Show

Komentari 57

Gdje je danas ekipa iz prvog Big Brothera? Blaće uspjela na TV-u, dečki sreću pronašli u Švedskoj

Gdje je danas ekipa iz prvog Big Brothera? Blaće uspjela na TV-u, dečki sreću pronašli u Švedskoj

Prva hrvatska sezona Big Brothera emitirala se 2004. I danas, 17 godina poslije, pamte se neki od stanara koji su sudjelovali u tom reality showa

Je li to Svizac? Onaj što je bio u Big Brotheru? Otkud sada on u 'Superparu'?, bili su samo neki od komentara nakon što je u show ušao Alen Macinić sa suprugom Livijom. Prošlo je 16 godina od prvog Big Brothera u Hrvatskoj, a upravo je Macinić ostavio dubok trag u toj sezoni. U međuvremenu se oženio, postao poduzetnik, a okušao se i u showu 'Mijenjam ženu'

POGLEDAJTE VIDEO:

U Big Brotheru nije pobjedio, završio je treći, a ispred njega bili su samo Zdravko Lamot i pobjednik Saša Tkalčević. U borbi za nagradu od milijun kuna još je bila i Marina Bajlo s kojom je Svizac tijekom showa razvio blizak odnos. 

Jednostavan, simpatičan, druželjubiv, Saša Tkalčević bio je miljenik publike. 

- Mislim da sam bio najiskreniji tamo, nekako sam se najprirodnije ponašao. Uvijek sam ja i vani bio za zafrkanciju i napraviti neki show. Nije mi problem ni skinuti se, ali nisam bio bezobrazan. Nisam ulazio u svađe i spletkario - rekao nam je prošle godine.
Biker iz Bjelovara danas živi u Švedskoj gdje radi kao tattoo majstor.

Otkrio je da je zadovoljan načinom života, švedskom kulturom, ali i standardom.

- Drago mi je općenito što sam ovdje. Zemlja ti jednostavno sve omogućuje, a od tebe očekuje minimum odgovornosti - rekao je. 
Bezbrižan duh Saša je pokazao i u kući pa je bio omiljen među sustanarima, a s nekima od njih je ostao u kontaktu i godinama nakon showa. 

Tomislav Miletić/PIXSELL

Zdravko Lamot, 'viceprvak' prve sezone poput Saše odselio je prošle godine u Švedsku. Kako nam je u razgovoru prošle godine ispričao, otišao je 'trbuhom za kruhom' jer je po prirodi avanturist. U Švedskoj ima puno više mogućnosti, nego u Hrvatskoj.

-  Saša je krivac koji je podgrijao ideju za odlaskom. Svaki puta kada bi me nazvao, pitao je kada ću doći. I tako sam ja, kao dobar prijatelj da ga preduhitrim, jedan dan samo kupio karte. Saša i njegova obitelj su nam bili stvarno od velike pomoći i pomogli su nam puno da se snađemo u Švedskoj kad smo tek došli - rekao je.

Iako u Big Brotheru nije osvojio veliku nagradu i dalje se je sjećao što bi s novcem učinio.

- 'Milju' bi vjerojatno potrošio na prijatelje, izlaske, motor, auto, gluposti... Zato ih i nisam osvojio (smijeh). Životna formula je toliko lijepo iskreirana da kada analiziraš stvari iz prošlosti, možeš doći do rješenja, što, kako i zašto - dodao je.

Marina Bajlo je poput Saše, Zdravka i Alena izdržala sto dana u Big Brotheru, ali je završila na četvrtom mjestu. U showu je bila velika Macanićeva ljubav, a završetka showa iz Pule se preselila u Zagreb gdje je na lokalnoj televiziji vodila 45-minutnu emisiju. Kad se emisija ukinula, vratila se u rodni grad i radila u obiteljskom kafiću.


- Big Brother mi je pomogao jer sam upoznala svijet estrade koji inače ne bih imala priliku upoznati. Nosila sam neke revije i završila školu za radijskog i tv-voditelja - rekla je u svojedobno te dodala da se više u show ne bi prijavila.

Za razliku od kolega iz 'Velikog brata' koji su se rasrpšili po Hrvatskoj i Europi, Antonija Blaće postala je producentica i voditeljica na RTL televiziji.

- Od tada  se svašta promijenilo. Dogodio se cijeli život - puno poslova, puno showova, ljubav, brak, živjela sam svuda, ali sad kada gledam, kao da je bilo jučer. Mislim da bi mene ovaj moj život pronašao, ali reći da to nema veze jedno s drugim bi bilo suludo - rekla je u razgovoru za 24sata prošle godine.

U kući je provela 92 dana, a ispala je netom prije finalnog tjedna. 

- Mi smo bili stvarno dobra ekipa i ostali smo u kontaktu, čujem se s Anom, Alenom, Sanjom, s Krešom se godinama dogovaram da se vidimo. Nismo izgubili skroz kontakt. Nije mi u niti jednom trenutku bilo teško - ispričala je.

Bila je dio i ostalih sezona Big Brothera, ali kao voditeljica. 

- To je format koji je svakako obilježio moj život. Svašta sam radila, ali ovo je dva sata stopostotne koncentracije uživo. Ne možeš se ni pripremiti jer nikad ne znaš što će ti kandidati reći iznutra. Trebaš se snaći i za mene je to voditeljski najzahtjevniji projekt - rekla je.

Krešo Jengić, koji je ostao zapamćen po bijegu iz kuće skokom preko ograde, u Španjolskoj se pokušavao izliječiti od dugogodišnje ovisnosti o opijatima. Danas kaže da se na sudjelovanje u showu nije odlučio zbog slave ili novca nego zbog novog iskustva.

- Upoznao sam neke dobre ljude i naučio dosta o životu. Kad si popularan svi te vole, a kada posrneš malo je ljudi koji će biti uz tebe. No drago mi je i zbog toga jer onda vidiš tko ti je prijatelj, a tko ne - rekao nam je Krešo svojevremeno.

Ostatak ekipe još su činili su Valentina Tasić, Željko Mađarić, Sanja Kvastek, Ana Gotovac, Vlatka Kraljić,  Filip Voloder, Ozren Petrić i Egle Brožić.

POGLEDAJTE I POLIGRAF S LIDIJOM BAČIĆ:

Pregled najčitanijih članaka