Show

Komentari 57

Glazbenici se cijepili u velikom broju: 'Ja sam na iglu navikao'; 'Ma samo da mi ne izraste kosa'

Glazbenici se cijepili u velikom broju: 'Ja sam na iglu navikao'; 'Ma samo da mi ne izraste kosa'

U Hrvatskom glazbenom zavodu cijepili su se javno domaći umjetnici, a bilo je i poznatih lica sa glazbene scene kao što su Marko Tolja, Damir Urban, Kedžo i Sandi Cenov... Svi vjeruju u bolje sutra nakon cijepljenja

Ne bojim se cijepljenja, ako treba u dvije noge i dvije ruke, ako je to način na koji ćemo se vratiti u normalu trpaj što god hoćeš - našalio se pjevač Marko Tolja (36) koji je s bendom došao među prvima na cijepljenje. Cijepljenje umjetnika u HGZ-u ideja je ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, koja želi potaknuti kulturna događanja kao i vjeru građana u cijepljenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Ministar Beroš cijepio građane 

Oduševljeni su što su imali mogućnost cijepiti se ranije nego što bi mogli uobičajenim putem.

- Mislim da je cjepivo civilizacijski doseg i jako mi je drago da živim u vremenu gdje imamo cjepivo i možemo zaštiti druge ljude. Cijepim se svake godine protiv gripe tako da mi to nije nikakav problem - rekao nam je Damir Kedžo (33).

Kao i Kedžo, Sandi Cenov ima iskustva s iglama što se vidi po brojnim tetovažama. 

- Ja sam cijeli istetoviran pa mi pikanje nije nikakav problem. Nadam se samo da neće biti nekih reakcija - rekao nam je. 

Većina glazbenika ima dogovorene, no nepotvrđene koncerte za ljetne mjesece, a neki su u pandemiji snimali novu glazbu.

- Više je interesa oko cijepljenja, nego oko novog albuma koji uskoro izlazi. Sve je uvjetovano jedno drugim, a nadamo se povratku normalnom životu na ljeto. S obzirom na to što sam sve radio sa sobom u životu, cijepljenje mi nije nikakav problem - objasnio je Damir Urban (52).

Primili su cjepivo Johnson & Johnson koje je jednokratno, tako da se ne moraju ponovno cijepiti. 

- Samo da mi od njega ne izraste kosa - kroz smijeh nam je rekao Boris Đurđević (48), osnivač grupe Colonia. 

Važno mu je cijepiti se, kako bi mogao nesmetano putovati na nastupe po cijeloj regiji. 

Složio se i Petrit Çeku (35), hrvatsko-kosovski gitarist, koji za dva tjedna nastupa u Moskvi. 

- Ja se ne želim miješati u struku. Ne volim kad mi netko tko ne zna govori o glazbi, tako neću ni ja o cijepljenju. Presretan sam što smo dobili tu priliku kako bismo što prije oživjeli kulturu, jer bez kulture život nema smisla - kaže. 

 Ministrica kulture i ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak prisustvovali su cijepljenju kako bi podržali umjetnike i pozvali na cijepljenje. 

- Ovo je još jedan korak pri izlasku iz situacije u kojoj živimo zadnjih godinu dana. Cijepljenje je neophodno za normaliziranje situacije, a očekujemo ovih dana i masivno cijepljenje građana, jer ipak su oni naša publika. Umjetnici se u svom poslu ne mogu držati mjera i ne mogu držati razmak, cijepiti se moraju i oni i sve tehničko osoblje. S većim postotkom cijepljenih stvorit će se uvjeti za organiziranje kulturnih događanja - rekla je ministrica Koržinek

Najčitaniji članci