Obavijesti

Show

Komentari 14

Harapin Zalepugin otkriva kako je stvarala najuspješnije misice

Harapin Zalepugin otkriva kako je stvarala najuspješnije misice
8

Martina Novosel, danas udana za Antu Todorića, došla je 1997. s prijateljicom na kasting u kultni klub Saloon. Tihana ju je odmah vrbovala da se prijavi na izbor za Miss Hrvatske

VIDEO

Branka Bebić, Anica Martinović, Vanja Rupena, Martina Novosel, Lejla Šehović, Anđa Marić, Viktorija Đonlić, Iris Rajčić. To su hrvatske misice koje je stvorila Tihana Harapin Zalepugin (64).

Danas vlasnica modne agencije Talia Model, koja ove godine slavi 19 godina postojanja, iznjedrila je najuspješnije hrvatske misice, uz Fani Čapaliju koja je, godinu prije nego što je Tihana postala casting menadžerica izbora za Miss Hrvatske, bila najljepša Europljanka 1993. godine. Martina Novosel, udana Todorić, na casting je došla u zagrebački klub Saloon kao pratnja prijateljici.

- Rekla sam joj: ‘Gle, dijete, ti si mi za izbor, nemoj se zezati, ajde dođi’.

Martina je pobijedila u Opatiji 1997. godine, a svjetski je te godine bio na Sejšelima. Vanja Rupena, Martina i Lejla Šehović nisu ušle u uži krug na svjetskom izboru, ali bile su zapažene i njihov život se razvijao u lijepim smjerovima - kaže Tihana. 

Modna agentica u kontaktu je sa svim svojim curama. Pamti datume njihova rođenja, kao i znak u horoskopu.

- Intenzivno se čujem s Anicom i Brankom. S Martinom sam manje u kontaktu, ali čujemo se, no jako je zauzeta. Ipak, one sve imaju po dvoje, troje djece i obitelji. Anica mi je nedavno poslala poruku koju sam sačuvala: ‘Da tebe nisam imala, ne bih ni uspjela’. Vanja me je uzela u žiri Top Modela, inzistirala je na tome. Ne samo one, nego Anđa Marić, koja uvijek kaže da sam njezina modna mama - kaže Tihana. Smatra da misica mora imati zrelost bez obzira na godine.

'Brankicu, Anicu, Martinu, Vanju i Lejlu cijene. Nisam čula negativan komentar', ponosna je na svoje misice. 

- Treba se znati ponašati na primanjima gdje nisu njezini vršnjaci u disko klubu. Martina i ja išle smo na prijam kod pokojnog predsjednika Franje Tuđmana. Sjećam se, bila je to proslava Dana državnosti 1997. Obje smo imale tremu. Martina je bila sretna jer je to bila velika stvar. Mislim da sam Tuđmanu vodila i Anicu. U tim se situacijama treba znati postaviti. Ako već ne znaš razgovarati, onda barem treba znati procijeniti kad zašutjeti. S Brankom sam išla na koncert Ive Pogorelića. S Vanjom sam bila na modnim revijama. Možda se njima to nekad nije dalo, sjediti u prvom redu na reviji, ali tako je moralo biti - kaže Tihana.

Zbog Anice su mi prigovarali

Anica Martinović, naša najuspješnija misica, danas udana Kovač, koja je bila prva pratilja Miss svijeta, nastavlja Tihana, sama se prijavila na izbor ljepote.

- Nemojte se igrati, ovu curu moramo imati bez obzira na to što je iz dijaspore, rekla sam čim sam je vidjela. I ona je na izboru za Miss Zagreba pobijedila. Bilo je malo prigovaranja zašto nam je pobijedila dijaspora, ali nismo se dali smesti jer je dokazala da je zaslužila - kaže Tihana.

'Kako vratiti sjaj izboru? Mora se pojaviti netko poput Branke, Anice...', ističe da imamo potencijala.

Osim titule prve pratilje Miss Europe, Aničina plava haljina sa školjkama, koju je kreirala Branka Donassy, proglašena je najljepšom na izboru.

- Nikad neću zaboraviti kad smo došli u Aničin hotel. Prva njezina rečenica bila je: ‘Ništa ne brinite, sve će biti super’. Samo smo je gledali i rekli: ‘Anči, draga, pozlatile ti se riječi’. Već na generalnoj probi haljinu koju je Anica nosila proglasili su najljepšom. Branka mi je kasnije rekla da je imala glavobolje i da je stavljala hladne obloge od muke jer nije mogla vjerovati da je njezina kreacija bila najljepša - prisjetila se Harapin Zalepugin.

Anici je nagradu za najljepšu kreaciju uručila manekenka Linda Evagelista.

Lejlu Šehović, danas udanu Filipović, srela je u Dubrovniku s pokojnim “trubadurom” Markom Breškovićem.

- Kad sam prvi put vidjela Lejlu, pomislila sam da vidim Branku Bebić. Marko me upitao zašto sam se zagledala u tu djevojku i ponudio mi da nas upozna. Odmah sam je pitala želi li se prijaviti na izbor za miss, a ona je pristala bez razmišljanja - kaže modna agentica.

Lejla je 1998. postala Miss Hrvatske, a titulu su joj oduzeli nakon pet dana opravdavajući to pogreškom u glasovanju.

- Bila je velika konferencija za novinare u hotelu Sheraton. Došlo je naređenje da joj se titula oduzme. I na toj presici ja sam dala otkaz direkciji i osnovala svoju agenciju Talia model - kaže Tihana.

Te godine je Lejla ipak išla na svjetski izbor jer je tako odlučila šefica direkcije Julia Morley. Branku Bebić udanu Krstulović predstavila joj je njezina sestra Milana kao manekenku.

- Za nju smo se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji morali boriti jer su lokalni htjeli da misica bude jedna druga djevojka, no nisam dala – kaže Tihana. Za Branku, koja je osvojila titulu Miss Europe, kaže da je točno znala što hoće.

- Na izboru za Miss Hrvatske favoritkinjama Branki Bebić i Žaklini Marin pucali su živci. Plakale su zbog nervoze. Nikad neću zaboraviti kad se Branka predstavljala žiriju u Sun Cityju. Prije nego što je išta rekla obratila se publici: ‘Prije svega bih htjela pozdraviti svoju domovinu koja je u ratu’. Dobila je velik aplauz i ostali smo zatečeni. Je li tu dobila ili izgubila poene, ne znam - zaključila je Tihana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina