Obavijesti

Show

Komentari 17

Glumca ubila elisa helikoptera, kaskadera 'pojeo' morski pas

Glumca ubila elisa helikoptera, kaskadera 'pojeo' morski pas
6

Kaskaderka je na snimanju nastavka Deadpoola poginula pred očima cijele filmske ekipe, zbog čega je snimanje prekinuto do daljnjega. Tragedije na snimanjima, nažalost, nisu rijetke

VIDEO

Kaskaderka je u ponedjeljak izgubila kontrolu nad motociklom i zabila se u staklo studija koji se nalazi u centru Vancouvera. Prije toga je isti manevar uspješno izvela četiri puta. Probila je staklo i poginula. Cijela ekipa filma Deadpool 2 u kojem su glavne zvijezde Ryan Reynolds i Josh Brolin ostala je u šoku. Svega nekoliko sati ranije na snimanju šestog nastavaka Nemoguće misije teško je stradao Tom Cruise. Dok je skakao sa zgrade sa zgradu krivo je procijenio i promašio zgradu te se zabio u zid. Cijelo je vrijeme visio na sajlama što mu je spasilo život, ali ipak je polomio nekoliko kostiju u nozi, zbog čega će snimanje filma biti odgođeno barem nekoliko mjeseci.

Ove posljednje nesreće samo su podsjetile koliko opasno može biti na snimanju filmova. Glumci, statisti i članovi filmskih ekipa pogibali su na najbizarnije načine.

Zona sumraka (1983.) - glavnog glumca i dvoje djece ubila elisa helikoptera

Ranih osamdesetih četvorica tadašnjih velikih redateljskih zvijezda Steven Spielberg, Joe Dante, George Miller i John Landis snimali su omnibus posvećen legendarnoj horor seriji Roda Serlinga. Svaki redatelj bio je zadužen za jednu priču. Zvijezda prve priče 'Time out' bio je Vic Morrow koji je glumio rasista koji za sve neuspjehe u životu krivi pripadnike drugih rasa. Dok su snimali prizore vijetnamskog užasa, helikopter korišten na snimanju počeo je padati. Elisa helikoptera odrubila je glavu Morrowu, a poginuli su i dječji glumci Myca Dinh Le (7) i Renee Shin-Yi Chen (6). Nakon tragedije i višegodišnje sudske tužbe američka filmska industrija postrožila je pravilnike o sigurnosti na snimanjima filmova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Vrana (1993.) - U pištolju iz kojeg su pucali na Brandona Leeja zabunom ostalo zrno, koje ga je ubilo

Vrana je trebala biti prvi veliki hit Brandona Leeja, sina legendarnog majstora borilačkih vještina Brucea Leeja. No glumac je, poput oca, umro u bizarnim okolnostima. Dok su snimali jednu scenu u Brandona je kolega glumac Michael Masse treba ispaliti metak. U pištolju su se trebali nalaziti ćorci, no budući da su u prijašnjim scenama ostali bez lažnih metaka, rekviziteri su odlučili da sami od pravih metaka naprave lažne bez zrna. No, nisu dobro prekontrolirali cijev u kojoj je ostalo zaglavljeno zrno od prijašnje runde lažnih metaka. Pucanj iz ćorka pogurao je zaglavljeno zrno koje se s udaljenosti od nekoliko metara zabilo u Leejev trbuh. Operirali su ga, ali je ubrzo umro. Film je dovršen, ali ga Masse, koji je ispalio kobni hitac, nikad nije htio pogledati. Godinama kasnije imao je noćne more i sebe je krivio za Brandonovu smrt. Umro je lani.

 

Shark! (1969) - kaskadera je pojeo pravi morski pas

I prije Spielbergovih 'Ralja' morski psi izazivali su strah kod filmske publike. Davne 1969. jedan od najšokantnijih američkih redatelja Samuel Fuller snimao je u Meksiku film o napadu morskog psa s Burtom Reynoldsom u glavnoj ulozi. od početka snimanja Fuller se svađao s producentima i oko filma je bila neka loša aura. Sve se pretvorilo u pravi horor nakon što je kaskader ušao u more snimiti scenu s morskim psom koji je trebao biti uspavan. No životinja se otela kontroli, napala kaskadera i izgrizla ga do smrti. Film je, nakon privremenog prekida, ipak dovršen, a producenti su čak u reklamnoj kampanji koristili tragediju za promociju. Zato je Fuller tražio da se njegovo ime makne sa špice.

 

Top Gun (1986.) - na snimanju je poginuo pravi pilot

Dok se svi ljubitelji filma uvijek rastuže na prizor u kojem pogiba Maverickov prijatelj i kopilot Goose, ne znaju kakva se stvarna tragedija dogodila na snimanju akrobatskih scena. Art Scholl bio je ugledni akrobatski pilot kojeg su angažirali da izvodi vratolomije na setu Top Guna. Artov avion je misteriozno pao u Pacifik dok je izvodio akrobacije koje je dotad u životu napravio na tisuće puta. Ni zrakoplov ni Artovo tijelo nikad nisu pronađeni. Filmska ekipa je 'Top Gun' posvetila Artovu životu i radu.

 

Povratak mušketira (1989) - glumac pao s konja i nasmrt iskrvario

Glumac Roy Kineear teško se ozlijedio na snimanju nastavka popularne sage o mušketirima koje su glumili Michael York, Richard Chamberlain, Oliver Reed i Frank Finlay. Pao je s konja i slomio zdjeličnu kost. iako se na prvi pogled činilo kako nije riječ o nečem tako strašnom, glumac je hitno sa simptomima unutarnjeg krvarenja prevezen u bolnicu u Madridu i umro.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode