Obavijesti

Show

Komentari 1

Glavna zvijezda u HNK: Kujica Cheeky nema tremu pred operu

Glavna zvijezda u HNK: Kujica Cheeky nema tremu pred operu
2

Osmogodišnja Jack Russell terijerka iza sebe ima pedesetak nastupa, od televizijskih reklama do glume u spotovima, a 7. studenog dolazi u Zagreb

VIDEO

Četveronožna glumica oduševljava svojim uvježbanim nastupom u operi “Kein Licht.”, u kojoj glumi pjevačicu.

Cheeky je osmogodišnja ženka pasmine Jack Russel terijer, koji su poznati po inteligenciji i energičnosti.

- Kujica u operi izlazi tri puta na binu. Cheeky nije nimalo nervozna jer nije svjesna da je gleda stotine ljudi. Ona misli da se nas dvije igramo - kaže trenerica pasa Karina Laproye Johansen. Ona je Jack Russell terijerku nekoliko mjeseci uvježbavala kako bi mogla “zapjevati” u suvremenoj operi “Kein Licht.”.

Francuski skladatelj Philippe Manoury htio je psa koji je sposoban preobraziti glas, odnosno lajati na više načina, kako bi mogao dočarati visoke i niske tonove.

- Cheeky je iznimno inteligentna i zna to dobro iskoristiti. Ima sposobnost iznimne koncentracije, a određenu scenu može dovesti do savršenstva - rekla je trenerica. Ona je Cheeky poput dirigenta orkestru. Pokretima ruke daje joj do znanja kad treba sjesti, leći, dići se ili glasno i tiho lajati. Na pozornici kujica na sebi nosi mikrofon, a trenerica joj iz pozadine daje upute. Pomoću računalnog programa skladatelj njezin lavež pretvara u glazbu.

- Na jutarnjim probama je mirna i znatiželjno promatra scenu oko sebe, no uvijek je spremna pokazati talent - kaže Johansen.

Četveronožna glumica iza sebe ima 50-ak nastupa malim ekranima. Gostovala je i u reklamama i glazbenim videospotovima.

“Kein Licht.” je nesvakidašnja opera koja objedinjuje elektroničku glazbu, glumce, glazbenike i pjevače, koju je pariška Opera Comique naručila nakon katastrofalne nuklearne katastrofe u japanskoj Fukushimi. Libreto je temeljen na djelu austrijske nobelovke i književnice Elfriede Jelinek.

- ‘Kein Licht.’ će gledateljima dočarati postapokaliptičnu atmosferu, svijet u kojem nema suvremene tehnologije, pitke vode ni električne energije - kaže Johansen. Cheeky je glavna zvijezda ove neobične opere kojoj se na pozornici pridružuju četiri pjevača i dva glumca. Nakon praizvedbe u Duisburgu u Njemačkoj, te izvedbi u Strasbourgu i Parizu, “Kein Licht.” u zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište premijerno dolazi 7. studenog, a zatim je na repertoaru još dva sljedeća dana.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura
CRNA MODNA KOMBINACIJA

Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura

Pjevačica je izabrala crno-bijelu kombinaciju. Nosila je komplet marke Jil Sander, torbicu Jacquemus, no najviše pažnje su dobile njezine cipele