Obavijesti

Show

Komentari 0

Hiljson Mandela o pjesmi 'Sam u mraku': 'Progovara o ozbiljnoj temi koja je sve više oko nas...'

Hiljson Mandela o pjesmi 'Sam u mraku': 'Progovara o ozbiljnoj temi koja je sve više oko nas...'
3

Redovitim isticanjem teme mentalnog zdravlja možemo biti bliže kolektivnim rješenjima i diskusiji o boljem sutra. S umjetničke strane, možda postoji privremena utjeha slušatelju da nije sam, govori glazbenik

VIDEO

Trap glazbenik i autor Hiljson Mandela s prvog samostalnog albuma 'Mandela Effect'  predstavlja novi singl i videospot. 

Riječ je o baladi 'Sam u mraku', pjesmi koja je postala ujedno i favorit publike, a za koju glazbenik ističe kako mu je jedna
od najdražih s izdanja, jer progovora o važnosti poticanja razgovora o depresiji, osjećaju, samoće i distanciranju pojedinca. 

- Pjesma progovara o ozbiljnoj temi koja je svuda i sve više oko nas. Redovitim isticanjem teme mentalnog zdravlja možemo biti bliže kolektivnim rješenjima i diskusiji o boljem sutra. S umjetničke strane, možda postoji privremena utjeha slušatelju da nije sam u ovome i ne prolazi jedini kroz različite oblike vlastite unutarnje borbe. U današnje vrijeme, to je možda postala i normalna stvar, a samim time i tema o kojoj treba što više otvoreno pričati - istaknuo je Hiljson Mandela.

- Budući da mi je ovo jedna od najdražih pjesama s albuma, drago mi je da je konačno dobila i svoj spot - još je nadodao. 

Prateći videospot pjesme vizualna je priča koja dočarava atmosferu depresije, usamljenosti i distanciranja, a umjetnička namjera svih sudionika u njegovom kreiranju bila je poticanje razgovora i podizanje svjesnosti o važnosti brige o mentalnom zdravlju. Upravo je stoga priča ovog spota vizualno prikazana kroz scensko-plesnu koreografiju napravljenu isključivo za ovu pjesmu, za koju je zaslužna plesačica i umjetnica Genoveva Matasović, koja se s Hiljsonom Mandelom pojavljuje u videospotu.

Idejni kreator, režiser, snimatelj i realizator spota je Sven Čustović, dok je za make-up i kostime zaslužna Paula Peloza, Za lokaciju spota odabrano je kazalište, kako bi se istaknuo spoj svih grana umjetnosti koje ono obuhvaća - scenografija, kostimografija, šminka, gluma, ples, pjesma i svjetla.

Pjesma 'Sam u mraku' predstavljena je u sklopu albuma 'MandelaEffect', objavljenom u svibnju prošle godine, a koji se istaknuo kao jedno od vodećih hip-hop izdanja u protekloj godini. Produkciju albuma potpisuje vodeće producentsko ime nove generacije - Mihovil Šoštarić Lockroom, a izdanje je u prvom tjednu objave pomelo glazbene streaming platforme, uključujući i cijenjeni chart Billboard Croatia Songs 25, na kojem je istovremeno bilo prisutno čak pet pjesama.

Bili smo na Sea Staru u Umagu: Velike gužve, luda atmosfera i svjetska senzacija Robin Schulz
Bili smo na Sea Staru u Umagu: Velike gužve, luda atmosfera i svjetska senzacija Robin Schulz

Hiljson Mandela će ove godine sa svojim matičnim bendom - trap kolektivom KUKU$, održati i njihov najveći samostalni nastup do sada.  Riječ je o velikom slavljeničkom koncertu KUKU$-a povodom deset godina djelovanja na domaćoj glazbenoj sceni i postavljanja temelja trap žanra u Hrvatskoj, a održat će se 7. listopada u zagrebačkom Domu sportova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Pogledajte u čemu je Severina došla na sud: Haljina od 1170 dolara s detaljima na grudima...
ZADNJE ROČIŠTE

Pogledajte u čemu je Severina došla na sud: Haljina od 1170 dolara s detaljima na grudima...

Uz haljinu je iskombinirala torbicu brenda Bottega Veneta. Nosila je i bijele ravne ALAIA cipele

U 'Brak na prvu' stižu Dario i Petra iz prošle sezone emisije
VELIKO IZNENAĐENJE

U 'Brak na prvu' stižu Dario i Petra iz prošle sezone emisije

Kandidati iz prošle sezone 'Braka na prvu' posjetit će jedan par iz ove sezone. 'To nas podsjeća na nas dvoje', reći će Petra
Manekenka na meti kritika radi haljine: 'Užas! Pa sve ti se vidi'
NATASHA POLY

Manekenka na meti kritika radi haljine: 'Užas! Pa sve ti se vidi'

Na sebi je imala potpuno prozirnu haljinu francuskog dizajnera Muglera. Svoj izgled upotpunila je decentnim nakitom i crnim štiklama. Međutim, nije svima baš 'legla' njena kombinacija