Obavijesti

Show

Komentari 0

Helen Mirren otkrila tajnu: Kad god se trebam opustiti i spustiti ego, odem u vrt svojim biljkama

Helen Mirren otkrila tajnu: Kad god se  trebam opustiti i spustiti ego, odem u vrt svojim biljkama
5

Britansku glumicu uvijek opisuju kao prizemnu i skromnu, a sad je podijelila da ju više od svega opušta rad u vrtu - preporučila bi ga svima

VIDEO

Legendarna britanska glumica Helen Mirren (78), dobitnica Oscara, Tonyja i pet Emmyja, je unatoč bogatoj karijeri ostala skromna i prizemna. Poznata je po tome da odbacuje stereotipe o ženama u ozbiljnim godinama, govorila je i da prezire termin 'anti-starenje', te da ne voli koristiti ni riječ 'ljepota' jer joj u životu puno više od izgleda znači kreativnost, strast, energija i motivacija. 

The 77th Golden Globe Awards - Arrivals - Los Angeles

U 'spuštanju ega' joj najviše pomaže rad u vrtu kojeg bi preporučila i ostalim kolegama jer je, kaže, za glumce dobro da 'ego i nesigurnost nakratko nestanu'.

- Mislim da mi vrtlarstvo pomaže da budem bolja glumica. Na neki način čisti mozak. Ne možeš imati ego i vrt jer biljke jednostavno neće rasti gdje vi želite da rastu - ispričala je za DuJour magazin.

Štrajk u Hollywoodu još uvijek traje: Evo kako će to utjecati na vaše omiljene serije i filmove
Štrajk u Hollywoodu još uvijek traje: Evo kako će to utjecati na vaše omiljene serije i filmove

Glumica je poznata i po zalaganju za ekološka pitanja, kao i ona politička te ju često hvale kao skromnu. Kraljica Elizabeta II. 2003. godine proglasila ju je Damom, dodijelivši joj medalju Kraljevskog viktorijanskog reda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Mirren kombinira rezidencije u Londonu i SAD-u, na Jezeru Tahoe, a vrtlari s mužem Taylorom Hackfordom, s kojim je u braku već 25 godina, Kaže da dijele zadatke prema vještinama - brinuti se za biljke nije lagano, ali joj nije problem uprljati ruke. 

- On je više osoba za drveća, ja sam za grmlje i cvijeće, klasična podjela rada. Ljepota prirode je fantastična. Prekrasno je gledati kako raste nešto o čemu se toliko brineš i svo drveće koje si ti posadio - rekla je. 

HBO's Golden Globe Awards After Party - Los Angeles

Mirren uskoro očekuje uloga izraelske premijerke Golde Meir u filmu 'Golda', za koji je potpuno promijenila izgled, a nedavno je bila i naratorica u filmu 'Barbie'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija