Gledao "Avatara" u kinu i umro od moždanog udara | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 16

Gledao "Avatara" u kinu i umro od moždanog udara

Gledao "Avatara" u kinu i umro od moždanog udara
4

Neki gledatelji povjerovali su da svijet znanstvene fantastike zaista postoji. Amerikanci su poludjeli za likovima iz filma, pa djeci daju njihova imena

VIDEO

U samo mjesec dana prikazivanja film “Avatar” Jamesa Camerona zaradio je više od osam milijardi kuna. Zbog priče o vojniku sa Zemlje, koji se na planetu Pandori bori za izvanzemaljce, neki gledatelji povjerovali su da znanstveno-fantastični svijet zaista postoji. Amerikanci su poludjeli za likovima iz filma, pa djeci daju njihova imena: dječaci se zovu Toruk, po divovskim letećim bićima, a djevojčice Pandora ili Neytiri, po princezi ratnici iz naroda Na’vi. Filmski je spektakl u Aziji odnio prvu žrtvu. Tajvanac (42) se onesvijestio u kinu. Od uzbuđenja je dobio moždani udar i umro. Na internetu se pojavio i forum “Kako se nositi s depresijom nakon što shvatite da je san o Pandori nedostižan”. Tisuće ljudi napisalo je da ne žele živjeti jer im se zgadila ljudska rasa. Vjeruju kako će se nakon smrti roditi u svijetu poput Pandore.

MASAKR INPIRIRAN 'ROĐENIM UBOJICAMA'
Masakr 12 učenika na sveučilištu u Kolumbiji 1999. godine počinio je obožavatelj filma “Rođeni ubojice” Olivera Stonea. Film “Generacija X” s Edwardom Nortonom potaknuo je val rasnog nasilja u SAD-u.

“AVATAR” ĆE SKINUTI "TITANIC" S TRONA?
Najgledaniji film svih vremena je “Titanic” sa zaradom od devet milijardi kuna. Drugi je “Avatar” s osam milijardi, a treći je “Gospodar prstenova: Povratak kralja” s 5,6 mlilijardi kuna. Slijede “Pirati s Kariba” i “Prvi vitez”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO