Gledatelji 'Vlaka u snijegu' u čudu: Neprimjeren je za mlađe od 12 godina? Pa tko je tu lud?! | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 59

Gledatelji 'Vlaka u snijegu' u čudu: Neprimjeren je za mlađe od 12 godina? Pa tko je tu lud?!

Gledatelji 'Vlaka u snijegu' u čudu: Neprimjeren je za mlađe od 12 godina? Pa tko je tu lud?!
3

Prema pravilniku HAVC-a, kategorija 12 označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina

VIDEO

Božićnu večer brojni su provele gledajući film svog djetinjstva - Vlak u snijegu, koji je prikazan na HRT-u.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Kultni film iz 1976. godine snimljen prema romanu 'Vlak u snijegu' Mate Lovraka dobio je oznaku 12. Brojne gledatelje ispred malih ekrana zbunila je ta oznaka koju prije nikada nisu vidjeli, a mnogi su je protumačili kao oznaku da je film njihovog djetinjstva neprimjeren za osobe mlađe od 12 godina.

Društvena mreža Twitter puna je komentara o oznaci na filmu i mnogima nije jasno zašto je film za djecu označen brojem 12.

- Shvaćam zašto je HRT označio film 'Vlak u Snijegu' 12+, znate kakav je horor vidjeti drugu djecu da nemaju mobitele u rukama - pisali su na Twitteru gledatelji kultnog filma.

- Vlak u snijegu ima oznaku 12+ jer propaganda komunizma nije za malu djecu, eto i to sam objasnio - napisao je jedan od komentatora na društvenoj mreži.

- Vlak u snijegu, upravo na HTV2, dobio oznaku 12+. Možda zato da se mala djeca ne prepadnu vlaka koji je tada jurio brže od današnjih - glasio je još jedan komentar.

- Vlak u snijegu na HRT2 nije namijenjen za mlađe od 12 godina, djeco oprez! Pa k'o je tu lud?! - napisao je gledatelj.

youtube

Inače, prema pravilniku HAVC-a, kategorija 12 označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina zbog povremenih scena nasilja. 

Zbog te oznake se oglasio HRT i ispričao: 

- Prigodom kopiranja predikatnih oznaka iz programske baze dječjeg filmskog programa HTV-a na server HRT-a došlo je do te nenamjerne pogreške u dobnoj oznaci sinoćnjeg dječjeg filma Vlak u snijegu. Stoga se HRT ispričava svim gledateljima, a pogotovo roditeljima i djeci, te vam još jednom želi svima sretne božićne i nadolazeće novogodišnje blagdane, a najmlađima vesele i vedre dječje školske praznike, za koje je HRT također pripremio bogat prigodni dječji filmski i animirani program - poručili su za Index.hr.

'Vlak u snijegu' opet na pruzi: U njega sjeli slavni junaci filma
'Vlak u snijegu' opet na pruzi: U njega sjeli slavni junaci filma

Priča o prijateljstvu i zajedništvu je sedamdesetih prikazana u više od 30 zemalja, ali je i decenijama kasnije zadržala veliku popularnost među svim generacijama. Film slovi za klasik kojemu se često vraćamo, a i danas se prikazuje u sklopu različitih događaja u zemljama bivše Jugoslavije.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU KEREKESH SHOWA NA NAŠEM YOUTUBE KANALU:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

Ivan Rakitić uklanja tetovaže posvećene bratu Dejanu...
VIŠE NISU U DOBROM ODNOSU?

Ivan Rakitić uklanja tetovaže posvećene bratu Dejanu...

Plus+ Nogometaš je istetovirao na desnoj ruci datume rođenja roditelja te sestre i brata. Govorio je da ga pogled na tetovažu smiruje, no čini se da više nije tako