Obavijesti

Show

Komentari 135

Hadžihafizbegović osuđen na godinu dana, uvjetno na četiri

Hadžihafizbegović osuđen na godinu dana, uvjetno na četiri
1

Glumac Emir Hadžihafizbegović u petak je osuđen zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj poginula Anica Kuduz kaznom zatvora u trajanju od jedne godine

VIDEO

Sarajevski glumac Emir Hadžihafizbegović (55) u petak je na Općinskom sudu u Sisku osuđen zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj poginula Anica Kuduz kaznom zatvora u trajanju od jedne godine. Zatvorska kazna se neće izvršiti ako Hadžihafizbegović u roku od četiri godine na području Hrvatske ne napravi isto i slično kazneno djelo. Sudska presuda je donesena temeljem sporazuma kojeg su u lipnju prošle godine potpisali okrivljeni i oštećena Lana Rendulić Kuduz, kćerka poginule.

Podsjetimo, u listopadu 2014. godine, točnije 12. listopada oko 20 sati Emir Hadžihafizbegović je vraćajući se iz Sarajeva za Zagreb prije čvora Novska prouzročio prometnu nesreću na mjestu gdje je bila ograničena brzina zbog izvođenja radova na mostu ispod autoceste. Umjesto da vozi desnom prometnom trakom on je vozio lijevom trakom i ispred sebe je uočio zaustavljen neosvijetljen automobil. U namjeri da ne udari u auto pokušao je proći lijevom stranom između automobila i središnje ograde, ne vidjevši nesretnu ženu koja je stajala na rubu autoceste uz ogradu. Ženu je udario svom silinom tako da je ona od teških ozljeda preminula. Nesreću je prouzročio zbog velike brzine koja je iznosila preko 125 kilometara na sat i porušene signalizacije koju je prije nego je on naišao pregazio kamion koji se nije zaustavio. U toj nesreći teške ozljede je zadobio i Hadžihafizbegović.

Tek na ljeto 2015. godine utvrđeno je signalizaciju porušio da je riječ o Goranu Karloviću (37) iz Zagreba, a koji je na sisačkom Općinskom sudu zbog kaznenog ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci, uvjetno na dvije godine.Goran Karlović vozio je toga dana autocestom prema Zagrebu kamion s prikolicom u vlasništvu Špoljar transporta, u kojem je bio zaposlen.

Emir Hadžihafizbegović od dana kada je došlo do nesreće priznao je svoju krivnju, što je potvrdio i u petak prije nego mu je izrečena presuda. 

– Moj klijent zbog porušene signalizacije nije mogao pretpostaviti da mora skrenuti na desni kolnički trak niti da se na lijevoj strani nalazi zaustavljeno vozilo. Njemu je izuzetno žao što se to dogodilo i još jednom izražavamo sućut obitelji i zahvalu liječničkom timu koji ga je liječio jer i sam je doživio teške ozljede – rekla je Jasna Špiranović, odvjetnica Emira Hadžihafizbegovića. 

– Cijeli postupak je vođen korektno, prije osam mjeseci mi smo postigli nagodbu i još jednom se zahvaljujem Lani Kuduz koja je bila senzibilirana od prvog dana i shvatila što se dogodilo. Vjerujem da je njeno mišljenje bilo drugačije da ovakva presuda ne bi bila. Kao i 13. listopada dan nakon što se dogodila nesreća i danas žalim zbog pogibije Anice, tu ću žalost nositi do kraja života – rekao je nakon presude Emir Hadžihafizbegović. 

Tijekom rasprave moglo se čuti i to da je Emir Hadžihafisbegović s Lanom Kuduz nakon ostvario prijateljske odnose koje njeguju i dalje. Nakon što je pročitala presudu sutkinja Vera Bubaš, predsjednica sudskog vijeća pitala je stranke imaju li namjeru se žaliti na istu, na što su zamjenica Općinskog državnog odvjetnika Sanja Jagušt,  Jasna Špiranović i sam okrivljeni Hadžihafizbegović rekli da ne, čime je presuda u petak postala pravomoćna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...