Obavijesti

Show

Komentari 6

Htio je biti političar, a karijeru je započeo u crkvenom zboru...

Htio je biti političar, a karijeru je započeo u crkvenom zboru...
11

Frontmen kultnog benda The Rolling Stones, Mick Jagger, pjevanjem se počeo baviti u djetinjstvu. Njegov buran život obilježili su glazba, droga i seks. Ženio se dva puta i ima osmero djece s pet različitih žena

VIDEO

U jeku slavljeničke turneje The Rolling Stonesa, kojom obilježavaju 60 godina postojanja benda, frontmen Mick Jagger dočekao je svoj 79. rođendan. Iako je na pragu osmog desetljeća te je u lipnju prebolio koronavirus, slavni rocker ne staje te i dalje 'žari i pali' na pozornici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ovo su najfatalniji muškarci Hollywooda: Bivši muž Khloe Kardashian spavao je s više od 2000 žena VIDEO

Legendarni glazbenik, punog imena Michael Philip Jagger, rođen je 1943. godine u engleskom gradu Dartfordu. Pokazivao je interes za glazbu od malih nogu i pjevao je u crkvenom zboru. Njegov otac bio je učitelj tjelesnog, a majka frizerka, a Jagger ima mlađeg brata Chrisa (74), koji je također glazbenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
SYMPATHY FOR THE DEVIL

Pohađao je gimnaziju, a onda krenuo na fakultet u Londonsku školu ekonomije. Tada je sanjao da će jednog dana biti političar ili novinar. Istodobno, razvijao je sve dublju i čvršću ljubav prema glazbi. 

Gitarist Stonesa, Keith Richards (78) i Jagger prijatelji su od malih nogu. Skupa su išli u osnovnu školu.

- Znali smo se od djetinjstva, ali zbližili smo se kao tinejdžeri na željezničkom kolodvoru u Dartfordu. Mick je nosio ploče Muddyja Watersa, bluzera kojeg sam obožavao - opisao je Keith kako se počeo družiti s Jaggerom. 

Archival Cinema and Entertainment

Upisali su različite srednje škole pa zahladili odnos na desetak godina. Dvojica školskih kolega slučajno su se ponovno sreli 1962. u vlaku. Shvatili su da imaju zajednički interes prema rock 'n' rollu s bluesom. Richards i Jagger tad su osnovali 'The Rolling Stonese'. 

Prvi debitantski singl benda "Come on" objavili su 1963., a godinu dana kasnije objavili su svoj debitantski album "The Rolling Stones". Jagger i Richards tad su bili cimeri u trošnom londonskom stanu, a svirali su kako bi platili režije. Jagger je zbog karijere u glazbi odustao od studija ekonomije, unatoč tome što je prije planirao postati političar.

Rex/Guliver Image

Richards i Jagger 1965. napisali su hit "(I Can't Get No) Satisfaction", koji je postao njihov prvi internacionalni hit. Tijekom 60-ih je utemeljena slika Stonesa kao buntovnika i kao suprotnosti Beatlesima.

- Nisam tada pokušavao biti buntovan, samo sam bio sam svoj. Nisam pokušavao izazivati ikoga - izjavio je Jagger 1992. za Vanity Fair.

Music

Planetarna popularnost The Rolling Stonesa nastavila je rasti, a Jagger se prepustio alkoholu, drogama, seksu i rock'n'roll stilu života. Uz to je zbog svojih mnogih turbulentnih veza postao poznat i kao ženskar, a za sobom nije ostavio samo slomljena srca već i mnogo djece.

Mick kagger & Jerry Hall

Prvo dijete. kćer Karis (51) dobio je s glumicom Marshom Hunt (76). Hunt i Jagger započeli su vezu dok je ona još bila oženjena, a prekinuli su sredinom njene trudnoće. Jagger se brzo oporavio od kraja veze i 1971. oženio je Blancu Pérez-Mora Macías (77) s kojom je bio u braku 7 godina i dobio kćer Jade (50). Macias je zatražila razvod zbog Jaggerovog varanja te je poznato da je pjevač imao aferu s Playboyevom zečicom tijekom braka.

FILE PHOTO: "Stones Sixty Europe 2022 Tour", in Liverpool

Njegova sljedeća ljubav bila je manekenka Jerry Hall (66), s kojom je dobio čak četvero djece: sinove Jamesa (36) i Gabriela (24) te kćeri Georgiu (30) i Elizabeth (38). Njihova veza završila je kad je Hall saznala da ju je Jagger varao s brazilskom manekenkom, a njihov brak proglašen je nevaljanim 1999. godine. Hall je kasnije javno izjavila da je Jagger 'seksualni predator'.

DPA/Pixsell

- Stalno me je varao. Nije si mogao pomoći jer je ovisan o seksu. Uspjela sam Micka udaljiti od heroina, ali nikada ga nisam uspjela udaljiti od drugih žena - napisala je u svojoj biografiji.

Mick Jagger (78) sa pivom u ruci pozirao u Beču, natpis oduševio
Mick Jagger (78) sa pivom u ruci pozirao u Beču, natpis oduševio

On je jednom prilikom priznao da je spavao s više od 4.000 žena, a među njima bila je i njegova terapeutkinja, koja je jednom prilikom rekla da je Jagger ovisan o seksu jer mu 'daje energiju i snagu'.

Rolling Stones concert in Berlin

Jedna od njegovih dužih veza bila je s dizajnericom L'Wren Scott, s kojom je bio od 2001. godine do njezinog suicida u 2014. Dizajnerica je svu imovinu, u vrijednosti od otprilike 9 milijuna dolara, ostavila pjevaču, a on je u njeno ime uspostavio školarinu.

Jagger je brzo nakon toga započeo vezu s bivšom balerinom Melanie Hamrick (36), s kojom je 2016. dobio svoje osmo dijete, sina Deverauxa (5). Njegov sin dvije je godine mlađi od njegove prve praunuke, koja je rođena 2014. godine. Melanie je nedavno objavila rijetku fotografiju s obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO: GRAŠO I HULJIĆ O PRINOVI U OBITELJI

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac