Show

Komentari 41

HRT nakon 28 godina napustio i omiljeni urednik religijskih emisija: 'Odlazak je tužan...'

HRT nakon 28 godina napustio i omiljeni urednik religijskih emisija: 'Odlazak je tužan...'

Na HRT je došao 1992. na poziv patera Tončija Trstenjaka s kojim je surađivao na Valovima Vatikanskog radija. Iza Kužine su emisije 'Mir i dobro', 'Agape', 'Blagdansko jutro' i gotovo 525 emisija 'Riječ i život'

Katolički novinar, urednik i prvi voditelj emisije 'Mir i Dobro', Šibenčanin Neno Kužina (64) jučer je službeno odradio posljednji radni dan na Prisavlju gdje je proveo pola svog života. 

POGLEDATE VIDEO: Ksenija Urličić, bivša urednica HRT-a

- Ovo je zapravo bio oproštajni dan, a manje radni. Rad je završio i oprostio sam se s gledateljima posljednjom emisijom 'Riječ i život' 11. prosinca. Svaki odlazak je možda tužan, ali nastavljam živjeti, pa Bog će opet providjeti i nekakve radne obveze. Treba se sad odmoriti i sabrati. Uz Božju pomoć bit će bolje. Nadamo se najprije zdravlju, a potom možemo donositi neke odluke i raditi planove - rekao je Kužina za portal Hrvatska katolička mreža.

Na HRT je došao 1992. na poziv patera Tončija Trstenjaka s kojim je surađivao na Valovima Vatikanskog radija. 

- Od tada sam neprestano u kući i neprestano na ekranu. Iza mene su emisije 'Mir i dobro', 'Agape', 'Blagdansko jutro' i gotovo 525 emisija 'Riječ i život'. Naravno, bili su tu i dokumentarci, prijenosi misa, reportaže… Tko bi se svega mogao sjetiti. S obzirom na puno godina, gospodin Božo Skoko kaže da sam postao nekakav brend ovdje u programu. Nadam se da tih brendova ima još. Ja sam zapravo najstariji, pa onda je to tako ispalo, ali ja ne bih sebi htio davati nikakvo posebno značenje - kaže Kužina za Hrvatsku katoličku mrežu. Dodaje kako će se sada najprije dobro odmoriti. 

- Kasnije ću početi razmišljati o tome što zapravo još mogu dati Crkvi i narodu. Nisam ništa kalkulirao, niti sam u lipnju mislio kako ću u prosincu već biti u mirovini. Sretan što sam u životu radio ono što sam volio i ono što volim. To je blagoslov. Imate ljudi koji zalutaju na neka radna mjesta, bez obzira koji je to segment. Ali, meni se to nije dogodilo i zbog toga sam zaista radostan i Bogu zahvalan što mi je tako nešto omogućio. Zahvalan sam i svima onima koji su me zapravo pratili, ne samo gledateljima, nego i onima koji su me pratili u mome duhovnom rastu, a onda i u ovom rastu novinarskom i uredničkom - kaže Šibenčanin. 

Najčitaniji članci