Obavijesti

Show

Komentari 59

Gledatelji 'Vlaka u snijegu' u čudu: Neprimjeren je za mlađe od 12 godina? Pa tko je tu lud?!

Gledatelji 'Vlaka u snijegu' u čudu: Neprimjeren je za mlađe od 12 godina? Pa tko je tu lud?!
3

Prema pravilniku HAVC-a, kategorija 12 označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina

VIDEO

Božićnu večer brojni su provele gledajući film svog djetinjstva - Vlak u snijegu, koji je prikazan na HRT-u.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Kultni film iz 1976. godine snimljen prema romanu 'Vlak u snijegu' Mate Lovraka dobio je oznaku 12. Brojne gledatelje ispred malih ekrana zbunila je ta oznaka koju prije nikada nisu vidjeli, a mnogi su je protumačili kao oznaku da je film njihovog djetinjstva neprimjeren za osobe mlađe od 12 godina.

Društvena mreža Twitter puna je komentara o oznaci na filmu i mnogima nije jasno zašto je film za djecu označen brojem 12.

- Shvaćam zašto je HRT označio film 'Vlak u Snijegu' 12+, znate kakav je horor vidjeti drugu djecu da nemaju mobitele u rukama - pisali su na Twitteru gledatelji kultnog filma.

- Vlak u snijegu ima oznaku 12+ jer propaganda komunizma nije za malu djecu, eto i to sam objasnio - napisao je jedan od komentatora na društvenoj mreži.

- Vlak u snijegu, upravo na HTV2, dobio oznaku 12+. Možda zato da se mala djeca ne prepadnu vlaka koji je tada jurio brže od današnjih - glasio je još jedan komentar.

- Vlak u snijegu na HRT2 nije namijenjen za mlađe od 12 godina, djeco oprez! Pa k'o je tu lud?! - napisao je gledatelj.

youtube

Inače, prema pravilniku HAVC-a, kategorija 12 označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina zbog povremenih scena nasilja. 

Zbog te oznake se oglasio HRT i ispričao: 

- Prigodom kopiranja predikatnih oznaka iz programske baze dječjeg filmskog programa HTV-a na server HRT-a došlo je do te nenamjerne pogreške u dobnoj oznaci sinoćnjeg dječjeg filma Vlak u snijegu. Stoga se HRT ispričava svim gledateljima, a pogotovo roditeljima i djeci, te vam još jednom želi svima sretne božićne i nadolazeće novogodišnje blagdane, a najmlađima vesele i vedre dječje školske praznike, za koje je HRT također pripremio bogat prigodni dječji filmski i animirani program - poručili su za Index.hr.

'Vlak u snijegu' opet na pruzi: U njega sjeli slavni junaci filma
'Vlak u snijegu' opet na pruzi: U njega sjeli slavni junaci filma

Priča o prijateljstvu i zajedništvu je sedamdesetih prikazana u više od 30 zemalja, ali je i decenijama kasnije zadržala veliku popularnost među svim generacijama. Film slovi za klasik kojemu se često vraćamo, a i danas se prikazuje u sklopu različitih događaja u zemljama bivše Jugoslavije.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU KEREKESH SHOWA NA NAŠEM YOUTUBE KANALU:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane