Show

Komentari 14

Gabi Novak: 'Knjiga o Arsenu je uvijek na stoliću pokraj mene...'

Gabi Novak: 'Knjiga o Arsenu je uvijek na stoliću  pokraj mene...'

'Jako često uzmem je i ponovno čitam. Ponekad i neke stvari zapisujem. Zlatko je prijatelj i jako je dobro to napisao', rekla je Gabi Novak o djelu koje govori o njenom pokojnom suprugu

Klub kazališta Komedija u utorak navečer bio je ispunjen, na red je došao i Zagreb za promociju knjige 'Čovjek kao on' Zlatka Galla. Knjiga je to o velikom Arsenu Dediću, u izdanju Croatia Recordsa i Media Bara. O knjizi su govorili autor Gall, izdavač Neven Kepeski i glazbeni kritičar Hrvoje Horvat. Nekoliko pjesama izveli su Gabi Novak i Matija Dedić.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Knjiga je stvarno dobra i ona je u mojoj sobi uvijek na stoliću u blizini mene. I jako često uzmem je i ponovno čitam. Ponekad i neke stvari zapisujem. Zlatko je prijatelj i jako je dobro to napisao - rekla je Gabi Novak.

Zlatko Gall je dugogodišnji glazbeni kritičar i Arsenov prijatelj ili, kako kažu, suputnik. Autor je i brojnih bilješki za njegova diskografska izdanja.

- Nije izostavljena ni njegova poezija, glazba za kazalište, film i televiziju te opsežan opus pjesama za djecu. Uz Gallove osvrte na albume i najznačajnije koncerte, 'Čovjek kao ja' nudi dubinski uvid u fenomen jedinstvenog pjevača, kantautora, glazbenika i pjesnika, niz biografskih podataka najuže vezanih uz Arsenov umjetnički opus te izvatke iz brojnih Dedićevih intervjua, autobiografskih tekstova te najrelevantnijih zapisa o svim segmentima njegova umjetničkog djelovanja - bilješka je o knjizi.

Kako je rekao Hrvoje Horvat, zbog velikog opusa, a i Arsenove umjetničke veličine, nije se bilo lako primiti ovakvog posla. Gall si je dao truda i uspio. Ispričao je i kako je sve počelo.

- Našli smo se u dnevnom boravku, u Esplanadi, prije više od 15 godina. Predložio je sam da počnemo pisati knjigu, ali samo onaj dio što se tiče pjesama. I već tad sam praktički počeo skupljati podatke i zapravo raditi na ovoj knjizi - otkrio je Gall i dodao:

- Arsen mi i dalje nedostaje u svakom trenutku. Osim što je bio veliki umjetnik, bio je iznimno inteligentan i nadasve duhovit čovjek. Baš jedinstven.

Najčitaniji članci