Obavijesti

Show

Komentari 17

Georgina i Sean zaljubili su se opet tri godine nakon rastave

Georgina i Sean zaljubili su se opet tri godine nakon rastave
4

Zvijezda serije “Igra prijestolja” Sean Bean dosad se četiri puta ženio i rastavljao. S četvrtom suprugom bio je u braku dvije godine, no nisu mogli jedno bez drugoga

VIDEO

Naravno da vjerujem u pravu ljubav, mislim da nema čovjeka koji ne misli tako, ali brakovi su očito stvoreni za nekog drugačijeg od mene. Nakon četiri razvoda mislim da je vrijeme da si priznam da ta institucija nije za mene, rekao je nedavno Sean Bean, odnosno Ned Stark iz serije “Igra prijestolja”, čiju prvu sezonu prikazuje HTV. 

Mnogi su se nasmijali na izjavu s obzirom na to da je trenutačno opet u ljubavnoj vezi s četvrtom bivšom suprugom Georginom Sutcliffe. Njihov brak bio je sve samo ne dosadan i tipičan. Tome je svakako pridonijelo i to što je on na dan njihova vjenčanja otkazao vjenčanje! Do sada su nekoliko puta prekidali i mirili se, a Sean je čak bio priveden zbog sumnje da Georginu zlostavlja. Sve optužbe su na kraju odbačene.

Trebao je naslijediti oca i voditi malu tvornicu metala

Cijeli život Neda Starka, kako ga gledatelji najviše pamte, sve je samo ne uobičajen. Poput lika iz serije nastale prema knjigama Georgea R. R. Martina, i u stvarnom životu Bean je pravi borac. Rođen je 17. travnja 1959. godine u Sheffieldu u Engleskoj. Otac mu je bio vlasnik malene tvornice metala koja je zapošljavala 50 ljudi, uključujući i njegovu majku, koja je ondje bila tajnica. Iako su tijekom godina rada stekli bogatstvo, Seanovi roditelji nisu se željeli preseliti iz “siromašnog” dijela Sheffielda, gdje nisu imali zahod nego poljski WC ispred kuće. 

Sean ima mlađu sestru Lorraine, a njihova majka prestala je raditi kad je Sean bio mali kako bi mu se potpuno posvetila. Vratila se na posao kad je napunio devet godina.

Vatreni je navijač Sheffielda i ne propušta utakmice

Sean je jako vezan uz rodni kraj i koristi svaku priliku da ga posjeti. Kao dječak nije maštao da će biti glumac nego nogometaš ili boksač. Snovi o uspješnoj nogometnoj karijeri vrlo su se rano ugasili. Kao tinejdžer posvađao se s prijateljem, dok su i jedan i drugi povlačili škare koje su obojica željela, Bean je udario u staklena vrata. Komad stakla zabio mu se u nogu i prerezao tetive. Mjesecima se oporavljao od ozljede, ostao mu je golem ožiljak na tijelu, ali više ga je bolio onaj nevidljivi - to što mora zauvijek zaboraviti nogometnu karijeru.

 Ipak, ljubav prema sportu ostala je. Naime, Sean je vatreni navijač nogometnog kluba Sheffield United i koristi svaku priliku da ode na utakmice. Na nadlaktici ima istetovirano “100% Blade”, kojom je odao počast voljenom klubu. Navijači Sheffield Uniteda nazivaju se Blade. A kako bi se riješio agresivnosti, koje ga je počela opsjedati s 15 godina, upisao se na boks.

- Boksao sam do 17. godine. Moj se otac zaljubio u taj sport još u vojsci i osvojio je nekoliko medalja i pehara. U to vrijeme nisam ni pušio ni pio alkohol, nego samo voćne frapee. Bio sam u top formi. Taj sport mi je obilježio život jer me naučio samokontroli - tvrdi glumac.

U kazalište i glumu se zaljubio slučajno. Kako tvrdi, nikad nije bio pretjerano zainteresiran za fakultet. Radio je kratko u supermarketu, potom se zaposlio kod oca u tvornici, no tata je inzistirao da jedanput tjedno bude slobodan da bi išao na koledž i pohađao dio nastave. Stalno je mijenjao interese, sve dok nije upisao glumu na Rotherham Collegeu.

Ulogom mladog ljubavnika postao je seks-simbol

Odjednom je bio oduševljen, radio je nekoliko projekata u kazalištu te dobio stipendiju za londonski Royal Academy of Dramatic Art. Glumio je u kazalištu i serijama, a širu britansku javnost zaintrigirao je snimivši reklamu za bezalkoholno pivo. Uskoro su mu nudili uloge, a između 1980. i 1990. postao jedan od najtraženijih britanskih glumaca u serijama i u kazalištu. Ulogom mladog i zgodnog Mellorsa u TV adaptaciji romana “Ljubavnik Lady Chatterley” postao je seks-simbol. Žene su ga naprosto obožavale i opsjedale.

- Naravno da mi ne smeta što me žene smatraju svojim idealom. Zašto bi, to mi samo može imponirati? - govorio je Sean ne skrivajući da su mu pripadnice nježnijeg spola izuzetno drage iako je govorio da je siguran da nisu s istog planeta kao muškarci.

- Žene i muškarci su posve različiti. Zbog toga žene i jesu toliko zanimljive i privlačne. Zavođenje tih prekrasnih i nedokučivih bića je pravo uzbuđenje - rekao je Sean. 

Njegova najupečatljivija uloga prije one u “Igri prijestolja” svakako je Boromir iz trilogije “Gospodar prstenova”. Kao uspomenu na taj period s osam glumaca istetovirao je broj devet na pismu vilenjaka. Simbolizira devet glavnih glumaca među kojima su Orlando Bloom, Elijah Wood i sir Ian McKellan. Seanu je internacionalna karijera krenula tek nakon trilogije, kad su mu bile 44 godine.

Za djevojku iz srednje škole oženio se kad mu je bila 21 godina

No na privatnom planu stvari baš i nisu uvijek bile sjajne. Bean je često upadao u nevolje zbog agresivnog instinkta, sklonosti alkoholu i kratkog fitilja. Dok je još studirao i glumio na Rotherdam Collageu, svaku večer pio je i gledao utakmice s dečkima. Navodno se jedne večeri u pubu i potukao. Srećom, prošao je samo s novčanom kaznom od 50 funti. No sa ženama nije imao problema, godinama ga je pratila titula zavodnika i slamatelja ženskih srdaca.

- Znam da nisam najružniji na svijetu, ali nikada za sebe nisam mislio da sam neki ljepotanko - rekao je Bean.

Prvi se put oženio 1980. godine. Imao je samo 21 godinu kad je zaprosio srednjoškolsku ljubav, frizerku Debru James. 

“Znao sam da je to prava odluka, da je ona prava žena za mene”, objasnio je ulazak u bračnu luku. 

 No taj sudbonosni brak bio je jako kratak. Početak kraja označilo je njegovo preseljenje u London na Royal Academy of Dramatic Arts (RADA). Osim što se nisu viđali, Sean je ondje upoznao glumicu Melanie Hill. Više mu ništa nije bilo važno osim crvenokose ljepotice, pa je otputovao kući u Sheffield i sve priznao supruzi. Rastali su se tek godinama poslije, no Debra mu to nije zamjerila.

- Drago mi je zbog njega što je pronašao svoj put u životu, kroz glumu i, eto, kroz ženu koja nisam ja. Bili smo klinci kad smo se upoznali i zaljubili, ali, realno, nismo kompatibilni partneri da provedemo život zajedno - rekla je Debra. 

A mlada je bila i njegova druga supruga Melanie kad ga je upoznala. Imala je samo 19 godina.

- Sjećam se da smo se upoznali još na audiciji za RADA-u. Bio je tako zgodan. Drugačiji od svih drugih mladića. Nekako divlji je bio. Odmah sam se zaljubila - ispričala je Melanie. 

Nakon razilaska s frizerkom iz rodnog grada uselio se s Melanie pod isti krov. Nakon četiri godine zajedničkog života Sean i Melanie dobili su prvu kćer Lornu 1987. godine. Melanie je priznala da je uvijek bila tradicionalna i da se nadala da će prije nego što rodi biti u braku. Ipak čekali su do 1990. da se ožene. Uskoro su dobili i drugu kćer, Molly, koja je rođena u rujnu 1991. godine. Idiličan život ipak nije dugo potrajao. Godine 1997. su se rastali. Njihova je rastava bila javna i iznijeli su sve prljavo rublje. 

On ju je navodno godinama varao s kolegicama i raznim ženama, a cijela afera nastala je kad je Melanie saznala da ju je prevario s 15 godina mlađom konobaricom u londonskom pubu.

- On je užasan. Ne znam koja bi žena to izdržala. Neuredan je, bezobrazan, obična pijanica. Ostavljao je i bacao odjeću po kući gdje god je poželio. Opterećen je samo nogometom. U životu nisam vidjela takvo nešto. Čak me na medenom mjesecu tjerao da gledamo utakmicu njegova voljenog Sheffielda - ispričala je tada vrlo povrijeđena glumica. 

Dodala je da gotovo nikada nije bio kući i da je većinu vremena provodio u pubu s dečkima te ga osudila da se ponaša kao tinejdžer. On je pak bio u centru pozornosti jer je u razgovoru s novinarom izjavio kako smatra da je ženi mjesto u kuhinji. On je htio da Melanie odustane od glumačke karijere i da čuva njihove dvije kćeri dok on - marljivo pijanči.

- Žena mora gola kuhati dok muškarac odlazi zaraditi novac za život - rekao je Sean. 

Mnogima se ta izjava nije svidjela, no on se nikada zbog nje nije ispričao.

- Briga me što neki misle da sam sirovina - prokomentirao je. 

Nekoliko godina poslije strasti između njih su se smirile, pa su zbog kćeri ostali u korektnim odnosima.

- Sa Seanom sam bila 14 godina. To je doista dugo, pogotovo jer smo bili zajedno u vremenu kad smo zajedno odrastali. Niti jedan razvod nije bio lagan, pa tako ni naš. Bilo mi je jako teško što su nam mediji stvarali dodatan pritisak. Seanu je taman karijera bila u uzlazloj putanji. Bilo nam je grozno - ispričala je nekoliko godina poslije rastave Melanie Hill. 

Dodala je da je Sean usprkos svemu uvijek bio dobar otac.

- Više nismo zajedno niti ćemo ikada biti, ali uvijek ću ga voljeti. On je zaslužan za postojanje naših divnih kćeri i zbog toga ću ga uvijek voljeti. S djevojkama je kad god uhvati vremena. Pokušava im ublažiti cijelu situaciju - objasnila je glumica, koja je poslije prohodala s njegovim bliskim prijateljem iz djetinjstva. 

Nakon saznanja o prevari Melanie se iselila iz njihove luksuzne kuće u sjevernom Londonu koju su kupili nekoliko mjeseci prije razlaza. Ona je morala otići jer je Sean kupio kuću od novca zarađenog ulogama u blockbusterima “Patriotske igre” i “James Bond: Zlatno oko”. Sa snimanja filma “Patriotske igre” Sean je odnio zanimljiv suvenir. Dok je snimao scenu u kojoj se bori protiv Harrisona Forda, holivudski glumac ga je slučajno udario brodskom kukom, što mu je ostavilo ožiljak na licu.

Treću suprugu upoznao je na snimanju serije

Kako se poslije saznalo, Sean je Melanie varao i s devet godina mlađom kolegicom Abigail Cruttenden. Glumica i zavodnik upoznali su se na setu serije “Sharpe”, gdje su glumili supružnike. Abigail je uvijek izbjegavala medijske upite o njemu. Samo nekoliko tjedana nakon što mu je finaliziran razvod prestali su skrivati svoju vezu.

- Ljubila sam mnoge muškarce u životu, ali Sean to najbolje radi od svih. Ne mogu vjerovati da mi još plaćaju da se ljubim pred kamerama - govorila je Abigail. 

Tada mlada glumica bila je posve očarana svojim kolegom. Prihvatila je i njegove dvije djevojčice koje su sve više vremena provodile s njima. Uskoro ju je Sean zaprosio. Oženili su se u tajnosti. On je imao 38, a ona 29. Izmijenili su zavjete kod matičara u sjevernom Londonu jedne srijede u devet sati.

- Stigli su sat vremena ranije. S njima su bile i dvije djevojčice, koje su im bile djeveruše - ispričao je zaposlenik u matičnom uredu. 

Nedugo nakon ulaska u brak Abigail je shvatila da je trudna.

Upravo tada, ako ne i zbog toga, počeli su problemi u njihovu braku. Seanu se, kako tvrde prijatelji, nije svidjela ideja o novom djetetu. Htio je uživati s njom, a činilo mu se da će ih dijete sputavati. Ipak, tjednima uoči prve godišnjice braka 1998. godine dobili su kćer Evie Natashu. Samo nekoliko mjeseci poslije par je ipak - prekinuo. Razveli su se dvije godine poslije.

- Sigurno nikada neću javno govoriti o Seanu. Baš nikada, do kraja života, ni glasa - odlučna je povrijeđena Abigal. 

Sean je pak priznao da je doista težak partner.

Tvrdio je da će s Georginom biti bolji i mirniji čovjek

- Bio sam neki put tvrdoglava budala. Uvijek nekako u životu radim ono što u tom trenutku želim raditi - rekao je Sean. 

Nakon trećeg ljubavnog brodoloma ustvrdio je da se više neće oženiti. Ipak, sve to je palo u vodu kad je sreo očito fatalnu dvadeset godina mlađu Georginu Sutcliffe. Upoznali su se 2006. godine. On je tada već neko vrijeme bio sam. U to vrijeme glumio je Machbetha u londonskom kazalištu i svaku večer nakon predstave odlazio bi u isti pub koji je Georgina vodila i ondje konobarila. Kao i u prethodnim slučajevima, ljubav je bila brza i nekontrolirana. Nisu dugo čekali zajednički život, a godinu poslije, umjesto božićnog dara, Georgina je dobila - zaručnički prsten.

Odredili su datum vjenčanja za kraj siječnja. Nekoliko sati prije svadbe, kad su gosti već bili zaokupili luksuzni hotel, u kojem je priređen spektakularni prijam, Sean je otkazao sve.

- Molim vas da poštujete našu privatnost. Zbog osobnih razloga vjenčanje je otkazano - rekao je kratko Sean.

 Nagađalo se da se par posvađao jer je samo nekoliko dana prije svadbe “zločesti dečko” uhvaćen u klinču s glumicom Siennom Miller. Na kraju se ispostavilo da to ipak nije bio on, pa je javnu ispriku Sean primio od britanskog tabloida koji je to objavio. Zamijenili su ga za drugog glumca.

Mjesec poslije uspjeli su se vjenčati. Sve se činilo idilično. Novinarima su pozirali ispred londonske vijećnice, a na vjenčanju su bile i njegove tri kćeri iz prijašnjih brakova. Nakon svadbe Bean je obećao da će više vremena provoditi kod kuće sa suprugom.

- Georgina i ja radimo na bebi. Jedino mi je u životu žao što nisam više vremena proveo sa svojim curama. Gledam ih i vidim divne žene, ali nisu takve zbog mog odgoja i vremena provedenog s njima - rekao je glumac. 

Pet mjeseci nakon vjenčanja uhićen je zbog sumnje da je maltretirao Georginu. Glumica se posvađala s pripitim glumcem pa su susjedi zvali policiju zbog obiteljskog nasilja. Sudac je odbacio optužbe jer je Georgina sve porekla. No ispostavilo se da njihov odnos jest nestabilan i nemiran. Navodno su strasti bile prevelike, a i previše su oboje voljeli zabavu i izlaske. Početkom 2010. objavili su da se rastaju.

O svom odnosu trenutačno ne žele govoriti

- Nismo više mogli živjeti zajedno. Postao je nepodnošljiv - rekla je Georgina.

Dvije godine poslije Georgina ga je prijavila policiji da je maltretira i ostavlja prijeteće poruke. Samo nekoliko mjeseci poslije, početkom 2013., zajedno su došli na dodjelu filmske nagrade BAFTA.

- Nismo u vezi. Uz njega sam jer mu je otac umro. To je sve - rekla je. 

No početkom ljeta proveli su romantičan tjedan u Rimu. Grljenje i poljupce na fotografijama nisu komentirali. Ni ne trebaju. Jasno je da žar među njima još živi, samo ostaje pitanje kad će nečiji kratki fitilj opet prekinuti tu čaroliju.     

Ljubavna analiza Milane Vuković Runjić: Mislim kako ‘zločesti dečko’ Sean nikad neće biti sâm, a djevojke će s vremenom biti sve mlađe

Priznajem, zabavno je čitati životopis Seana Beana, koji je svojedobno igrao u “Gospodaru prstenova” visoko moralnog, plavokrvnog Boromira. Te nagle, strasne ljubavi, zaljubljenosti koje traju nekoliko mjeseci, nakon njih burni ili manje burni razlazi, očito je, Sean se ne brine previše o tome da odraste u razumnu osobu: a tek su mu 54. Sljedeće što čovjeka može dojmiti čitajući o Seanu jest koliko se on takav ženama sviđa. 

Pijanica, nasilnik, ženskar, Sean kao da utjelovljuje baš svaku žensku noćnu moru, pa ipak... tako je neodoljiv, barem su nekad zaključile njegove izabranice. Jer mračna je ženska tajna da obožavaju “zločeste dečke”, da se uvijek iznova nadaju kako će ih baš one izvesti na pravi put. 

A kad zločesti dečko i nakon nekoliko godina braka ostane zločest, dapače, postane još i gori, onda se veza neminovno raspadne, bude tu bijesa, gorčine, psovki i tko zna čega sve ne, samo zašto? Pa to je samo zločesti dečko! I koliko god njegove izjave i postupci mogu biti zabavni kad se o njima čita, toliko sumnjam da je baš ijednoj od supruga i ljubavnica bio zabavan. Ipak su s nekim tko ih vara, zlostavlja i loš je prema njima. 

Stoga je ljubavna budućnost Seana prilično neizvjesna i pitanje je koliko će još brakova i afera nanizati. No čak i da hoda s ogrlicom na kojoj piše “highly dangerous”, sigurno je da će uvijek biti onih koje će ga poželjeti popraviti. S vremenom će one biti sve mlađe i mlađe, po svoj prilici i četiri i pet desetljeća od Seana. 

Ali on, takav kakav jest sigurno nikada neće biti sâm. Jer želja za popravljanjem “zločestih” toliko je duboko usađena u ženama da je ni stotinu Seana Beanova ne bi moglo iskorijeniti. Plus, ono što ne znamo: možda je tip doista zabavan. Bar na početku.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin