Show

Komentari 20

Htjela je biti balerina, postala je omiljena pjevačica Magazina, a na Dori 'zapela' na 2. mjestu

Htjela je biti balerina, postala je omiljena pjevačica Magazina, a na Dori  'zapela' na 2. mjestu

Jelena Rozga mogla je imati u potpunosti drugačiji karijerni put, ali ju je audicija u restoranu lansirala među najveće zvijezde na hrvatskoj glazbenoj sceni

Pjevačica Jelena Rozga danas slavi 44. rođendan. Mnogi ju pamte kao pjevačicu iz najuspješnijeg vremena glazbene grupe Magazin, a njezina karijera obilježila ju je kao jednu od najomiljenijih pjevačica na hrvatskoj sceni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nije oduvijek sanjala da će postati pjevačica, već je bila posvećena baletu. Od malena se bavila time, a zatim je napustila rodni Split kako bi se školovala za balerinu u Zagrebu, gdje je i nastupala u sklopu baletnog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta.

Rozgina karijera promijenila se s jednom audicijom u zagrebačkom restoranu, gdje je za Tončija Huljića (59), osnivača grupe Magazin, otpjevala pjesme 'Opusti se' i 'Zlato ljubavi'. Nakon te audicije 1996. godine, sa samo 19 godina, zamijenila je Danijelu Martinović (50) i postala pjevačica grupe.

Prije nego je debitirala kao frontmenica Magazina, s pjesmom 'Aha' iste godine nastupila je na Dori, gdje je osvojila drugo mjesto. Pobijedila ju je Maja Blagdan (53) koja na Eurosongu ostvarila visoko četvrto mjesto.

Rozga je s Magazinom nastupa sve do 2006. godine te se tih deset godina grupe smatraju i najuspješnijima. Magazin u tom razdoblju objavljuje pet albuma, od kojih je prvi bio 'Nebo boje ljubavi'. Počevši s 1997. godinom Rozga se u sklopu Magazina natječe na Dori nekoliko puta, a zatim uzima pauzu od natjecanja sve do 2005. godine. Tad s pjesmom 'Nazaret' ponovno završava na drugom mjestu.

Godine 2006. Jelena započinje svoju samostalnu karijeru, ali nastavlja surađivati s Huljićem. Iste godine objavljuje svoj prvi album 'Oprosti mala', a samo dvije godine poslije, za pjesmu 'Gospe moja' osvaja Grand prix na Splitskom festivalu.

Beograd: Jelena Rozga nastupila na splavu Port

Pjesma 'Bižuterija', koju izvodi na Splitskom festivalu 2010. velika je prekretnica u njenoj karijeri i zbog velikog uspjeha kreće na svoju prvu turneju. Tijekom te turneje postala je prva žena koja je uspjela u potpunosti napuniti splitsku Spaladium arenu, koja broji 12.000 gledatelja.

Njezina karijera nastavlja se uspješno razvijati, a na privatnom planu 2015. započinje vezu s violončelistom Stjepanom Hauserom (35). Par se čak i zaručio, ali su prekinuli 2017. godine.

- Volim reći da ono što je u prošlosti tamo pripada s razlogom pa tako ljude koji su dio moje prošlosti, kako privatne tako i profesionalne, tamo i ostavim. O takvim stvarima ne razmišljam. Uvijek gledam samo naprijed - izjavila je Rozga o toj vezi.

Jelena je također izjavila kako se ne zamišlja kao udana žena, već kao zaručnica. Spomenula je i kako se divi ljudima koji posvoje djecu, tako da ni to nije isključeno iz njenih planova za budućnost.

- Zamišljam se kao zaručnica. Nikada ne zamišljam vjenčanje jer je ono samo po sebi već lijepo. Daleko mi je važniji odnos koji se s nekim gradi i dijete kao kruna te ljubavi - rekla je.

Unatoč tome što ju već duže vrijeme povezuju s poznatim kuharom Ivanom Pažaninom (36), pjevačica nije potvrdila jesu li glasine istinite, ali se zna da su prijatelji.