Show

Komentari 4

Hrvatski bend prvi snimio video na Kninskoj tvrđavi: 'Ganuo nas je komentar jednog branitelja'

Hrvatski bend prvi snimio video  na Kninskoj tvrđavi: 'Ganuo nas je komentar jednog branitelja'

Motiv Oluje, kao krune tisućljetne borbe za samostalnost, svakako je inspirativan, a u duhu ovoga što radimo, vidjeli smo prostor za konkretan glazbeni izričaj, rekao je Eranović

Mladi glazbenik i član splitkog HNK-a, Pere Eranović (31) potpisuje tekst i glazbu za pjesmu 'Oluja', benda Croatica, čiji je glavni vokal.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Motiv Oluje, kao krune tisućljetne borbe za samostalnost, svakako je inspirativan, a u duhu ovoga što radimo, vidjeli smo  prostor za konkretan glazbeni izričaj. Tim više što suvremena hrvatska glazbena industrija do sada nije ponudila dovoljno svjež hommage tom značajnom događaju. Misao da sudionici Oluje dobiju dovoljno žestoku, ali melosom i velebnu posvetu, s entuzijazmom nas je vodila u studio - rekao je Eranović za Večernji list.

- Publika je oduševljena pjesmom. Brojne smo komentare i poruke podrške pročitali u protekla dva dana, ali jedan od najupečatljivijih mi je onaj jednog branitelja koji je rekao da je ova pjesma snažna i beskompromisna, baš kao što su i oni u ratu bili - rekao je Pere.

Dečki iz Croatice video su snimili na Kninskoj tvrđavi, oni su  prvi glazbenici koji su se s instrumentima popeli na sam vrh Kninske tvrđave. 

Uz njega Croaticu čine još i Joško Cikatić (gitara, produkcija), Miran Židić (bass), Ivan Rogošić (klavijature), Boris Stanić (violine, glavni producent), Srećko Bekavac (gitara) te Andrija Jurčević koji zaslužan za vizualni identitet benda.