Obavijesti

Show

Komentari 4

G. Clooney i 'Umjetnik' glavni su favoriti za osvajanje Oscara

G. Clooney i 'Umjetnik' glavni su favoriti za osvajanje Oscara
16

George Clooney glavni je favorit za osvajanje Oscara u kategoriji glavne muške uloge u filmu 'Nasljednici'. Najveći konkurent mu je Juan Duardin iz 'Umjetnika'

VIDEO

Na 84. dodjeli Oscara u Los Angelesu u nedjelju bit će dodijeljene prestižne nagrade američke filmske umjetnosti. Najviše izgleda za osvajanje zlatnog kipića za najbolji film ima francuski crno-bijeli nijemi film 'Umjetnik' redatelja Michela Hazanaviciusa koji ima deset nominacija. Osim njega, kao najveći favorit dodjele spominje se i film 'Hugo' Martina Scorsesesa s 11 nominacija. Osim njih, kao potencijalni kandidati za Oscara u kategoriji najboljeg filma godine spominju se i 'Tajni život kućnih pomoćnica' te film 'Nasljednici'.

Kao najveći favorit za osvajanje nagrade za najboljeg redatelja spominje se Hazanavicius koji će, ako osvoji kipić, biti prvi francuski redatelj kojem je pripalo to priznanje. 

- Postoji razlog zašto sam snimio nijemi film. Ne volim puno pričati... Ovaj film je ljubavno pismo Los Angelesu i američkom filmu. Snimiti film u Hollywoodu ostvarenje je sna - izjavio je redatelj, kojem je za osvajanje Oscara izgleda najveći favoriti Martin Scorsese i njegov 'Hugo'. 

Clooney u lovu na drugog Oscara

Što se tiče glumačkih kategorija, George Clooney spominje se kao glavni favorit za osvajanje Oscara u kategoriji glavne muške uloge u filmu 'Nasljednici'. Osim njega, kao glavni favorit u toj kategoriji spominje se i Juan Duardin za ulogu u 'Umjetniku'. Ukoliko osvoji nagradu, Clooneyju će to biti drugi Oscar. On u filmu glumi veleposjednika koji se zbliži s kćerima tinejdžericama nakon što mu supruga nastrada u nesreći.

U kategoriji najbolje muške sporedne uloge kao glavni favoriti ističu se Christopher Plummer za 'Početnike' i Nick Nolte za 'Ratnika'.

Meryl Streep opet među nominiranima

Najviše izgleda za osvajanje nagrade u kategoriji glavne ženske uloge imaju Viola Davis iz filma 'Tajni život kućnih pomoćnica' te Meryl Streep za ulogu u filmu 'Čelična Lady'. Osvoji li nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu Meryl će biti treći Oscar. Posljednji je dobila 1983. za ulogu u 'Sofijinom izboru'

Najviše izgleda za osvajanje Oscara u kategoriji najbolje sporedne glumice ima Octavia Spencer za ulogu u filmu 'Tajni život kućnih pomoćica'. Ukoliko osvoji kipić ona će postati treća tamnoputa glumica kojoj je pripalo to priznanje. Nagađa se da će nagradu za najbolji animirani film ponijeti 'Rango' i iza sebe ostaviti konkurenciju, filmove 'Mačak u Parizu' i 'Chico&Rita'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Klara želi napustiti show, a Jole se čudi što Karmen ne želi: 'Radi čega je ona zapravo ostala?'
NOVA EPIZODA 'BRAKA NA PRVU'

Klara želi napustiti show, a Jole se čudi što Karmen ne želi: 'Radi čega je ona zapravo ostala?'

Jole je odlučio ostati u 'Braku na prvu' jer jako cijeni sve ljude u eksperimentu, a Karmen koliko mora. Ona je isto napisala da ostaje, a Joletu nije bilo jasno zašto ostaje jer sigurno nije zbog njega