Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Franković: 'Ako mi ponude ulogu vani, vodit ću se srcem...’

Prvi put glumica u Sarajevo nije zbog svog filma nego je u ulozi članice žirija. Kaže kako si u budućnosti priželjkuje nove izazove i suradnje, ali istodobno želi i nešto što će je zaokupiti te obuzeti

Pula: Glumica Judita FrankoviÄ?
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
8 komentara

Judita Franković Brdar (36) raduje se što je prvi put u žiriju Sarajevo film festivala.

CAFE24 SPECIJAL Judita Franković: Izazovi mogu pomaknuti tlo pod nogama...

- Prije sam na Festival dolazila kada je moj posjet bio vezan za film, a zadnje sam sudjelovala na Talent Campusu u sklopu Sarajevo film festivala. Moram priznati da je to odlična platforma za mlade filmske stvaraloce u sklopu koje se polaze radionice i dobiva se uvid u funkcioniranje filmske industrije - rekla je Judita. U budućnosti si priželjkuje nove izazove i suradnje, ali istodobno želi i nešto što će je zaokupiti te obuzeti. Najpoznatija je po ulogama u filmu “Sonja i bik” te seriji “Počivali u miru” koju je otkupila i britanska medijska kuća BBC.

- Televizija je preuzela dominantnu ulogu u proizvodnji dramskog programa već cijelo desetljeće, a serija je zahvalna forma jer imaš puno više prostora za ispričati priču. K tome, pojavilo se puno snažnih ženskih protagonista koji dominiraju ekranom i mislim da je to posebnost serija - ispričala je Judita. Dodala je da današnje vrijeme nije samo nezahvalno za glumu nego i za ostale profesije.

- Vremena uistinu jesu nezahvalna, svijet vozi u petoj brzini i na živce mu ide sve što zahtijeva neko vrijeme za proces, za pogreške, a ja mislim da se baš tada i u tim trenucima događa čarolija - priča glumica.

Pula: Glumica Judita FrankoviÄ? | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL Foto: Dusko Marusic/PIXSELL Zbog uloge u ‘Počivalima u miru’ trenirala je boks godinu dana, a nogomet joj je bio okupacija u srednjoj školi

Priznala je kako se odmalena bavila fizičkom aktivnošću, najviše nogometom, pa ne čudi što i danas nalazi vremena za rekreaciju i sve stiže.

- Moja generacija je još odrastala na cesti, igrali smo ledene babe, školice, gumi-gumi i lopova... U osnovnoj školi mi je atletika bila zanimljiva, a nogomet je bio jedan od brojnih srednjoškolskih hobija. Danas kombiniram jogu, boks, balet, pilates, jogging... - poručila je Judita. 

Zbog uloge je često morala učiti nove vještine, a drago joj je što neke od njih koristi i danas.

- Volim kada, radeći na projektu, i ja napredujem. Nekad su to onda i nove vještine koje treba savladati. Zadnje što sam učila bilo je za seriju ‘Počivali u miru’ kada sam trenirala boks godinu dana. Pa violina... I tako, svašta se po putu nauči - zaključila je Judita.

'ŽIVJELI MLADENCI!" Rekla je 'da' u Ljubljani: Udala se glumica Judita Franković

U travnju ove godine vjenčala se za dugogodišnjeg dečka, snimatelja Marka Brdara. Sudbonosno “da” izrekla je u Ljubljani koju je par smatrao idealnim izborom za malen, intiman i miran obred.

- Sve ima kratki vijek trajanja pa sam sretna što u takvim vremenima uza sebe imam čovjeka koji je senzibilan. S njim se možeš i smijati, uzeti vremena za razgovor, osluškivati, ne zaboraviti se grliti i ljubiti, čitati knjige zajedno... - zaljubljeno govori glumica. 

Ona je “slobodnjak”, a ako joj se ponudi neki angažman u inozemstvu, vodila bi se srcem i intuicijom

Foto: Privatni album Od travnja je u braku s Markom Brdarom s kojim se vjenčala u Ljubljani, sretna je što ima tako senzibilnog čovjeka uz sebe

VIDI OVO: Ovo je ključ savršenog seksualnog života.

Naši partneri pišu
Message