Obavijesti

Show

Komentari 1

Heath Ledger nikada nije volio slavu, a zbog uloge Jokera se zaključavao u hotelsku sobu...

Heath Ledger nikada nije volio slavu, a zbog uloge Jokera se zaključavao u hotelsku sobu...
11

Najveća mu je želja bila glumiti, ali se nije dobro nosio sa slavom koju mu je gluma donijela. Heath nije htio biti bilo kakav glumac, htio je biti najbolji

VIDEO

Volim glumu, ali smeta mi ova us*ana slava i pozornost. Nisam natprirodan. Nisam učinio nešto ekstremno i posebno da sam zaslužio tu poziciju, rečenica je koju je svojedobno izrekao legendarni Heath Ledger. Najpoznatiji, i po mnogima najbolji, Joker, napustio nas je prije 16 godina. Tragično je preminuo kada je imao svega 28 godina.

MOBO Awards press launch/ Ledger

Nije htio biti slavan

Danas ga se smatra legendom, a on nikada nije htio biti popularan. Najveća mu je želja bila glumiti, ali se nije dobro nosio sa slavom koju mu je gluma donijela. Heath nije htio biti bilo kakav glumac, htio je biti najbolji. Odbio je brojne uloge jer za njega nisu bile dovoljno dobre. Nije volio niti titulu zavodnika koju je dobio nakon što se pojavio u 'Deset razloga zašto te mrzim'.

- Doslovno sam jeo rezance i vodu, samo zato što sam se držao svoje odluke. Bilo je jako teško jer ti ponude jako puno novca. Bilo bi lako reći: 'Ma je*iga, barem ću moći živjeti i jesti' - ispričao je jednom prilikom.

FILM TORONTO

Zbog Jokera se zaključavao u sobu

Za uloge koje je prihvatio pripremao se na načine na koje drugi nisu. Bio je predan i ulagao puno truda da bi svaka uloga izgledala realistično. Jedna od njegovih najpoznatijih uloga bila je u filmu 'Batman', u kojem je utjelovio Jokera. Za ovu se ulogu pripremao tako što se zaključavao u hotelsku sobu jer je smatrao da će tako shvatiti kako je to biti lud. Zbog Jokera je, posthumno, dobio i Oscara. Slava mu se nikada nije sviđala te je uz glumu htio imati i miran obiteljski život.

storyeditor/2022-03-24/best-batman-villains-joker.jpg

Preminuo je šest mjeseci nakon prekida s partnericom

Tijekom snimanja filma 'Planina Brokeback' zaljubio se u kolegicu Michelle Williams. Njihova je veza brzo napredovala te su kratko nakon početka veze dobili kćer Matildu. Međutim, dvije godine nakon njenog rođenja su se razveli što je Heatha jako pogodilo. 

- Zbog posla je imao osjećaj da nije otac kakvog zaslužuje njegova kćer, niti muž kakvog zaslužuje njegova žena – rekli su prijatelji glumca.

Vanity Fair Oscar Party

Šest mjeseci nakon prekida je glumac preminuo. Williams je bila slomljena nakon što je Ledger preminuo. Nije pričala o njihovoj vezi, ali je priznala da je tada bila neutješna. Njihova kći Matilda je, kako mnogi kažu, podsjetnik na njenog oca. Glumčeva sestra Kate jednom je prilikom rekla da se uz Matildu i dalje osjeća da je vrlo povezana s preminulim bratom. Kate je ujedno i jedna od posljednjih osoba koje su razgovarale s njim prije smrti.

- Njihova sličnost mi je u početku bila izvor tuge. Prvih pet godina nakon što je Heath preminuo, svaki put kad bih vidjeti Matildu, plakala bi. Sada sam sretna jer se sam svjesna da je to dar. Kroz Matildu i njenu energiju, imam osjećaj kao da je on tu - rekla je.

ledger heath 03-
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin