Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Glumila u filmovima o Jamesu Bondu: Preminula Nadia Regin

Rođena je u Nišu kao Nadežda Poderegin. U Londonu su joj savjetovali da uzme umjetničko ime. Sedamdesetih je uglavnom radila na selekciji scenarija za filmske kompanije

Foto: Promo
0 komentara

Jako nam je žao što vas moramo izvijestiti da je Nadia Regin preminula s 87 godina. Nadia se pojavila u dva filma o Jamesu Bondu, 'Iz Rusije s ljubavlju' i 'Goldfinger'.  Naše su misli u ovim tužnim trenucima s njezinom obitelji i prijateljima, piše u objavi na službenom profilu Jamesa Bonda.

U filmu 'Iz Rusije s ljubavlju' glumila je ljubavnicu britanskog špijuna Kerima Beya, a u 'Goldfingeru' se našla u ulozi trbušne plesačice Bonite. Glumila je sa Seanom Conneryjem.

GLUMILA U GOLDFINGERU Preminula nekadašnja Bondova djevojka i model Tania Mallet

- Sjećam se da je Sean bio divan glumac i kolega koji je uvijek bio spreman pomoći. Vozač koji me je vozio na snimanja zamolio me je da od njega uzmem autogram. Pokucala sam mu na vrata i zamolila za autogram. U šali je rekao da može, ali za poljubac. Odgovorila sam da ću pozvati šofera da ga poljubi - ispričala je Nadia prije dvije godine.

Foto: IMDB

Dodala je da uopće nije htjela prihvatiti uloge u filmovima o najpoznatijem svjetskom špijunu. Kako se u jednom od njih pojavila i kraljica, Nađa je pomislila 'Ako može Njezino Veličanstvo, mogu i ja'.

U London ju je davnih godina odvela ljubav. Tamo se skrasila sa suprugom, Poljakom Michaela Schreibera, sa kojim je dobila kći Tanju. Majčinstvo joj je bilo važnije od filmske karijere, pa se krajem 60-ih posljednji put pojavila pred kamerama.

- Uloga majke je za mene bila prioritet. Odbijala sam ponude, a jednom kada počnete da odbijate uloge, onda je gotovo - ispričala je Nadia.

Foto: IMDB

Rođena je u Nišu kao Nadežda Poderegin. U Londonu su joj savjetovali da za umjetničko ime uzme Nadia Regin. Sedamdesetih je uglavnom radila na selekciji scenarija za filmske kompanije, da bi osamdesetih sa sestrom Jelenom osnovala izdavačku kuću. Njezin put do zvijezda bio je veoma težak.

Oca, profesora Poljoprivredne škole streljali su Nijemci u Kraljevu 1941., kad je imala samo devet godina. Njezina majka Milka Bajić Poderegin umrla je 1971.

Naši partneri pišu
Message