Show

Komentari 8

Harry i William skupa će otkriti spomenik Diani, a svijet bruji o mogućoj pomirbi otuđene braće

Harry i William skupa će otkriti spomenik Diani, a svijet bruji o mogućoj pomirbi otuđene braće

Razmirice su nakratko ostavili po strani pruživši nove informacije o kipu koji bi trebao biti otkriven na Dianin rođendan. Postavit će ga u vrtu Kensingtonske palače, gdje su Harry i Meghan objavili zaruke...

Princ William (38) i princ Harry (36) potpisali su konačni dizajn kipa koji će postaviti u spomen na svoju majku, princezu Dianu, piše Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO:

Braća su još 2017. najavila da će izraditi njezin kip, a kipar Ian Rank-Broadley sad napokon može dovršiti projekt.

Umjetnik će kip princeze Diane izraditi od lijevane bronce, a prinčevi bi ga trebali otkriti 1. srpnja ove godine, na njezin 60. rođendan. Postavit će ga u sklopu Kensingtonske palače, u vrtu Sanken, mjestu na kojem su Harry i Meghan objavili svoje zaruke.

Nije poznato jesu li braća potpisala konačni dizajn prije ili nakon intervjua Meghan Markle (39) i Harryja s Oprah Winfrey (67), ali strani mediji vjeruju kako bi to mogao biti prvi znak da bi se mogli pomiriti.

- Znam da je Broadley usko surađivao s prinčevima i mislim da će to biti nevjerojatno. Sretni smo što ga imamo kao umjetnika u Velikoj Britaniji - rekao je izvor blizak kiparu. Također, Harry se navodno obvezao da će biti na otkrivanju kipa, bez obzira na to što je odnos između njega i njegove obitelji narušen.

- Prinčevi su sanjali o ovome još od djetinjstva. Bili su djeca kad im je majka poginula, a sad su odrasli muškarci i žele joj odati počast onako kako ona to zaslužuje. 

Podsjetimo, Harry je u Telegraphovom podcastu 'The Mad World' otvoreno progovorio o tome kako je njegov život bio u potpunom kaosu nakon što je u dobi od 12 godina izgubio majku u tragičnoj prometnoj nesreći u Parizu 1997. godine. Da bi se lakše nosio s njezinom smrću, princ Harry je, priznao je tad, postao emocionalno udaljen, i počeo 'gurati glavu u pijesak', odbijajući ikada razmišljati o pokojnoj majci.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Čemu bi to pomoglo? Samo bi me rastužilo... tako da sam s emocionalne strane rekao samome sebi: 'Dobro, nemoj nikada dopustiti da tvoje emocije budu dio bilo čega' - rekao je tad Harry. 

Situacija se samo pogoršala u kasnijoj dobi, a na kraju ga je baš njegov brat, princ William, potaknuo da potraži stručnu pomoć. 

- Moj mi je brat, blagoslovljen bio, velika podrška - izjavio je tada Harry. 

S obzirom na ovo posljednje, nimalo ne čude špekulacije o mogućoj pomirbi prinčeva pri prvom susretu nakon dugo vremena. Uspomene na majčinu ljubav i pečat koji je ostavila mogle bi uistinu smanjiti jaz između otuđene braće. 

 

 

Najčitaniji članci