Gaf HRT-a: Iskusni kvizaš je u 'Šifri' ispao na lošem pitanju | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 51

Gaf HRT-a: Iskusni kvizaš je u 'Šifri' ispao na lošem pitanju

Gaf HRT-a: Iskusni kvizaš je u 'Šifri' ispao na lošem pitanju
1

U kvizu 'Šifra' natjecao se Siniša Belina koji se već proslavio znanjem u sličnim TV kvizovima. Natjecatelj je u trećoj šifri, vrijednoj 125.000 kuna ponudio četiri točna odgovora od pet

VIDEO

Kući je otišao bogatiji za 75.000 kuna. No kobno pitanje za kvizaša bilo je treće u četvrtoj šifri. 

'Koja je nogometna reprezentacija osvojila najviše zlatnih olimpijskih medalja', glasilo je pitanje. Među ponuđenim odgovorima imao je Mađarsku, Argentinu, Sovjetski Savez i Urugvaj.

Nakon nekoliko trenutaka premišljanja, Belina je izabrao odgovor 'Sovjetski Savez' koji se pokazao netočnim. Kasnije ga je promijenio u 'Urugvaj' što je također netočno. Produkcija kviza označila je 'Mađarsku' kao točan odgovor.

No problem je u činjenici da ni jedan od ponuđenih odgovora - nije potpuno točan i to zbog neprecizno postavljenog pitanja, odnosno loše formulacije. U pitanju nije navedeno radi li se samo o muškom turniru ili se računaju medalje ženskih momčadi.

Najviše zlata u ženskoj konkurenciji osvojile su Sjedinjene Američke Države (četiri zlata), a ako se misli samo na mušku selekciju onda se radi o Mađarskoj, ali i Velikoj Britaniji, koje su turnir osvajale po tri puta. Ni SAD ni Velika Britanija nisu bili ponuđeni odgovori.

Natjecatelj Belina nije znao točan odgovor, stoga nije uočio gaf. Da je znao točan odgovor te primijetio da ga nema među ponuđenima, prema pravilniku kviza Šifra, mogao se žaliti na licu mjesta i tako dobiti priliku da ide dalje.

- Ako tijekom natjecanja (snimanja emisije) ipak netko od natjecatelja bude smatrao da se nešto ne događa u skladu s odredbama ovih pravila i propozicija ili bude smatrao da je na bilo koji način oštećen jer se ne poštuju odredbe ovih pravila i propozicija, dužan je odmah, na licu mjesta, reagirati i zatražiti objašnjenje ili intervenciju Redakcije, jer će se u protivnom smatrati da natjecatelj nema nikakvih primjedbi na regularnost natjecanja - stoji u pravilima i propozicijama kviza na internetskoj stranici HRT-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 51

VIDEO

FOTO Oženio se Matija Cvek!
INTIMNA CEREMONIJA

FOTO Oženio se Matija Cvek!

Pjevač nikad nije previše izlagao privatni život javnosti, ali zna se da je prošle godine prohodao s novopečenom suprugom Miriam Cikron. Krajem veljače ove godine postali su roditelji malene Lote
Slavonci odlaze preko granice u noćni život: 'Za izlazak je dosta i 30-ak eura, ali nema klubova'
IZLASCI U SLAVONIJI I ISTRI

Slavonci odlaze preko granice u noćni život: 'Za izlazak je dosta i 30-ak eura, ali nema klubova'

Plus+ Mladi Slavonci često se druže doma ili u kafićima jer noćnih klubova u manjim mjestima nedostaje pa je izlazak u grad za neke prava avantura, a isto je stanje i u Puli gdje mladi mogu najčešće izaći na cajke...