Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
51 komentara

Gaf HRT-a: Iskusni kvizaš je u 'Šifri' ispao na lošem pitanju

U kvizu 'Šifra' natjecao se Siniša Belina koji se već proslavio znanjem u sličnim TV kvizovima. Natjecatelj je u trećoj šifri, vrijednoj 125.000 kuna ponudio četiri točna odgovora od pet

Foto: Screenshot HRT
51 komentara

Kući je otišao bogatiji za 75.000 kuna. No kobno pitanje za kvizaša bilo je treće u četvrtoj šifri. 

'Koja je nogometna reprezentacija osvojila najviše zlatnih olimpijskih medalja', glasilo je pitanje. Među ponuđenim odgovorima imao je Mađarsku, Argentinu, Sovjetski Savez i Urugvaj.

Nakon nekoliko trenutaka premišljanja, Belina je izabrao odgovor 'Sovjetski Savez' koji se pokazao netočnim. Kasnije ga je promijenio u 'Urugvaj' što je također netočno. Produkcija kviza označila je 'Mađarsku' kao točan odgovor.

Foto: Screenshot HRT/PIXSELL

No problem je u činjenici da ni jedan od ponuđenih odgovora - nije potpuno točan i to zbog neprecizno postavljenog pitanja, odnosno loše formulacije. U pitanju nije navedeno radi li se samo o muškom turniru ili se računaju medalje ženskih momčadi.

Najviše zlata u ženskoj konkurenciji osvojile su Sjedinjene Američke Države (četiri zlata), a ako se misli samo na mušku selekciju onda se radi o Mađarskoj, ali i Velikoj Britaniji, koje su turnir osvajale po tri puta. Ni SAD ni Velika Britanija nisu bili ponuđeni odgovori.

Natjecatelj Belina nije znao točan odgovor, stoga nije uočio gaf. Da je znao točan odgovor te primijetio da ga nema među ponuđenima, prema pravilniku kviza Šifra, mogao se žaliti na licu mjesta i tako dobiti priliku da ide dalje.

Foto: HRT

- Ako tijekom natjecanja (snimanja emisije) ipak netko od natjecatelja bude smatrao da se nešto ne događa u skladu s odredbama ovih pravila i propozicija ili bude smatrao da je na bilo koji način oštećen jer se ne poštuju odredbe ovih pravila i propozicija, dužan je odmah, na licu mjesta, reagirati i zatražiti objašnjenje ili intervenciju Redakcije, jer će se u protivnom smatrati da natjecatelj nema nikakvih primjedbi na regularnost natjecanja - stoji u pravilima i propozicijama kviza na internetskoj stranici HRT-a.

Naši partneri pišu
Message