Obavijesti

Show

Komentari 0

Futuristički balet: 'Metropolis' je prva premijera nove sezone

Futuristički balet: 'Metropolis' je prva premijera nove sezone
7

Balet Metropolis nadahnut je antologijskim znanstvenofantastičnim romanom Thee von Harbou, inače i koscenaristice filmskog remek - djela Fritza Langa...

VIDEO

Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu najavljuje prvu ovosezonsku premijeru Metropolis Thee von Harbou koja će biti 3. studenoga. Koreograf, dramaturg i redatelj predstave je Jiří Bubeníček.

Scenograf, autor videoprojekcija i glazbenog aranžmana je Otto Bubeniček, kostimografkinja je Nadina Cojocaru, oblikovatelj svjetla je Deni Šesnić, a baletni majstori su Mihaela Devald Roksandić, Milka Hribar Bartolović, Ilir Kerni.               

Balet Metropolis nadahnut je antologijskim znanstvenofantastičnim romanom Thee von Harbou, inače i koscenaristice filmskog remek - djela Fritza Langa. Radnja baleta smještena je u futurističkoj urbanoj distopiji grada Metropolisa te slijedi Fredera, bogata sina gradskoga vladara, i siromašnu radnicu Mariju.

To je priča o modelu kapitalističkoga društva, o siromašnima i bogatima, o radničkoj klasi koja radi duboko pod gradom kako bi povlaštena bogata klasa mogla raskošno živjeti. Bit će to izniman umjetnički doživljaj za zagrebačku publiku te prvi susret s koreografskim rukopisom Jiříja Bubeníčeka.

U predstavi nastupaju: Tomislav Petranović, Kornel Palinko, Natalia Kosovac, Iva Vitić Gameiro, Takuya Sumitomo, Guilherme Gameiro Alves, Gianmarco Beoni, Ovidiu Muscalu, Oleksandr Koriakovsky, Alen Gotal, Siniša Bosnar te ostali solisti i članovi ansambla Baleta HNK u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu