MY NU LENG, PRETTY LIGHTS, SUB FOCUS i TC.

Stupanj opasnosti je podešen na uzbunu: budite spremni na eksploziju zvuka. Tko god bude na glavnoj pozornici EXIT festivala svake večeri od 1 h do ujutro, prisustvovat će stvaranju festivalske povijesti. 

Andrew John Clarke aka ANDY C nastupit će 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi.  Publika EXIT festivala imat će čast čuti jednog od začetnika drum 'n' bass pokreta, koji je puno više od samo DJ-a i producenta. Višestruki je dobitnik velikih priznanja među kojima su i nagrada za najboljeg DJ-a svih vremena i nagrada za životno djelo pri National D&B Awards. Kao vlasnik najpoznatije d'n'b etikete, RAM Records, surađivao je s velikim imenima bass scene kojima je bio uzor, kao što su Sub Focus, Chase and Status, Noisia, DJ Fresh, Randall, Bad Company, Wilkinson i drugi.

Robert Etheridge ili DIMENSION, koji nastupa prvog dana festivala, iz godine u godinu postaje sve uvaženiji član d'n'b scene. Publiku i svoje kolege oduševio je debi albumom ‘Digital World’, nakon kojeg su njegova sljedeća izdanja postajala neizostavni dio vrhova d'n'b top lista, čime je dobio podršku svojih uzora među kojima su Andy C, Chase and Status, Friction i drugi.

FRED V & GRAFIX su mlade nade britanske d'n'b scene, potpisani za poznatu etiketu Hospital Records. Iako surađuju samo par godina, itekako obećavaju pa su već izbacili dragulje kao što su ‘One Of These Days’, ‘Long Distance’ i ‘Room To Breathe’. Njima će se u petak, 11. srpnja, pridružiti čovjek bez kojeg After 2 program EXIT festivala ne bi bio isti, DYNAMITE MC, jedno od najvećih imena svjetske MC scene i veliki prijatelj festivala od samog njegovog početka.

GORGON CITY, koji u okviru X-Bass programa nastupaju u subotu, 12. srpnja, čine londonski producenti Matt i Kye, novi dvojac na plodnoj britanskoj elektronskoj sceni. Njihov album prvijenac, koji će izaći pod zajedničkom etiketom Virgin i EMI, najavljen je za 2014. godinu, a predstavljen je novim singlom ‘Ready For You Love’,  koji je dostigao 4. mjesto  na UK Singles Chart. 

U petak, 11. srpnja nas očekuje nastup MY NU LENG. Kao neizostavni dio Black Butter ekipe, njihov bass zvuk ima čitav spektar utjecaja, od garagea, preko junglea, zahvaljujući prepoznatljivim povišenim vokalima miješanim s brujanjem basova. Uvijek višedimenzionalni, uvijek precizni, uvijek energični, Tommy i Jammo su pronašli svoje mjesto u srcima obožavatelja… i ne namjeravaju se mrdnuti odatle.   

PRETTY LIGHTS je alias Derreck Vincent Smitha, jednog od pionira novog vala elektronske glazbe koja se bazira na hip hop beatovima i soul i funk sampleovima. Nakon velikog broja besplatnih izdanja, Smith je s ciljem da privuče širu publiku u srpnju 2013. godine objavio dupli album 'A Color Map of the Sun' i 'Live Studio Sessions From A Color Map of the Sun' koji je dostigao drugo mjesto na Billboard Dance/Electronic listi, a ove godine nominiran je i za Grammy nagradu u kategoriji ‘Best Dance/Electronica Album’. Na Main dolazi u nedjelju, 13. srpnja u svom nevjerojatnom live izdanju.

U nedjelju navečer na glavnu pozornicu EXIT festivala vraća se Nick Douwma aka SUB FOCUS, nakon novog albuma “Torus” izdanog prošle godine. Na Petrovaradinsku tvrđavu stiže s već planetarno poznatim hitovima poput “Rock it”, “Splash”, “Last jungle”, kao i pjesmama s novog albuma i energijom koju će na samo njemu osobit način podijeliti s publikom. Da je jedan od najuspješnijih d’n’b izvođača mlađe generacije potvrđuje i činjenica da je prerastao granice bass glazbe napravivši, po riječima kritičara, album koji je definirao ovu eru i koji je new school dance glazbu približio mainstreamu svojim upečatljivim nastupom. 

Napokon, posljednji dan festivala nastupit će TC, koji je doživio vrtoglav uspon nakon izdanja svog debi albuma ‘Evolution’ 2007. i od tada ne posustaje. Skoro svaki singl s albuma našao se u vrhu BBC Radio 1’s National Dance i BBC 1Xtra’s D&B lista. Nakon toga s izuzetno visokim standardima nastavlja svoj rad pa je u studenom 2013. izbacio ‘Get Down Low’ EP za Skrillexovu izdavačku kuću OWSLA, koji ne samo da se našao na UK Dance, UK Indie, UK Singles listama, nego je i dostigao prvo mjesto na UK Indie Breakers listi.

Petnaesto izdanje najboljeg europskog festivala je u znaku EXIT AVANTURE koja nas vodi na EXIT, od 10. do 13. srpnja 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i na SEA DANCE FESTIVAL od 15. do 17. srpnja na plaži Jaz. Do sada najavljeni izvođači za EXIT festival su Damon Albarn, Disclosure LIVE, Rudimental LIVE, Skrillex LIVE, Carl Craig vs Green Velvet,  Dub FX, Dusky vs Paul Woolford, Jackmaster & Oneman present ‘Can U Dance’ i Koven LIVE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor