Obavijesti

Show

Komentari 0

Hrepa: 'Sa 16 sam rekao da ću prašiti blues u Memphisu...'

Hrepa: 'Sa 16 sam rekao da ću prašiti blues u Memphisu...'
1

VELIKI TULUM U TRILJU Boris Hrepić Hrepa, bivši basist Daleke obale, organizira kraj Cetine Thrill Blues Festival i dovodi Sardinasa

VIDEO

I u Americi pravi blues festivali nikad nisu u velikim gradovima, iako je Chicago poznat kao grad bluesa. Zato sam ovaj festival htio organizirati u nekoj manjoj sredini. Trilj je idealan jer je blizu Splita, a grad je prekrasan i pruža mnogo mogućnosti za zabavu, kaže Boris Hrepić Hrepa (54).

Iako ga mnogi pamte kao suosnivača i bivšeg basista grupe Daleka obala, on je zapravo pasionirani ljubitelj bluesa. Prije sedam godina vratio se svojim glazbenim korijenima te s pjevačicom i gitaristicom Antonijom Vrgoč, umjetničkog imena Ro La, osnovao je Sunnysiders, u kojem sklada, pjeva i svira nekoliko instrumenata. S njima su još gitarist Goran Gubić Hans i Igor Paradiš Šparka, bivši bubnjar Pips, Chips i Videoclipsa.

- Moja ljubav prema bluesu počela je još u srednjoj školi, kad sam sanjario da ću jednog dana otići ‘preko bare’. Na to me podsjetila mama kad smo se 2011. godine vratili s natjecanja u Memphisu - smije se Hrepa prisjećajući se kako su u kolijevci bluesa Sunnysidersi ušli u polufinale.

- Vratio sam se u Split, a mama mi je rekla: ‘Sjećaš se kad sam te molila da ideš u školu jer ćeš inače raditi u škveru, a ti si mi rekao da se nikad nećeš buditi rano jer ćeš svirati s Afroamerikancima blues na jugu Amerike’. E pa evo, 30 godina kasnije, taj san mi se ostvario - govori Hrepić najavljujući prvi Thrill Blues Festival, 14. srpnja, u parku na obali Cetine.

- Budući da je ovo tek prvi festival, trajat će samo jedan dan, ali će biti toliko evenata kao da traje tri dana. Zvijezda festivala je američki blueser Eric Sardinas, a tu su još i triljski bend Ozon, sinjski DBluz, pa Light Under the Black Mountin iz Kotora i naš gitarist svjetske slave iz Rijeke, Damir Halilić Hal - najavio je Hrepa. Gosti će moći jahati, raftati, veslati i degustirati triljske specijalitete, a iz Splita su organizirali i besplatne autobuse jer uz blues ide i pokoje pivo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac