Obavijesti

Show

Komentari 4

Goran Bare oduševio nastupom u Londonu! Domaćini: Majke mi, pa sviraju kao da su Englezi

Goran Bare oduševio nastupom u Londonu! Domaćini: Majke mi, pa sviraju kao da su Englezi
25

Goran Bare & Majke prije koncerta posjetio je legendarni Abbey Road Studios. 'Bilo je impresivno, ovo što sam vidio - pozitivno sam šokiran, rekao je Bare za 24sata

VIDEO

Publika je bila zadovoljna, a to je najvažnije. A ostalo? Pa vidio sam dio povijesti i ostao ugodno iznenađen. Riječi su to Gorana Bareta (58). On i Majke prošlog su vikenda imali koncert u londonskom klubu Dingwalls.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Goran Bare & Majke u Zadru 01:20

- Na pozornici koja je ugostila svjetska glazbena imena poput Red Hot Chili Peppersa i Imagine Dragonsa, Goran Bare & Majke izveli su neke od svojih najvećih hitova, uključujući 'Teške boje', 'Ja sam budućnost', 'Vrijeme je da se krene' i 'Noćas prelazim rijeku'. Sirovim rock zvukom i odličnim tekstovima zauzeli su svoje mjesto među legendama klupske scene - kažu iz Croatia Recordsa, koji su snimali audio i vizualno koncert u Londonu.

- Brzo ćemo mi to 'smiksati' i montirati, materijal je odličan, bilo je sjajno - rekao nam je Želimir Babogredac, direktor CR-a.

Goran Bare priča nam o albumu i obitelji: Sin ima svoj svijet. Da glazbe nema, ne bi me bilo više
Goran Bare priča nam o albumu i obitelji: Sin ima svoj svijet.  Da glazbe nema, ne bi me bilo više

A tako je nakon koncerta govorio i Bare.

- Koncert je bio fantastičan, mi smo se dobro osjećali na pozornici, a ljudi su uživali - rekao je vinkovački glazbenik.

Prije nekoliko mjeseci Bare nam je u velikom intervjuu otkrio kako je od starije sestre dobio gramofon kad je otišla na studij.

- Imala je jednu fantastičnu kompilaciju s hitovima iz 1972. Sve najjača imena, Van Morrison s 'Domino', Stonesi i 'Brown Sugar', Doorsi, tad je umro Jim Morrison pa su izdali ponovno 'Light My Fire'... Faces, Roberta Flack i 'Killing Me Softly', Carly Simon i 'You're So Vain'... Širok dijapazon - rekao nam je Bare uz dodatak kako mu je tad bio san snimiti jednu ploču.

Samo jednu. S time bi, kaže, ostvario svoj san. Otišao je puno dalje od te jedne ploče. Glazbenici i kritičari često su znali isticati što bi bilo da je Bare, primjerice, Amerikanac.

"Za njega bi znao cijeli svijet, svi bi ga slušali, a on bi bio multimilijunaš", otprilike je sukus tih razmišljanja.

No Amerikanac nije, a veliki glazbenik je.

- Njegov nastup u Londonu je povijesna priča. U vrhunskoj je formi, zvučalo je maestralno, pa tamo imaju najbolju opremu. Domaćini su rekli da Bare i Majke zvuče kao da su Englezi. Šalio sam se kako osvaja London, ali bogme ga je osvojio - dodao je Babogredac.

VIDEO Zadarska publika zvala je Bareta na bis! On nam otkrio: 'Iznenadilo me, nabrijani su!'
VIDEO Zadarska publika zvala je Bareta na bis! On nam otkrio: 'Iznenadilo me, nabrijani su!'

Prije koncerta bend je posjetio legendarni Abbey Road Studios.

"Najznačajniji studio za snimanje na svijetu, poznat po svojoj kreativnosti i tehnološkoj izvrsnosti. Kultni studio koji je posljednjih 90 godina bio glazbeni dom brojnim vrhunskim izvođačima kao što su The Beatles, Pink Floyd, Shirley Bassey, Oasis, Radiohead, Sam Smith, Florence + The Machine, Ed Sheeran, Lady Gaga, Amy Winehouse, Adele i mnogih drugih", kratki je opis studija u kojemu su bili.

Doticaj je to s glazbenom poviješću iz prvog reda...

- Bilo je impresivno, ovo što sam vidio - pozitivno sam šokiran. Veliki dio povijesti pop glazbe nalazi se ovdje. Ovo je stvoreno tridesetih godina, znači gotovo 100 godina pop glazbe je ovdje, i to pričamo o vrhunskoj glazbi. Još sam pod dojmom, jako inspirativno, poučno i super iskustvo - rekao je Bare.

Najavio je krajem prošle godine vinkovački glazbenik kako je u vrhunskoj formi. Dokazuje to svakim novim koncertom, a uskoro bi im trebao izaći i novi album. Samo neka potraje... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Njima će Baby Lasagna donirati po 25.000 eura: 'Uljepšao nam je dan! To nam jako puno znači'
KOMENTIRALI ZA 24SATA

Njima će Baby Lasagna donirati po 25.000 eura: 'Uljepšao nam je dan! To nam jako puno znači'

Baby Lasagna zamolio je na društvenim mrežama da se nagrada od 50 tisuća eura donira zavodima u Klaićevoj bolnici i u KBC-u Zagreb. Tamo su nam rekli da su oduševljeni njegovom gestom

Evo koliko je lani zaradio Jole na feštama: 'Zadovoljan sam, imam kolektiv od osam ljudi'
JOŠKO VOLI RADITI

Evo koliko je lani zaradio Jole na feštama: 'Zadovoljan sam, imam kolektiv od osam ljudi'

Kao i kod većine domaćih izvođača, puno je tu nastupa, fešti i svadbi, što je vidljivo prema njegovu financijskom izvješću
Baby Lasagna odlučio donirati 50.000 eura nagrade Vlade: 'To će drugima daleko više pomoći'
DIVNA GESTA!

Baby Lasagna odlučio donirati 50.000 eura nagrade Vlade: 'To će drugima daleko više pomoći'

Marko Purišić odrekao se novčane nagrade od 50.000 eura koju mu je dodijelila Vlada. Na društvenim je mrežama poručio da će drugima taj novac puno više pomoći