Obavijesti

Show

Komentari 3

Glazbenik Mahir Kapetanović kuhati je naučio od bake uz sevdah: Ljubav ide kroz želudac

Glazbenik Mahir Kapetanović kuhati je naučio od bake uz sevdah: Ljubav ide kroz želudac
3

Pjevanje ide kroz dijafragmu i abdomen, zapravo se koristi sve što imate za ponuditi, tako to ide i s kuhanjem. Već sam ranije svoju Nanu spomenuo koja je to dvoje spojila u moje djetinjstvo, priča Mahir

VIDEO

U ponedjeljak u 20:45 počinje nova sezona 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', a među natjecateljima je i Mahir Kapetanović. Kreativnost je njegovo drugo ime, a glazba najveća ljubav pa je tako sreću okušao i u jednom glazbenom showu. A kad ne pjeva, Mahir rado kuha. Je li to dovoljno da prođe audicijsku fazu u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' gledatelji će tek saznati. Za RTL.hr ispričao je kada je zavolio kuhanje, što od hrane ne voli, koje je prvo jelo skuhao...

POGLEDAJTE VIDEO: Tomislav Špiček

Pokretanje videa...

00:53

Glazba je vaša velika ljubav. Otkud onda ljubav prema kuhanju i kako to da ste se odlučili prijaviti u show? 

Glazba, zapravo, nazvao bih to kreativa, to je lifestyle tako i sama improvizacija koja se zove život. Kuhanje je upravo meni uvijek došlo kao toplice, ljudima je obično glazba hobi i ljubav, opuštanje, ja sam to pronašao u kuhinji.

Jedan dan smo producent Rejhan i ja radili na mom albumu i u pauzi na piću mi je rekao: „Mahire, svaki put kad ti dođem ti meni skuhaš svakakve delicije, toliko uživaš u tome, prijavi se na neki show da te ljudi upoznaju kao čovjeka i kroz kuhinju, van glazbe.“ Meni je odmah zazvonilo.

Jeste li pratili i prijašnje sezone i što mislite o žiriju, odnosno bojite li se njihovih komentara?

Kako sam stalno po studiju, samo kradom pogledam na TV, škicnem… tako da sam upoznat s emisijom dobro i pratio sam koliko sam stigao. Meni je žiri upravo jedna od čarolija showa tako da su oni puno utjecali na moju odluku o prijavi.

Zapjevati pred ljudima, glumiti na kazališnim daskama, voditi programe i glazbene show-ove sam prošao, ali kuhati pred ljudima i za takve znalce - to nisam bome. Ali nemam se čega bojati, bit će sigurno prpa u nekim trenucima, ali kao što moja majka uvijek kaže: „übung macht den meister“, što bi značilo, ponavljanje je majka znanja.

Koju hranu volite pripremati, što se najčešće nađe na vašem meniju?

Kažem da sam rekreativni entuzijast u kuhinji tako da pokušavam širiti znanje i iskustvo novim delicijama. Najčešće zabrijem na jedno jelo poput woka, tortilja, pečenja i onda sljedećih 10 dana samo to radim, tako nekako naučim najbolje. Nešto što obožavam spremati su morski specijaliteti, no nisu mi često na meniju.

Ivana Banfić će kuhati u showu: 'Bojim se Špičeka, on je strog'
Ivana Banfić će kuhati u showu: 'Bojim se Špičeka, on je strog'

Kad ste počeli kuhati, od koga ste učili i sjećate li se što ste prvo skuhali?

Odrastao sam uz moju Nanu (baku) koja bi svaki dan radila ručak za svakog tko dođe i uz to još pjeva sevdah. Otac je mesni tip pa sam škicao kako on to radi, majka ima svoje tajne jer je i radila u kuhinji, a imala je takvu majku, moju Nanu, domaćicu. Brat je izrastao iz studentskog majstora u pravog gurmana jer je putovao po svijetu i donosio tajne drugih kultura, tako da sam nekako proizvod svoje obitelji. Kameleon.

Svoj prvi izlet u ozbiljnije delicije sam imao na zimu 2012. kada je palo puno snijega, majka je imala puno posla u svojoj radionici, a ja sam upalio Mozarta, zapalio kamin, uzeo čašu vina, čitao knjigu i odlučio sam napraviti piletinu u umaku od vina i šampinjona s rižom u pećnici, a bilo je još priloga.

Tada sam prvi puta kuhao van standardnih tjestenina, šnicli, sendviča, ali tada sam prvi puta dobio i ozbiljne pohvale, što me ubacilo u svijet kulinarstva.

Postoji li neka namirnica koju ne volite? Ili neka vrsta hrane?

Nije baš da ne volim, ali nisam toliko vješt u slatkim namirnicama, tako da sam tu malo kao izvanzemaljac, ali se divim ljudima koji tako mogu kreirati.

Vegetarijanac ste. Koliko dugo i zašto?

Nisam jeo 4 godine meso, jaja i ribu jesam. Ne bih rekao da sam vegetarijanac bio nego više slušam svoje tijelo i savjest i u jednom trenutku mi je godilo. Moram priznati da ću se sigurno vratiti u taj svijet jer sam tada tek otkrio kako alternativna hrana može biti laganija, ukusna, zdrava i šarenija. No trenutno jedem meso.

Kažete da glazba ide jako lijepo s kuhanjem. Znači li to da vjerujete da ljubav ide kroz želudac?

Pjevanje ide kroz dijafragmu i abdomen, zapravo se koristi sve što imate za ponuditi, tako to ide i s kuhanjem. Već sam ranije svoju Nanu spomenuo koja je to dvoje spojila u moje djetinjstvo. Apsolutno, ljubav ide kroz želudac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...