Obavijesti

Show

Komentari 4

Hatice: Nikada ne bih išla pod nož, ne želim biti rob ljepote

Hatice: Nikada ne bih išla pod nož, ne želim biti rob ljepote
6

Junakinja serije “Dila” ne boji se jake glumačke konkurencije u rodnoj Turskoj. Hatice Sendil vjeruje u svoj talent, a neće očajavati ako joj karijera propadne

VIDEO

Glumim odvjetnicu koja se protivi feudalnom društvenom ustroju. S vremenom će, pod snažnim utjecajem okoline, i sama početi vjerovati u načela protiv kojih se toliko borila. Sve se dodatno pogoršava nakon što se zaljubi u muškarca koji joj je ubio supruga, opisuje Hatice Sendil (30) lik koji je utjelovila u turskoj televizijskoj seriji “Dila”. Iako joj je užitak glumiti istoimenu junakinju, priznaje da se često vrati kući sa seta, plače i razmišlja o Dilinoj teškoj sudbini.

- Njihova ljubav je zbilja nemoguća. Ne znam što bih napravila da se u stvarnom životu nađem u takvoj situaciji. Ne znam bih li imala snage boriti se s tim - iskrena je Hatice. Najveća potpora na poslu joj je kolega Erkan Petekkaya (43), koji glumi njezina partnera Rizu Selamoglua, a gledali smo ga kao kapetana Alija u hit-seriji “Kako vrijeme prolazi”.

'Zbog Dile sam išla na satove jahanja'

- Erkan je nevjerojatan muškarac i talentiran glumac. Na setu je discipliniran i profesionalan, a ima tu posebnu moć da sve ljude oko sebe učini boljima. Teško ga je opisati riječima. Prava sam sretnica što sam dobila priliku raditi s njim i učiti od njega - kaže Dila. Dodaje da ima još jednu neostvarenu glumačku želju, a ta je pojaviti se u istom projektu s Türkan Şoray (68), glumicom koja je 1977. godine snimila film “Gospođica Dila”, prema kojem je nastala i televizijska serija, koju domaći gledatelji prate na Novoj TV.

- Obožavam Türkan. Gledala sam je kao djevojčica i maštala da će jednog dana biti poput nje. Svi snovi su mi se ostvarili kad sam dobila ulogu u seriji. Ja sam prva glumica koja poslije Türkan, prvakinje turskog filma, igra Dilu. Voljela bih znati što misli o seriji i sviđa li joj se moja gluma. Od nje bih prihvatila i najgoru kritiku jer zbog svog iskustva ima svako pravo reći što god poželi a da joj nitko zbog toga ne zamjeri - izjavila je Hatice. Zbog “Dile” se morala preseliti iz rodnog Istanbula u Adanu, peti najveći turski grad. Promjena sredine nije joj, kaže, teško pala jer se u Adani osjeća kao kod kuće.

- Ovdje je u zraku potpuno drugačija energija. Sve je nekako mirnije, krajolik je predivan i ostavlja bez daha, a ljudi su jako dobroćudni i pomalo naivni što ih čini izuzetno simpatičnima - rekla je Hatice. Zbog uloge Dile je počela i jahati. Iako je imala nekoliko zastrašujućih nezgoda na konju, sad u šali kaže da se toliko usavršila da bi uskoro mogla biti spremna i za profesionalna natjecanja.

- Konji su mi postali najbolji prijatelji. Svjesna sam da mi tako snažna životinja može nauditi ako se naljuti, ali ako je poštujete, nema razloga za paniku. Nedostajat će mi kad završimo snimanje serije - kaže popularna Dila.

'Mala doza ljubomore dobra je za svaku vezu'

Kao jedinu manu svog posla glumica je izdvojila razdvojenost od dečka Buraka Sağyaşara (26). Glumca je upoznala dok je prije “Dile” snimala seriju “Karadağlar”. Iako su u vezi od 2010. godine i već su razmišljali o vjenčanju, ne žuri im se.Hatice kaže da trenutačno oboje imaju previše posla i premalo vremena za organiziranje slavlja, a žele da sve bude savršeno.

- Zaljubljena sam i sretna. Burak mi donosi sreću. On je svakako muškarac s kojim bih mogla biti do kraja života - izjavila je glumica. Iako su turski mediji pisali da je Hatice zbog ljubomore na druge glumice stalno dolazila na set Burakove nove serije “Sudan Bıkmış Balıklar”, ona to demantira.

- Zašto bi itko normalan učinio takvu ludost? Takvi djetinjasti ispadi bi prije svega bili velika uvreda za mene i moju karijeru. Normalno je da u svakoj vezi i braku ima ljubomore, ali treba paziti da ne prelazi granice. Ljubomora je usko povezana s ljubavi i strasti, ali ne mora uvijek biti u lošem kontekstu - kaže turska glumica.

Da nije postala glumica, bila bi ekonomistica

Hatice je prije “Dile” snimila sedam televizijskih serija, a s filmskim ulogama dosad nije imala sreće, ali zbog toga ne očajava.

- Želim se razvijati i učiti nove stvari, ali u životu ne ide sve kako bismo željeli. Dobila sam nekoliko filmskih ponuda, ali došle su u krivo vrijeme i nisam ih prihvatila. Tad sam radila na nekoj seriji, ili je uloga koju su mi nudili bila preslična likovima koje sam već tumačila. Na početku karijere sam odlučila da neću prihvaćati sve što mi se nudi. Sretna sam samo kad radim ono što mi odgovara - izjavila je Hatice. Poslije srednje škole upisala je studij ekonomije i menadžmenta, ali slučajno je završila na glumačkom tečaju i zaljubila se u profesiju.

- Kratko sam radila u struci, a onda mi je život krenuo drugim smjerom. Nikad nisam požalila zbog toga. Ne bojim se budućnosti. Tko zna, možda jednog dana opet budem ekonomistica - kaže junakinja “Dile”. Okušala se i kao manekenka. Prijatelji su je 2001. nagovorili da se prijavi na izbor za Miss Turske. Pobijedila je, a na izboru za najljepšu ženu Europe bila je treća.

'Zadovoljna sam izgledom i nikad ne bih išla pod nož'

Atraktivna Hatice više ne nosi revije jer, kaže, svijet mode doživljava isključivo kao hobi. Iako su je gledatelji proglasili jednim od najljepših lica s malih ekrana, glumica ne voli kad je zovu seks-simbolom.

- Ne želim biti rob ljepote. Nikad se nisam opterećivala kilogramima, dizajnerskom odjećom i nevažnim stvarima kojima nas bombardiraju modni časopisi. Rastužim se kad vidim djevojčice koje već u vrtiću i osnovnoj školi oponašaju starlete koje se mogu pohvaliti samo umjetnim izgledom - rekla je glumica. Dodaje da nikad nije bila na dijeti jer je prirodno vitka, a na sebi ne bi mijenjala ništa jer voli biti prirodna.

- Sebi sam najljepša bez imalo šminke, u staroj trenirci i tenisicama - kaže Hatice. Zbog uloge u seriji “Dila” ipak je izgubila nekoliko kilograma, ali ne svojom voljom.

- Nisam mogla ni zamisliti da ću se toliko stanjiti na satovima jahanja. Dobila sam i mišiće koje nisam ni znala da imam - smije se glumica. Dosad u karijeri još nije imala uloge zbog kojih bi morala drastično promijeniti izgled, ali zbog posla bi, kaže, bez problema skratila kosu ili se udebljala.

- Jedino što sam morala učiniti zbog Dile je bilo staviti piercing u nos. Čak mi se i sviđa. Možda ću ga nositi i poslije serije. Nije napadan i mislim da mi dobro stoji. Uklapa se u moj vrckavi i avanturistični duh - kaže Hatice, koja trenutačno snima drugu sezonu televizijske serije.

Za romantično putovanje je izabrala Dubrovnik

Dila većinu honorara troši na putovanja jer voli upoznavati nove ljude i kulture. Tako je prošlo ljeto s dečkom Burakom posjetila Dubrovnik. Glumački par se fotografirao ispred barokne crkve svetog Vlaha, a ljepote Dubrovnika pohvalili su i na društvenim mrežama. Hatice je rekla da će se sigurno vratiti u Hrvatsku, a odmor na jadranskoj obali preporučit će i prijateljima.

- Nekad je dobro maknuti se iz Turske i uživati u anonimnosti, a Hrvatska je bila idealna za takvo što - rekla je glumica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu