Show

Komentari 3

Glumac iskreno o kemoterapiji: 'Jasno mi je da više nikada neću biti ona osoba koja sam bio...'

Glumac iskreno  o kemoterapiji: 'Jasno mi je da više nikada neću biti ona osoba koja sam bio...'

Matija svake godine ide na sistematski pregled. No 2020. godine to nije učinio. Zbog toga je rak otkrio tek najesen. Odmah je operiran, a nakon toga primio je tri ciklusa kemoterapije

Glumac, producent i scenarist Matija Jakšeković (38), sredinom rujna suočio se s dijagnozom zloćudnog tumora testisa. O svojoj bolesti otvoreno je progovarao na društvenim mreža, a sada je otkrio kako danas izgleda njegov život i koliko su traga kemoterapije ostavile na njegovom organizmu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Prije točno godinu dana u ovo vrijeme, ležao sam u bolnici na drugom ciklusu kemoterapije, od tada sam dobio ogromnu količinu podrške od mnogih ljudi ovdje koje ne nikad nisam upoznao i zahvalan sam vam svima na tome od srca. No iako sam mislio da mogu zamisliti kako je ljudima koji su prošli kroz kemoterapiju, istina je da nisam imao pojma dok to nisam sam iskusio, između onoga mene prije raka i onoga što sam danas nalazi se cijeli svemir, danas mi je jasno da više nikada neću biti ona osoba koja sam bio - napisao je Matija u objavi uz koju je priložio i fotografiju kupovine koju je sam obavio nakon dugo vremena.

- Da bi dobili tek mali uvid u to što znači oporavak od takvog jednog liječenja bilježim ovdje jednu crticu s današnjim datumom. Dakle trebalo je proći cijelo ovo vrijeme da budem ponovo u stanju fizički obaviti inače jednostavne i uobičajene aktivnosti kao što je odlazak na plac. Znam da će mnogima ovo izgledati smiješno, no danas sam sretan jer sam ponovo u stanju obaviti tjednu kupnju samostalno, a da nisam potpuno iscrpljen i slomljen, te tom trivijalnom činjenicom sam se odlučio pohvaliti vama svima - poručio je glumac. 

Matija svake godine ide na sistematski pregled. No 2020. godine to nije učinio. Zbog toga je rak otkrio tek najesen. Odmah je operiran, a nakon toga primio je tri ciklusa kemoterapije.

- Mislim da je jako važno naglasiti koliko je bitno na vrijeme otkriti karcinom. Dakle, bez obzira na pandemiju koronavirusa, svatko tko ima i najmanju sumnju da nešto nije u redu, treba bez odgode napraviti pretrage, jednako kao što nitko ne bi trebao odgađati svoje redovite kontrolne preglede - ističe Jakšeković

Najčitaniji članci