Obavijesti

Show

Komentari 2

HRT potvrdio: Dora 2021. bit će u veljači, uskoro kreću prijave...

HRT potvrdio: Dora 2021. bit će u veljači, uskoro kreću prijave...
4

I ovaj put pobjedničku će pjesmu Dore odabrati žiri i publika, a poseban ocjenjivački sud sastavljen od predstavnika HRT-a i glazbenika iz strukovnih udruga birat će 16 finalista

VIDEO

Hrvatska radiotelevizija je odlučila da će Dora 2021. biti 13. veljače iduće godine u Opatiji - dakako, budu li to epidemiološki uvjeti dopustili. HRT će pripremiti četiri verzije održavanja festivala, kao što to čini i Eurosong, te će se Izbor hrvatske pjesme i predstavnika za Pjesmu Eurovizije 2021. sigurno održati - ali prema kojem scenariju, ovisi o situaciji s koronavirusom u veljači.

POGLEDAJTE VIDEO: Kedžo pobijedio na Dori

Pokretanje videa...

01:24

- Ono što je sigurno, to je da će natječaj za prijavu pjesama biti raspisan na mrežnim stranicama HRT-a 26. listopada i bit će otvoren do 10. prosinca 2020. Vjerujem da ćemo i ove godine nastaviti rast ukupnog broja prijavljenih pjesama - izjavila je urednica projekta Dore Uršula Tolj (47).

- Kao što ni Eurosong neće biti otkazan, neće biti otkazana ni Dora. Hrvatska sudjeluje na natječaju i nastavlja ponovo pokrenutu tradiciju izbora svog predstavnika na nacionalnom natjecanju - dodaje Uršula Tolj.

Kedžo: 'Ne razmišljam o novoj prijavi na Doru trenutačno...'
Kedžo: 'Ne razmišljam o novoj prijavi na Doru trenutačno...'

I ovaj put pobjedničku će pjesmu Dore odabrati žiri i publika, a poseban ocjenjivački sud sastavljen od predstavnika HRT-a i glazbenika iz strukovnih udruga birat će 16 finalista, koji će se boriti za prestižnu statuu Dore i svoje mjesto na eurovizijskoj pozornici u Rotterdamu, u svibnju 2021. godine.

- Dora je festival koji samo još dodatno potvrđuje da HRT zna napraviti vrhunski spektakl i realizirati produkcijski iznimno zahtjevan projekt, da ima i ljude i tehniku doraslu svjetskim standardima, ali i da promovira domaću zabavnu glazbu i nastavlja podržavati hrvatske glazbenike i u ovim teškim, globalnim vremenima koronakrize - naglasio je Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, pohvalivši pritom i odličnu suradnju s Gradom Opatijom, s kojim HRT ima popisan dvogodišnji ugovor za ugošćavanje Glazbenih dana HRT-a i Dore.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S MIJOM NEGOVETIĆ:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu