Obavijesti

Show

Komentari 20

Htjela je biti balerina, postala je omiljena pjevačica Magazina, a na Dori 'zapela' na 2. mjestu

Htjela je biti balerina, postala je omiljena pjevačica Magazina, a na Dori  'zapela' na 2. mjestu
7

Jelena Rozga mogla je imati u potpunosti drugačiji karijerni put, ali ju je audicija u restoranu lansirala među najveće zvijezde na hrvatskoj glazbenoj sceni

VIDEO

Pjevačica Jelena Rozga danas slavi 44. rođendan. Mnogi ju pamte kao pjevačicu iz najuspješnijeg vremena glazbene grupe Magazin, a njezina karijera obilježila ju je kao jednu od najomiljenijih pjevačica na hrvatskoj sceni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nina Badrić i Jelena Rozga 01:29

Nije oduvijek sanjala da će postati pjevačica, već je bila posvećena baletu. Od malena se bavila time, a zatim je napustila rodni Split kako bi se školovala za balerinu u Zagrebu, gdje je i nastupala u sklopu baletnog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta.

Rozgina karijera promijenila se s jednom audicijom u zagrebačkom restoranu, gdje je za Tončija Huljića (59), osnivača grupe Magazin, otpjevala pjesme 'Opusti se' i 'Zlato ljubavi'. Nakon te audicije 1996. godine, sa samo 19 godina, zamijenila je Danijelu Martinović (50) i postala pjevačica grupe.

Prije nego je debitirala kao frontmenica Magazina, s pjesmom 'Aha' iste godine nastupila je na Dori, gdje je osvojila drugo mjesto. Pobijedila ju je Maja Blagdan (53) koja na Eurosongu ostvarila visoko četvrto mjesto.

Rozga izazvala brojne reakcije zbog fotke na kojoj zavodljivo pozira u otvorenoj ljetnoj haljini
Rozga izazvala brojne reakcije zbog fotke na kojoj zavodljivo pozira u otvorenoj ljetnoj haljini

Rozga je s Magazinom nastupa sve do 2006. godine te se tih deset godina grupe smatraju i najuspješnijima. Magazin u tom razdoblju objavljuje pet albuma, od kojih je prvi bio 'Nebo boje ljubavi'. Počevši s 1997. godinom Rozga se u sklopu Magazina natječe na Dori nekoliko puta, a zatim uzima pauzu od natjecanja sve do 2005. godine. Tad s pjesmom 'Nazaret' ponovno završava na drugom mjestu.

Godine 2006. Jelena započinje svoju samostalnu karijeru, ali nastavlja surađivati s Huljićem. Iste godine objavljuje svoj prvi album 'Oprosti mala', a samo dvije godine poslije, za pjesmu 'Gospe moja' osvaja Grand prix na Splitskom festivalu.

Beograd: Jelena Rozga nastupila na splavu Port

Pjesma 'Bižuterija', koju izvodi na Splitskom festivalu 2010. velika je prekretnica u njenoj karijeri i zbog velikog uspjeha kreće na svoju prvu turneju. Tijekom te turneje postala je prva žena koja je uspjela u potpunosti napuniti splitsku Spaladium arenu, koja broji 12.000 gledatelja.

Njezina karijera nastavlja se uspješno razvijati, a na privatnom planu 2015. započinje vezu s violončelistom Stjepanom Hauserom (35). Par se čak i zaručio, ali su prekinuli 2017. godine.

- Volim reći da ono što je u prošlosti tamo pripada s razlogom pa tako ljude koji su dio moje prošlosti, kako privatne tako i profesionalne, tamo i ostavim. O takvim stvarima ne razmišljam. Uvijek gledam samo naprijed - izjavila je Rozga o toj vezi.

Jelena je također izjavila kako se ne zamišlja kao udana žena, već kao zaručnica. Spomenula je i kako se divi ljudima koji posvoje djecu, tako da ni to nije isključeno iz njenih planova za budućnost.

- Zamišljam se kao zaručnica. Nikada ne zamišljam vjenčanje jer je ono samo po sebi već lijepo. Daleko mi je važniji odnos koji se s nekim gradi i dijete kao kruna te ljubavi - rekla je.

Unatoč tome što ju već duže vrijeme povezuju s poznatim kuharom Ivanom Pažaninom (36), pjevačica nije potvrdila jesu li glasine istinite, ali se zna da su prijatelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao