Obavijesti

Show

Komentari 30

Giuliano: 'Snimao sam iz gušta, ali dnevnice su im smiješne'

Giuliano: 'Snimao sam iz gušta, ali dnevnice su im smiješne'
8

Najpopularniju TV seriju svih vremena, 'Igru prijestolja' snimali su u Dubrovniku, Splitu, Trogiru, na Klisu te u Kaštel Gomilici. Neki statisti glumili su iz gušta, drugi zbog honorara...

VIDEO

U Splitu se “Igra prijestolja” počela snimati godinu kasnije nego u Dubrovniku, a naravno, u obje su prilike tražili stotine statista. Među njima su se pojavila i neka poznata lica pa smo u drugoj sezoni kao vojnika gradske straže Kraljeva Grudobrana gledali Giuliana (46), inače velikog fana prije svega Martinovih knjiga, a zatim i popularne TV serije.

- Pamtit ću zauvijek to iskustvo, vrhunsku produkciju i profesionalizam. Snimao sam deset dana u Dubrovniku, a napravio sam to iz gušta - prepričava pjevač.

Priznaje kako od honorara nije osobito zaradio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ma to je smiješno, mislim da sam dobio 180 kn bruto po danu, ali nije mi to ni bila motivacija za prijavu - prisjeća se.

Poseban interes bio je na srpanjskoj audiciji u Splitu.

- Bilo je grozno vruće, a ljudi su čekali kao da se nešto dijeli. Mislim da su tad znali kako će sve izgledati, da bi 80% zainteresiranih otišlo doma ili u kafić iste sekunde - prepričava nam avanturu Marin, također veliki obožavatelj serije.

Naravno, bilo je i onih koji su vidjeli poslovnu priliku ili “laku” zaradu, no ispostavilo se da ni čuveni HBO nije rupa bez dna.

- Mene su zvali nakon mjesec dana za oba snimanja, a statirao sam po nekoliko dana. Na splitskoj audiciji ustvari nisam snimao u gradu nego na Klisu. Ta lokacija je bila kulisa grada Meereena iz serije, a ja sam u njoj bio rob. U Dubrovniku sam igrao stanovnike grada. Nije baš bilo glamurozno, ali sam bar bio slobodan čovjek - smije se teškim glumačkim počecima i podsjeća me na prilično upečatljive scene koje su snimali na Klisu, a u kojima Daenerys sudi robovlasnicima.

HBO ih je sve koji su prošli nakon uvodne audicije kontaktirao te su snimanja bila prilično izazovna.

- Snimalo se po cijele dane. U Dubrovniku smo snimali u starom gradu pa je bilo lakše, a sa snimanja na Klisu pamtim buđenje u cik zore, šminkanje, kostime, penjanje do lokacije u neadekvatnoj obući... Bilo je svega - prisjeća se.

Radi se o kratkotrajnim, ali po tempu ubitačnim poslovima. Pogotovo, ako su vani još gotovo ljetne temperature.

- Je, ja sam, doduše, bio u nekim tkaninama samo pa je bilo prozračno. Ne mogu ni zamisliti kako je ovima u punoj ratnoj opremi, pod onim oklopima. Snimalo se od jutra do mraka, doslovno, a neke scene se ponavljaju na desetke puta. Nismo imali neke posebne zadatke, ali to je takva profesionalna mašinerija da sve mora biti tip-top - pojašnjava mi.
Osim fizičkog izgleda i mjera, kod određivanja buduće role ulogu igra i upitnik koji ispunjavate za produkciju. Na njemu se nalaze i neke škakljive teme, ali sve je transparentno.

- Ne možeš biti vojnik ako si građen kao programer i ne znaš držati oružje, a kod ispunjavanja je trebalo naznačiti i jesi li spreman skinuti se za potrebe snimanja i slične pikanterije. Stavio sam ‘ne’, a poslije mi je bilo krivo, tko zna kakvu bi ulogu možda onda dobio - u poluozbiljnom će tonu.

Osim vrijednog iskustva i “hvatanja boje”, ni on ne može govoriti o nekim ozbiljnim beneficijama.

POGLEDAJTE VIDEO: 

VIDEO

- Ti si za njih zrno pijeska i suludo je očekivati da će te netko zamijetiti dok sjediš na zidiću u pozadini ili da ćeš ostvariti neki kontakt. Želio sam ipak biti dio toga. Dnevnicu od 150-200 kuna i obrok možeš zaraditi na bilo kojem sezonskom poslu za manje sati rada - zaključuje, ali i hvali, kaže, “najbolju seriju ikad”. Slično misli i Giuliano.

- Ja sam zadovoljan čak i zadnjom sezonom. Malo im je samo falilo vremena da sve završe baš savršeno - zaključuje pjevač.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje