Obavijesti

Show

Komentari 14

Gabi Novak: 'Knjiga o Arsenu je uvijek na stoliću pokraj mene...'

Gabi Novak: 'Knjiga o Arsenu je uvijek na stoliću  pokraj mene...'
4

'Jako često uzmem je i ponovno čitam. Ponekad i neke stvari zapisujem. Zlatko je prijatelj i jako je dobro to napisao', rekla je Gabi Novak o djelu koje govori o njenom pokojnom suprugu

VIDEO

Klub kazališta Komedija u utorak navečer bio je ispunjen, na red je došao i Zagreb za promociju knjige 'Čovjek kao on' Zlatka Galla. Knjiga je to o velikom Arsenu Dediću, u izdanju Croatia Recordsa i Media Bara. O knjizi su govorili autor Gall, izdavač Neven Kepeski i glazbeni kritičar Hrvoje Horvat. Nekoliko pjesama izveli su Gabi Novak i Matija Dedić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Gabi Novak intervju 01:44

- Knjiga je stvarno dobra i ona je u mojoj sobi uvijek na stoliću u blizini mene. I jako često uzmem je i ponovno čitam. Ponekad i neke stvari zapisujem. Zlatko je prijatelj i jako je dobro to napisao - rekla je Gabi Novak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zlatko Gall je dugogodišnji glazbeni kritičar i Arsenov prijatelj ili, kako kažu, suputnik. Autor je i brojnih bilješki za njegova diskografska izdanja.

Gabi Novak i Matija Dedić u Zagrebu prisustvovali promociji knjige 'Arsen - čovjek kao on'
Gabi Novak i Matija Dedić u Zagrebu prisustvovali promociji knjige 'Arsen - čovjek kao on'

- Nije izostavljena ni njegova poezija, glazba za kazalište, film i televiziju te opsežan opus pjesama za djecu. Uz Gallove osvrte na albume i najznačajnije koncerte, 'Čovjek kao ja' nudi dubinski uvid u fenomen jedinstvenog pjevača, kantautora, glazbenika i pjesnika, niz biografskih podataka najuže vezanih uz Arsenov umjetnički opus te izvatke iz brojnih Dedićevih intervjua, autobiografskih tekstova te najrelevantnijih zapisa o svim segmentima njegova umjetničkog djelovanja - bilješka je o knjizi.

Kako je rekao Hrvoje Horvat, zbog velikog opusa, a i Arsenove umjetničke veličine, nije se bilo lako primiti ovakvog posla. Gall si je dao truda i uspio. Ispričao je i kako je sve počelo.

- Našli smo se u dnevnom boravku, u Esplanadi, prije više od 15 godina. Predložio je sam da počnemo pisati knjigu, ali samo onaj dio što se tiče pjesama. I već tad sam praktički počeo skupljati podatke i zapravo raditi na ovoj knjizi - otkrio je Gall i dodao:

- Arsen mi i dalje nedostaje u svakom trenutku. Osim što je bio veliki umjetnik, bio je iznimno inteligentan i nadasve duhovit čovjek. Baš jedinstven.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije