Obavijesti

Show

Komentari 0

Humoristični Monty Python ekskluzivno na Klasik TV-u

Humoristični Monty Python ekskluzivno na Klasik TV-u
4

Klasik TV premijerno na kanalu prikazuje britanske komičare Monty Python, poznate zbog britkog i pomaknutog humora čija je pojava ostavila velik trag na popularnoj kulturi. Od 4.3. petkom, subotom i nedjeljom u 22h na Klasik TV-u emitira se kultna humoristična serija Leteći cirkus Montyja Pythona.

Originalna i nadrealistična humoristična kolekcija skečeva komičarskog tima Monty Python kojeg čine Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones i Michael Palin. Jedna od najgenijalnijih i najmaštovitijih humorističnih serija prikazivala se na BBC-ju od 1969. do 1974. Nisu se držali tradicionalnih pravila pisanja scenarija, već su prisvojili inovativan, savjestan pristup (potpomognut Gilliamovim animacijama), pomičući granice prihvatljivog, kako u stilu, tako i u sadržaju.

 

45 epizoda prepune su iščašenih šala, apsurdnih situacija, ali i društvene kritike. Serija je često ismijavala idiosinkraziju britanskog života (pogotovo profesionalaca) i ponekad se doticala politike. Članovi skupine visoko su obrazovani, te su njihove šale bile naglašeno intelektualne, s mnogim aluzijama na filozofe i likove iz književnosti, a skupini je uspjelo oblikovati takvu vrstu humora koju je bilo praktično nemoguće svrstati u određenu kategoriju, pa je za takav humor skovan pridjev "pajtonovski".

 

Leteći cirkus uključuje neke kultne skečeve kao što su Mrtvi papagaj, Drvosječina pjesma, Ministarstvo smiješnog hoda, Španjolska inkvizicija i  Prodavaonica sira.

 

Osim serije, gledatelji će imati prilike na Klasik TV-u pogledati i dva odlična filma iste komičarske skupine. U subotu, 9.4. u 22h na programu je Monty Python i Sveti gral, komedija o vitezovima u potrazi za Svetim gralom koja je postala suvremeno filmsko čudo o traganju za smislom života u kaosu sedamdesetih.

 

Dan nakon, u nedjelju 10.4. u 22h prikazuje se Brianov život, maštovita satira religije, parodija legende o Isusu Terryja Jonesa koja je stekla kultni status ne samo među pajtonovskim štovateljima, već i šire.

 

Za sve one koji još jednom žele uživati u skečevima Letećeg cirkusa ili se ponovno nasmijati uz neki od navedenih filmova, reprize se emitiraju uvijek dan nakon, u 18h.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode