Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
33 komentara

Umrla glumica Marina Nemet: Bila je anđeo kazališta Gavella

Marina Nemet umrla je od zloćudne bolesti, za koju je prekasno doznala. Jedna od njenih prvih uloga bila je legendarnom filmu 'Družba Pere Kvržice' iz 1970. godine

Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
33 komentara

Prošle nedjelje glumci zagrebačkoga kazališta Gavella radili su na svoj inače neradni dan. Odigrali su predstavu 'Tartuffe', a sav novac zarađen od prodaje ulaznica darovali su prijateljici i kolegici Marini Nemet. Željeli su joj pomoći u borbi sa zloćudnom bolešću. Marina je došla na predstavu kako bi zahvalila kolegama. Iako je bila krhka, trudila se ostati nasmijana. U subotu navečer izgubila je bitku s bolešću, za koju je prekasno doznala. Da je ozbiljno bolesna, saznala je u proljeće. Ispričala je kako je sve počelo snažnim glavoboljama i mučninama. Ubrzo su je liječnici operirali i dobro se oporavljala.

- Marina je bila dobra duša našeg kazališta. Uvijek pozitivna, brižna, mirna i nasmijana. Nikada o nikom nije rekla ništa ružno - potreseno je rekla njezina prijateljica i kolegica Ankica Dobrić.

Glumica Slavica Knežević, za koju je Marina prije tjedan dana rekla da je polovica njezine duše, jedva je govorila.

- Silno će mi nedostajati. Pamtit ću je po njezinoj velikoj dobroti i ljepoti. Nije mi bila samo kolegica nego i draga prijateljica - rekla je Slavica.

Perica Martinović osjeća se, kako kaže, kao da je izgubila člana obitelji.

- Ona je bila naš anđeo. Svi smo potreseni u kazalištu - rekla je Perica.

Nemet je rođena 7. srpnja 1960. godine u Novoj Gradiški. Bila je stalna članica kazališta Gavella još od 1991. godine. Prvi film 'Družba Pere Kvržice' snimila je još kao desegodišnjakinja. Posljednju premijeru u predstavi 'Alabama' imala je početkom godine. Upravo za ulogu Ruže u toj predstavi dobila je nagradu na Marulovim danima.

Slavko Brankov bio je njezina najveća ljubav

Marina je godinama bila u braku s kolegom Slavkom Brankovom. Imaju kćer Tenu (16), za koju je Marina uvijek govorila da je njezin najveći životni uspjeh. Iako su se Slavko i Marina rastali, ostali su dobri prijatelji. Slavko je preminuo prije četiri godine od raka pluća. Imao je samo 55 godina.

Prva uloga već s 10. godina

Jedna od prvih Marininih uloga bila je u sad već legendarnom filmu “Družba Pere Kvržice” iz 1970. godine.

Glumila je i u RTL-ovoj sapunici

U 'Zabranjenoj ljubavi' glumila je Mariju Carević, majku zločestog Igora. Njega je odigrao Dejan Marcikić.

Bila je najbolja u prošloj sezoni

Marina je za ulogu Ruže, majke koja ostaje bez djeteta, proglešena Gavellinom najboljom glumicom u 2010.

Naši partneri pišu
Message